Arde grăsimea abdominală cu următoarele alimente - Doza de Sănătate
 

Arde grăsimea abdominală cu următoarele alimente

Acum că vine căldura, multe persoane încep să se îngrijoreze în privința viitoarelor excursii la mare sau la piscină, deoarece nu sunt mulțumite de cum arată corpul lor.
Arde grăsimea abdominală cu următoarele alimente

Ultima actualizare: 25 mai, 2022

Află din acest articol care sunt cele mai eficiente alimente pentru a arde grăsimea abdominală și pentru a obține silueta dorită.
Pentru a obține silueta dorită, este necesar să ne controlăm dieta pe tot parcursul anului și să consumăm alimente care ajută la topirea grăsimii din zonele problematice, cum ar fi abdomenul. În articolul de astăzi îți vom prezenta alimentele care te vor ajuta pentru a arde grăsimea abdominală.

Care sunt cele mai recomandate alimente pentru a arde grăsimea abdominală?

Atunci când ne gândim la o dietă efiecientă pentru a arde grăsimea abdominală, primul lucru care ne vine în minte este un regim alimentar strict care ne obligă să ne înfometăm între mese, însă această metodă ne face mai mult rău decât bine și ne împiedică să obținem rezultatele dorite.

Nu este nevoie să recurgem la soluții drastice. Dacă avem o dietă echilibrată pe tot parcursul anului, beneficiile vor fi vizibile atunci când vine vara. Prin urmare, nu este nevoie să „suferi”. Din contră, poate fi chiar un lucru plăcut.

Arde grăsimea abdominală cu aceste alimente:

  • Iaurtul grecesc: este o alternativă extraordinară pentru cei care vor să slăbească deoarece are de două ori mai multe proteine decât iaurtul obișnuit. Proteinele sunt utile deoarece organismul muncește mult mai mult pentru a le digera, arzând un număr mai mare de calorii. În plus, proteinele ajută la minimizarea pierderii masei musculare în timpul procesului de ardere a grăsimilor.
Iaurtul grecesc arde grăsimea abdominală
  • Quinoa: este de mare ajutor atunci când vine vorba de arderea grăsimii abdominale. Această cereală conține cinci grame de fibre la o cană și este considerată a fi un „superaliment” datorită conținutului său ridicat de proteine. Quinoa este bogată în fier, seleniu, zinc și vitamina E (un antioxidant) și poate fi combinată cu legume, carne slabă și nuci.
  • Scorțișoara: această mirodenie este folosită pentru a reduce pofta de mâncare și pentru a oferi o aromă delicioasă ceaiurilor și deserturilor. Anumite studii au arătat că, dacă adaugi un sfert de linguriță de scorțișoară în mâncare, metabolizarea zahărului în sânge se face de 20 de ori mai repede. Este cu siguranță un beneficiu excelent dacă vrei să scapi de grăsimea abdominală.
  • Ardeii iuți: sunt ideali pentru a stimula pierderea în greutate. Acest lucru se datorează conținutului foarte ridicat de vitamina C. În plus, ardeii iuți conțin antioxidanți ce accelerează metabolismul și procesul de ardere a grăsimilor. Aceștia conțin și capsaicină ce scade nivelul de lipide și ajută la „eliminarea” celulelor grase.
Ardeii iuți ard grăsimea abdominală
  • Ceaiul verde: proprietățile benefice ale ceaiului verde pentru organism sunt binecunoscute. Printre acestea se numără și eficiența sa în a preveni creșterea în greutate, chiar și în cazul dietelor bogate în grăsimi. Dacă bei o cană de ceai verde pe zi, acesta va îngreuna absorbția grăsimilor din alimente, stimulând în același timp și arderea celor deja acumulate, mai ales în zona abdomenului.
  • Grepfrutul: acest fruct este sărac în carbohidrați și are un conținut de 90% apă. În plus, acidul citric din compoziția sa ajută la pierderea în greutate. Este recomandat să mănânci grepfrut pe stomacul gol, acesta fiind un remediu eficient și pentru bolnavii de anemie. Grepfrutul ajută la reglarea nivelului de colesterol și la tratarea gripei și a răcelii. Poți să adaugi grepfrut în salate, sucuri și smoothie-uri.
  • Pepenele roșu: pepenele roșu este compus în principal din apă, ocupând astfel mai mult loc în stomac și intestine. Acest lucru creează o senzație de sațietate și previne mâncatul în exces și poftele alimentare. Pepenele roșu conține numeroși nutrienți și este sărac în calorii. Consumă acest fruct nu numai ca desert, ci și ca gustare între mese și vei reuși să topești grăsimea abdominală.
  • Merele și perele: aceste două fructe au proprietăți similare – un conținut bogat de apă și pectină, o substanță ce ajută la detoxifierea organismului și care scade nivelul de colesterol. Perele conțin calciu, potasiu, fier și o cantitate mică de sodiu. Merele sunt un diuretic puternic, conținând de asemenea fibre și numeroși aminoacizi.
Merele topesc grăsimea abdominală
  • Strugurii: strugurii și stafidele sunt alimente detoxifiante, recomandate pentru a arde grăsimea abdominală. Conțin vitamina B și potasiu ce țin sub control nivelul de colesterol.
  • Legume crude: legumele cu frunze verzi, țelina, morcovii, prazul și roșiile combat poftele alimentare și oferă un aport ridicat de apă, dar și un număr mic de calorii. Consumă-le în stare crudă, măcar o dată pe zi.
  • Extractul din boabe de cafea: extractul din boabe de cafea te ajută să slăbești deoarece influențează metabolismul alimentelor. Acest lucru se datorează prezenței unui element în compoziția sa care împiedică organismul să absoarbă caloriile din grăsimi și carbohidrați.
  • Ouăle: dacă mănânci două ouă în fiecare zi la micul dejun, vei reuși să slăbești. În plus te vei simți sătul și nu vei mai fi tentat să iei gustări între mese.
Ouăle ard grăsimea abdominală
  • Ovăzul: ovăzul este bogat în carbohidrați complecși, proteine și fibre și are un indice glicemic scăzut. Conține și grăsimi nesaturate, potasiu, calciu, magneziu și fosfor, nutrienți esențiali pentru dezvoltarea masei musculare.
  • Cerealele integrale: pentru o alimentație sănătoasă și săracă în calorii, este bine să adaugi în dieta ta zilnică cereale integrale. Acestea conțin fibre, zinc, vitamina E, magneziu și vitamina B6. Acești compuși previn îmbolnăvirea și te ajută să poți arde grăsimea abdominală. Cerealele integrale se regăsesc și în compoziția unor alimente precum pâinea, pizza, pastele, deserturile și altele.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


    • Escudero, E. y González, P. La fibra dietética. Nutr. Hosp. (2006) 21 (Supl. 2) 61-72. ISSN 0212-1611 • CODEN NUHOEQ. S.V.R. 318.
    • García, O., Rodríguez, C. La educación en nutrición: el caso de la fibra en la dieta. Revista de Investigación No 73. Vol. 35. Mayo-Agosto 2011.
    • Can Pharm J (Ott). 2014 May; 147(3): 159–160. Can green tea preparations help with weight loss? doi: 10.1177/1715163514528668
    • Biosci Rep. 2017 Jun 30; 37(3): BSR20170286. Published online 2017 May 11. Prepublished online 2017 Apr 19. Dietary capsaicin and its anti-obesity potency: from mechanism to clinical implications. doi: 10.1042/BSR20170286
    • Fundación Española de la Nutrición. Datos actuales sobre las propiedades nutricionales de la avena. https://www.fen.org.es/storage/app/media/PUBLICACIONES%202017/INFORME%20AVENA_FEN_v2_2017__AvenaFEN2017_ok%201.pdf
    • WebMD. The Grapefruit Diet. https://www.webmd.com/diet/a-z/grapefruit-diet
      PLoS One. 2015; 10(10): e0140392. Published online 2015 Oct 8. Soluble Fermentable Dietary
    • Fibre (Pectin) Decreases Caloric Intake, Adiposity and Lipidaemia in High-Fat Diet-Induced Obese Rats. doi: 10.1371/journal.pone.0140392

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.