7 obiceiuri sănătoase zilnice - Doza de Sănătate
 

7 obiceiuri sănătoase zilnice

Ce poate fi mai sănătos decât să te trezești și să faci câteva exerciții fizice ca să începi ziua plin de energie? Astfel, îți pui circulația în miscare și îți intensifici metabolismul.
7 obiceiuri sănătoase zilnice
Diego Pereira

Verificat și aprobat de medicul Diego Pereira.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

De multe ori te trezești prost dispus și lipsit de energie, te simți obosit și continui să ai o atitudine negativă și restul zilei. Însă, pentru a începe ziua cu dreptul și cu zâmbetul pe buze, este bine să urmezi câteva obiceiuri sănătoase zilnice.

7 cele mai sănătoase obiceiuri zilnice pentru o stare de bine

1. Primul lucru dimineața – bea un pahar cu apă

Acesta este unul dintre cele mai sănătoase și simple obiceiuri zilnice pe care le poți urma. Vei avea hidratarea necesară, sistemul digestiv și metabolismul vor funcționa mai bine și pielea va fi mai sănătoasă. Îți recomandăm să bei și un pahar de apă între mese, de preferat cu un pic de suc de lămâie.

2. Nu verifica mesajele în prima oră de la trezire

Dacă te numeri printre cei care nu se dezlipesc de telefon sau calculator toată ziua, trebuie să fii conștient că aceste activități alimentează multe situații stresante.

Nu-ți recomandăm să dormi cu telefonul sau tableta lângă pat și nici să verifici mesajele de pe rețelele de socializare sau email-urile imediat după ce te-ai trezit. Toate aceste obiceiuri te afectează fără să-ți dai seama.

Dacă reușești să te abții de la aceste activități timp de o oră de la trezire, vei observa că te vei simți mai fericit, mai concentrat și cu mintea mai limpede.

3. Gândește pozitiv

Gândurile pozitive - obiceiuri sănătoase zilnice

Alungă-ți gândurile pesimiste și gândește pozitiv și te vei simți fericit și motivat toată ziua. De exemplu, poți face un plan pentru petrecerea timpului liber și să încerci să-l pui în aplicare. Dacă mai găsești încă 2-3 lucruri de genul acesta, gândurile sunt în direcția bună.

4. Ieși afară și inspiră adânc

Ai nevoie doar de 10 minute să îți umpli plămânii cu aer proaspăt dimineața, apoi vei avea o stare de bine mai mult timp. Ieși în curte sau într-un spațiu verde și fă din asta un obicei de zi cu zi.

5. Fă câteva mișcări

Exercițiile fizice sunt obiceiuri sănătoase zilnice

Nu e nevoie de un program strict în fiecare zi, e bine și dacă faci câteva exerciții. Practicarea exercițiilor fizice zilnice trebuie să facă parte din rutina ta de obiceiuri sănătoase. Acestea îți pun circulația în miscare, îți intensifică metabolismul și vei avea energie pentru activitățile tale zilnice.

Poți alerga, merge pe jos sau cu bicicleta. Poți pune muzica preferată pe care să faci câteva mișcări. Muzica trebuie să fie pozitivă, să nu aibă mesaje negative.

6. Ia un mic dejun sănătos

În zilele noastre, foarte mulți oameni sar peste micul dejun, fie din lipsă de timp, fie că nu-l consideră important. Adevărul este că micul dejun este mult mai important decât pare, pentru că ne oferă energie pentru activitățile din restul zilei și ne intensifică metabolismul. În micul dejun trebuie să incluzi proteine, câteva grăsimi și cereale. De exemplu, poți mânca ouă, fructe, iaurt, ovăz, pâine integrală sau altceva asemănător.

7. Gândește-te la fraze pozitive și repetă-le

Buna dispoziție te ajută să duci la îndeplinire tot ce ai de făcut zi de zi. Pentru a o căpăta, iată câteva fraze pe care le poți repeta în fața oglinzii:

  • Sunt sănătos/sănătoasă din cap până-n picioare.
  • Mă simt bine-n pielea mea și am grijă de mine.
  • Radiez de încredere, frumusețe și înțelepciune.
  • Am atitudinea și puterea să dau piept cu ziua de azi.
  • Nu voi permite nimănui să mă influențeze negativ.

Nu uita…

Nu uita să faci din aceste activități niște obiceiuri sănătoase zilnice și te vei simți plin de viață, energie și bună dispoziție. Ai încredere în recomandările noastre și te vei simți bine în fiecare clipă a zilei.

Dacă începi ziua cu o atitudine pozitivă, încrezătoare și cu zâmbetul pe buze, vei vedea că și cei din jur îți vor răspunde la fel!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.