Cum tratezi balonarea cu smoothie 100% natural - Doza de Sănătate
 

Cum tratezi balonarea cu smoothie 100% natural

Conținând ingrediente bogate în fibre, următorul smoothie este ideal pentru a trata orice tulburare digestivă și a promova mișcările intestinale. Grație acestor beneficii, această băutură te poate ajuta să ameliorezi simptomele constipației și să tratezi balonarea.
Cum tratezi balonarea cu smoothie 100% natural
Eliana Delgado Villanueva

Verificat și aprobat de nutriționistul Eliana Delgado Villanueva.

Ultima actualizare: 24 aprilie, 2019

Balonarea este o problemă atât de gravă pentru tine încât nu reușești să-ți îndeplinești sarcinile zilnice? Ai încercat mai multe tratamente, dar niciunul nu pare să dea randament? În articolul de azi îți vom prezenta o soluție simplă și anume cum să tratezi balonarea cu un smoothie natural.

Numai cei care experimentează balonarea în mod regulat știu cât de supărătoare este această problemă. De fapt, probabil multe persoane probabil s-au obișnuit deja să trăiască cu acest disconfort continuu.

Nu trebuie decât să bei un smoothie cu pere și kiwi în fiecare dimineață. Această băutură îți va îmbunătăți mișcările intestinale și simultan va preveni retenția de apă. Nu ezita să o încerci!

Oare există vreun remediu pentru a învinge balonarea?

Când vine vorba de a găsi un tratament pentru a vindeca balonarea, principala dificultate întâmpinată este faptul că această problemă poate fi produsă de mai mulți factori. Pentru a învinge balonarea definitiv, ține cont de următoarele cauze posibile:

  • Intoleranțele alimentare, dintre care cele mai frecvente sunt intoleranța la gluten și lactoză. Există și persoane care nu pot digera adecvat fructe cărnoase și uscate sau chiar legume.
  • Consumul în exces al alimentelor crude sau al celor care produc flatulență, precum salata verde, varza, ceapa, ciupercile sau leguminoasele.
  • Servirea meselor în mod incorect, inclusiv mâncatul prea rapid, vorbitul în timpul mesei, servirea mesei stând în picioare și înghițirea mâncării înainte de a o mesteca în mod corespunzător.
  • Consumul excesiv de apă în timpul mesei. Apa trebuie consumată înainte de masă, între mese și dimineața.
  • Combinarea unor alimente cu diferite niveluri de digestibilitate. Una din cele mai mari greșeli pe care o poți face este să combini produse lactate cu fructe. Este indicat să consumi aceste alimente la micul dejun sau ca gustări între mese.
  • Stresul și alte tulburări nervoase sau emoționale.
  • Tulburările digestive. Este evident faptul că cei care suferă de balonare experimentează această problemă din cauza unei anumite tulburări digestive. Însă este esențial să consulți un medic pentru a te asigura că nu ești afectat de o problemă ce necesită tratament medicamentos, precum bacteriile sau paraziții intestinali, gastrita sau constipația cronică.

Tratezi balonarea cu smoothie de pere

Poți să tratezi balonarea cu smoothie de pere

Perele sunt alcătuite din apă în proporție de 80% și reprezintă unul dintre cele mai eficiente alimente pentru a ameliora balonarea și retenția de apă. De asemenea, conținutul mare de potasiu al acestui fruct îl face indispensabil oricărei diete pentru slăbit.

Proprietățile diuretice ale perelor sunt susținute de conținutul lor de arginină, arbutină, acid ascorbic și alți nutrienți. Pe lângă faptul că poate reduce balonarea, acest fruct conține și pectină, o fibră solubilă ce facilitează mișcările intestinale.

Tratezi balonarea cu smoothie de kiwi

Fructul kiwi este un remediu foarte popular împotriva constipației. În acest sens, principalul atu al acestui fruct este conținutul său mare de fibre, ce facilitează mișcările intestinale. Însă, spre deosebire de alte laxative, kiwi nu irită tractul intestinal.

Dacă intestinele tale încep să funcționeze din nou în mod corespunzător, vei preveni inflamația ce afectează multe persoane, apărându-te astfel împotriva balonării. De asemenea, kiwi este unul dintre cele mai bogate fructe în vitamina C, conținând această substanță în cantități mai mari decât lămâile și portocalele.

Este indicat să consumi kiwi în fiecare dimineață, înainte de micul dejun. Smoothie-ul cu pere și kiwi pe care urmează să ți-l prezentăm va amplifica efectele ambelor fructe, oferindu-ți un mic dejun delicios.

Tratezi balonarea cu smoothie: preparare

Poți să tratezi balonarea cu smoothie natural

Volumul de smoothie pe care dorești să-l prepari depinde de cât de foame îți este, dar și de structura corpului și de stilul tău de viață. Următorul smoothie poate fi inclus și în diete pentru slăbit, așadar el nu reprezintă un obstacol dacă vrei să pierzi în greutate.

Iată care sunt ingredientele pe care trebuie să le achiziționezi și cantitățile aproximative:

  • 1 pară mare și coaptă (dacă este ecologică, nu o decoji)
  • 2 kiwi coapte
  • 1 vârf de cuțit de ghimbir sub formă de pulbere
  • ½ (100 ml) pahar de apă
  • Miere sau Stevia rebaudiana (dacă vrei să îndulcești puțin smoothie-ul)

Procesează toate ingredientele cu ajutorul unui robot de bucătărie până obții un lichid omogen.

Tratezi balonarea cu smoothie: servirea

Pentru a elimina balonarea, este indicat să bei acest smoothie în fiecare dimineață, imediat după ce îl prepari, pe post de mic dejun. Înainte de a servi prima masă a zilei, nu uita să bei un pahar de apă cu lămâie, care este un veritabil remediu-minune.

Dacă îți este foame în continuare sau dorești să consumi un preparat mai solid, poți servi o gustare la puțin timp după micul dejun. Însă nu uita să aplici sfaturile din paragraful anterior. De asemenea, poți să prepari orice cantitate de smoothie dorești și îl poți bea pe tot parcursul dimineții.

Te sfătuim să urmezi acest tratament pentru cel puțin o lună. Apoi consumă smoothie-ul ori de câte ori simți că este necesar. Ține cont de ceea ce este mai bine pentru sănătatea ta.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.