Cum să îți parfumezi părul în mod natural - Doza de Sănătate
 

Cum să îți parfumezi părul în mod natural

Părul este aproape întotdeauna expus mediului extern, motiv pentru care absoarbe foarte ușor mirosurile neplăcute (fum, transpirație etc.). Uneori nici nu poți sau nu vrei să îl speli în fiecare zi.
Cum să îți parfumezi părul în mod natural
José Gerardo Rosciano Paganelli

Scris și verificat de medicul José Gerardo Rosciano Paganelli.

Ultima actualizare: 24 aprilie, 2019

Deși găsești și în comerț parfumuri special create pentru păr, în acest articol îți vom prezenta câteva alternative cu ajutorul cărora poți să îți parfumezi părul cu produse create de tine sau cu arome naturale de fructe, exotice sau florale care au proprietăți terapeutice benefice pentru părul tău.

Părul este aproape întotdeauna expus mediului extern, motiv pentru care absoarbe foarte ușor mirosurile neplăcute (fum, transpirație etc.). Uneori nici nu poți sau nu vrei să îl speli în fiecare zi.

Poți să îți parfumezi părul cu ulei Monoi de Tahiti

Uleiul Monoi de Tahiti este un produs natural excelent care poate fi folosit atât pe corp, cât și pe păr. Este obținut prin presarea florii de Tiaré (Gardenia Tahitensis) și adăugarea uleiului de nucă de cocos, care creează o aromă exotică, foarte specială, asemănătoare cu vanilia. 

Îl recomandăm în special pe timp de vară, deoarece nu numai că parfumează părul, dar îl face și mai moale, mai strălucitor, protejându-l totodată de razele soarelui.

Conține vitamina E, un antioxidant puternic și hrănește și repară firul de păr în profunzime. Dacă îl folosești cu regularitate, nu va mai fi nevoie să aplici nicio mască pe păr după spălare.

Nu este recomandat pentru părul gras.

Poți să îți parfumezi părul cu ulei Monoi de Tahiti

Poți să îți parfumezi părul cu apă florală (Hidrolat)

Hidrolatul este creat prin distilarea plantelor în timpul procesului de extragere a uleiurilor esențiale. Este apa care rămâne după prepararea uleiului și care conține elemente hidrosolubile din componența plantei, oligoelemente și o cantitate mică de ulei esențial.

Hidrolatul păstrează ceva din parfumul și proprietățile florii, dar este mult mai slab și mai diluat. În prezent, nu este foarte popular, dar a fost folosit în scopuri terapeutice încă din timpuri străvechi.

Le recomandăm în mod special pe următoarele:

  • Hidrolat de flori de portocal: floarea de portocal sau néroli are o aromă foarte specială și seducătoare cu proprietăți calmante. Reglează nivelul secrețiilor de grăsime de pe scalp.
  • Hidrolat de rozmarin: rozmarinul a fost folosit dintotdeauna pentru sănătatea și frumusețea părului, deoarece stimulează circulația sângelui, previne căderea părului și ajută la reglarea problemelor de la nivelul scalpului. Curăță părul în profunzime și îi oferă un parfum revigorant.
  • Hidrolat de mentă: acesta este cel mai răcoritor dintre toate. Este ideal pentru vremea călduroasă, când scalpul transpiră cel mai tare. Previne și apariția mătreții.

Este absolut esențial să te asiguri de calitatea și puritatea hidrolatului folosit, deoarece există multe esențe artificiale pe piață care sunt prezentate drept naturale.

Poți să îți parfumezi părul cu apă de trandafiri

Apa de trandafiri este o apă florală extraordinară, folosită în mod tradițional în cultura indiană. Are o aromă delicată și foarte feminină. Este folosită și ca agent de echilibrare, regenerator și antioxidant.

O recomandăm și pentru utilizări de natură intimă sau pentru ocazii speciale, întrucât prezintă și proprietăți afrodiziace.

Poți să îți parfumezi părul cu apă de trandafiri

Infuzie concentrată de levănțică

Levănțica are un efect puternic de curățare și de relaxare. Are și o aromă încântătoare, care poate fi folosită pentru parfumarea părului într-un mod foarte simplu, prin prepararea unei infuzii concentrate din florile sale.

Acest parfum este foarte delicat, ideal pentru a fi aplicat de mai multe ori pe zi, pentru copii etc.

Îți parfumezi părul cu uleiuri esențiale

Cea mai simplă metodă de preparare a unui parfum natural pentru păr este fără îndoială utilizarea uleiurilor esențiale. Tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva picături într-un pic de apă, să amesteci bine și să pulverizezi. Ți le recomandăm pe următoarele:

  • Ylang-ylang: o aromă florală intensă cu proprietăți afrodiziace.
  • Mandarin: foarte dulce și proaspăt, cu proprietăți relaxante care îți oferă o bună dispoziție.
  • Bergamotă: bergamota este cea care oferă ceaiului negru gustul său caracteristic. Este o aromă specială cu proprietăți antidepresive.
  • Iasomie: delicată și relaxantă, se îmbină foarte bine cu alte arome.
  • Lămâie: lămâia oferă o senzație de curățare și prospețime și se îmbină perfect cu alte arome citrice.

Cum să le aplici

Toarnă parfumul într-o sticlă cu pulverizator și aplică pe păr de la cel puțin 20 cm distanță. Asigură-te că s-a dispersat corespunzător pe toată suprafața părului, fără a-l fi udat prea tare. Ai putea chiar să masezi parfumul în păr sau să periezi părul pentru a te asigura că s-a răspândit așa cum trebuie.

Își recomandăm să porți parfumul în geantă pentru a-l putea aplica de fiecare dată când părul tău a fost expus unor mirosuri neplăcute.

Sura fotografiilor: Ros in Wonderland și petalouda62.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.