Scapi de gușă cu ajutorul acestor sfaturi - Doza de Sănătate
 

Scapi de gușă cu ajutorul acestor sfaturi

Nu-i așa că este oribil atunci când te uiți în oglindă și vezi că ai gușă? În fond, ce poate fi mai neplăcut decât să pari mai în vârstă decât ești în realitate pentru că ți s-a depus un strat de grăsime sub bărbie?
Scapi de gușă cu ajutorul acestor sfaturi
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 08 noiembrie, 2018

Nu este ușor să scăpăm de grăsimea din această zonă, iar multe femei, în ultimă instanță, ajung să recurgă la chirurgia estetică. Însă, nu este nevoie să apelezi la măsuri chiar atât de extreme ca să arăți bine: vom prezenta mai jos câteva sfaturi cu ajutorul carora îți va fi mai ușor  să scapi de gușă. Citește mai departe!

Câteva sfaturi simple ca să scăpi de gușă

De ce au unii oameni gușă? Practic, gușa apare atunci când, pe măsură ce îmbătrânim, mușchii de sub maxilar își pierd fermitatea.

O dietă neadecvată, lipsa de hidratare și pierderea tonusului pielii—toate acestea fac pielea să devină mai flască, eventual afectându-ți întreg aspectul feței. Însă, dacă urmezi sfaturile prezentate mai jos și depui puțin efort, scapi de gușă definitiv. Iată ce trebuie să faci:

1. Menține-te sănătoasă

Detoxifiere pentru eliminarea gușei

Dacă ești sănătoasă pe plan intern, atunci și aspectul tău exterior va avea de câștigat. Trebuie să ai grijă ce fel de dietă adopți, astfel încât organismul tău să poată elimina cu cea mai mare ușurință toxinele, să fii mereu bine hidratată și să poți profita de toate vitaminele și mineralele ce mențin pielea fermă.

Iată câteva băuturi naturiste ce te pot ajuta în acest sens:

  • Suc de mere și sfeclă: Delicios, revigorant și hrănitor, acest suc este foarte util pentru eliminarea toxinelor și prevenirea retenției de lichid. Te sfătuim să bei un pahar de suc de mere și sfeclă înainte de fiecare masă, astfel încât să te simți mereu sătulă după ce termini de mâncat. Această băutură este un detoxifiant natural ce îți va face pielea mai sănătoasă.
  • Sucul de pepene: Acest suc este unul din cele mai bune pe care le poți bea. Pepenii sunt un fruct minunat atunci când vine vorba de regenerarea tenului și prevenirea depunerii grăsimii sub bărbie. Ca să te poți bucura de toate aceste beneficii, pur și simplu amestecă un pahar de pepene cu unul de apă. Această băutură nu numai că este sănătoasă, ci și foarte gustoasă!
  • Suc de lămâie și mentă: Acest suc este un antioxidant, agent de curățare și revitalizant fantastic. Zeama de lămâie conține cantitatea ideală de antioxidanți pentru a elimina așa-zișii „radicali liberi” din organism, iar proprietățile de curățare ale acesteia ne vor ajuta să evităm retenția de lichid și să eliminăm toxinele ce s-au acumulat în sânge. În plus, dacă amesteci această zeamă cu puțină mentă, vei obține un revitalizant pentru piele incredibil!

2. Fă-ți pielea mai fermă și elastică cu vitamina E

Vitamina E pentru gușă

Te sfătuim să-ți crești aportul zilnic de vitamina E, o vitamină esențială dacă vrei să ai pielea mai fermă și elastică și să scapi de gușă definitiv. În acest sens, poți încerca să consumi mai multe legume verzi, orez brun, ulei de germeni de grâu, orez, leguminoase, nuci și mere.

Dacă vrei să-ți crești aportul zilnic de vitamine într-un mod mai accelerat, atunci apelează la un medic pentru a obține o prescripție medicală.

3. Folosește măști pentru față

Mască pentru gușă

O modalitate bună pentru a scăpa de gușă definitiv este să-ți aplici o mască pentru față din ulei de germeni de grâu. Uleiul de germeni de grâu are un conținut foarte bogat de vitamina E, ce îți va hidrata pielea, îmbunătăți tonusul și ameliora tensiunea din zona de sub bărbie.

Aplică această mască în fiecare zi pe linia maxilarului și pe gât, iar rezultatele vor începe să apară treptat. Acest remediu simplu este mult mai bun decât cremele scumpe disponibile pe piață.

Înainte de culcare, folosește puțină vată pentru a-ți aplica uleiul. Masează-ți maxilarul și gâtul cu vata îmbibată cu ulei de jos până sus timp de 10-15 minute. Nu este greu deloc!

4. Fă exerciții pentru a scăpa de gușă

Exercițiu pentru gușă

Următoarele exerciții simple te vor ajuta să scapi de gușă, de acea enervantă cută de grăsime de sub bărbie. Ține seamă de faptul că, în această regiune, pielea este ferm atașată de structura musculară, ceea ce înseamnă că, dacă vei reuși să-ți întărești mușchii respectivi, atunci și pielea ta va avea de câștigat.

Cheia este să fii consecventă. Iată ce trebuie să faci:

  • Primul exercițiu este foarte simplu: desenează cerculețe cu vârful limbii pe cerul gurii. În timp ce faci asta, menține-ți gura închisă și spatele drept. Acest exercițiu vizează maxilarul inferior. Repetă-l de trei ori pe zi, în reprize a câte zece cercuri pentru a scăpa de gușă.
  • Poți încerca și niște exerciții vocale, ce probabil că o să te și amuze. Pronunță toate vocalele din alfabet, însă fă asta într-un mod exagerat. Nu trebuie să urli, ci pur și simplu să îți exerciți gâtul și gura în timp ce le pronunți. Acest exercițiu vizează mușchii corzilor vocale de la baza gâtului. Repetă-l de zece ori pe zi.
  • Ce-ar fi să faci exerciții zâmbind? Fă un zâmbet inversat, în același timp încordându-ți mușchii gâtului cât de mult poți. Repetă acest exercițiu de zece ori pe zi și nu uita să fii consecventă!

Sperăm că aceste sfaturi te vor ajuta să scapi de gușă pentru totdeauna!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • DePhillipo NN., Aman ZS., Kennedy MI., Begley JP., et al., Efficacy of vitamin C supplementation on collagen synthesis and oxidative stress after musculoskeletal injuries: a systematic review. Orthop J Sports Med, 2018.
  • Keen MA., Hassan I., Vitamin E in dermatology. Indian Dermatol Online J, 2016. 7 (4): 311-5.
  • Kim JJ., An analysis on muscle tone and stiffness during sling exercise on static prone position. J Phys Ther Sci, 2016. 28 (12): 3440-3443.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.