11 trucuri simple în bucătărie

Trucul nr. 1: Pune untul în congelator pentru a-l păstra mai mult timp. Dacă îl dai prin răzătoare, este chiar mai ușor de adăugat în anumite rețete. 
Răzătoarea este foarte utilă în bucătărie

Timpul petrecut în bucătărie poate fi foarte distractiv, mai ales dacă ești pasionat de gătit și vrei să înnoiești și să explorezi acest spațiu.

Din păcate, de multe ori nu avem prea mult timp la dispoziție, iar anumite sarcini devin plictisitoare și obositoare.

Din fericire, există numeroase trucuri care îți ușurează viața în bucătărie. Ești gata să le pui în practică?

Trucul nr. 1 în bucătărie: Untul înghețat

A pune untul în congelator nu pare a fi o idee foarte bună la prima vedere, deoarece se întărește și este mai dificil de folosit.

Dar atunci când afară este foarte cald, aceasta este cea mai bună modalitate de a-l păstra proaspăt și bun.

Pentru a-l face mai ușor de utilizat în majoritatea rețetelor, ține-l în congelator și dă prin răzătoare cantitatea necesară atunci când gătești. 

Trucul nr. 2: Scoaterea grăunțelor de pe știuletele de porumb

Porumbul este un ingredient delicios în bucătărie

Această sarcină se poate realiza în mod simplu și organizat. Pune un castron cu fața în jos într-un alt castron, iar boabele vor rămâne în vasul de dedesubt.

Trucul nr. 3: Decojește un kiwi cu lingura

A curăța un kiwi de coajă poate fi destul de complicat și de cele mai multe ori pierzi o mare parte din fruct. Pentru a preveni această risipă, taie fructul de kiwi în jumătate și scoate pulpa cu o lingură.

Trucul nr. 4: Prăjirea cartofilor

Atunci când prăjești cartofi, una dintre problemele cu care te confrunți este lipirea acestora unul de altul în tigaie.

Pentru a evita această situație, înmoaie feliile de cartofi în apă rece cu câteva minute înainte de a le găti. Apa elimină o parte din amidon, fapt ce ajută la separarea bucăților de cartofi în tigaie.

Trucul nr. 5: Cum să storci mai multă zeamă de lămâie

Uneori este greu să-ți dai seama dacă dacă o lămâie conține cantitatea de zeamă de care ai nevoie pentru o anumită rețetă.

Pentru a nu fi dezamăgit, pune lămâia în cuptorul cu microunde pentru două minute, las-o să se răcească și vei extrage mult mai multă zeamă decât ai fi putut în mod normal.

Trucul nr. 6: Prevenirea oxidării fructelor

Merele nu trebuie să lipsească din bucătărie

După ce tai un fruct, cum ar fi un măr sau o pară, nu durează decât câteva secunde până când acesta se oxidează.

Dacă vrei să le păstrezi proaspete pentru mai mult timp, pune bucățile de fruct tăiate într-un vas cu apă rece în care ai adăugat zeamă de lămâie.

Trucul nr. 7: Decojirea roșiilor

Multe preparate au un gust mai bun dacă decojești roșiile. Nu este o sarcină tocmai ușoară, deoarece roșiile coapte tind să se rupă foarte ușor.

Atunci când vrei să decojești roșii, pune-le într-un vas cu apă fiartă și ține-le un minut, iar coaja se va deprinde mult mai ușor. 

Trucul nr. 8: Tăierea cepei

Lăcrimezi de fiecare dată când tai ceapă? Pentru a scăpa de această reacție supărătoare atât de comună în bucătărie, pune ceapa în frigider timp de câteva ore înainte de a o tăia.

Trucul nr. 9: Orezul ars

Nu există nimic mai neplăcut decât să arzi pilaful chiar înainte de a servi prânzul sau cina.

Pentru a salva orezul și a elimina mirosul neplăcut și gustul de fum, taie o ceapă în patru și pune-o în cratița cu pilaf pentru 15 minute. 

Trucul nr. 10: Curățarea ouălor fierte tari

Ouăle sunt aproape nelipsite din bucătărie

Ouăle fierte tari sunt delicioase. Însă uneori este dificil să le cureți de coajă, întrucât aceasta se lipește de ou.

Dacă vrei să decojești ușor ouăle, adaugă o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu în apa în care le fierbi.

Dacă nu ai încredere în acest truc, pune oul fiert tare într-un pahar cu apă rece, acoperă gura paharului cu mâna și agită-l de câteva ori. Oul se va decoji în câteva secunde.

Trucul nr. 11: Brânza dată prin răzătoare

Unele brânzeturi pot fi greu de dat prin răzătoare, deoarece se fărâmițează și se rup.

Pentru a evita această situație, unge brânza cu puțin ulei de măsline, după care poți continua procesul.