Băuturi pentru echilibrarea pH-ului corpului - Doza de Sănătate
 

Băuturi pentru echilibrarea pH-ului corpului

Îți recomandăm să-ți îmbunătățești dieta alimentară și să consumi aceste băuturi alcaline pe bază de apă, ce detoxifică organismul și reglează nivelul de pH.
Băuturi pentru echilibrarea pH-ului corpului

Ultima actualizare: 17 ianuarie, 2019

După cum știi deja, echilibrarea pH-ului corpului este una dintre cele mai bune modalități de a-ți menține organismul sănătos. Orice mică variație a nivelului acido-bazic din sânge poate cauza o schimbare în corp. Medicii ne avertizează că, în cazul în care nivelul de pH scade sub 7,35, de exemplu, atunci balanța acido-bazică va înclina spre aciditate excesivă. 

Acest lucru poate provoca o hiper-sensibilitate a sistemului nervos, mărind riscul apariției multor boli și cauzând o oboseală severă ce se instalează pe neașteptate.

Tocmai de aceea îți recomandăm să-ți îmbunătățești dieta alimentară și să consumi aceste băuturi alcaline pe bază de apă, ce detoxifică organismul și reglează nivelul de pH.

1. Apă cu mentă proaspătă pentru echilibrarea pH-ului corpului

Este o băutură delicioasă și răcoritoare. Combinația dintre apă și mentă este extrem de sănătoasă și te ajută să bei cu plăcere acei doi litri de lichide recomandați zilnic.

Este indicat însă să eviți să bei o cantitate mare de apă deodată. Este mult mai bine să bei apa cu înghițituri mici pe tot parcursul zilei. Stomacul nu se umple în exces, lucru ce facilitează digestia.

Iată care sunt avantajele apei cu mentă pentru organism:

  • Menta stimulează procesul digestiv.
  • Consumul regulat de apă cu mentă îmbunătățește absorbția nutrienților din alimente.
  • Ajută la echilibrarea nivelului de pH într-un mod simplu și natural.
  • Apa cu mentă ameliorează balonarea și flatulența.

2. Apă cu miere

Apa cu miere pentru echilibrarea pH-ului corpului

Dacă bei o cană de apă în care ai dizolvat o lingură de miere (25 g), te vei bucura de beneficiile sale întreaga zi. În plus, vei observa o diferență pozitivă în felul în care te simți după numai câteva săptămâni.

  • Amestecul de apă cu miere îți satisface pofta de dulce, fiind o opțiune excelentă atunci când vrei să slăbești.
  • Ajută la ameliorarea durerii cauzate de artrită. După cum știi deja, mierea este un antibiotic natural extraordinar care elimină toxinele și întărește sistemul imunitar. 
  • Reduce inflamațiile.
  • Apa cu miere îți oferă energie și echilibrează nivelul de pH din organism.

3. Apă caldă cu lămâie

Un pahar de apă caldă în care ai stors zeama unei jumătăți de lămâie și în care nu ai adăugat zahăr sau alt ingredient – știi cât de benefic este consumul acestei băuturi în fiecare zi pe stomacul gol?

  • Este excelentă pentru echilibrarea pH-ului corpului.
  • Îmbunătățește digestia și facilitează absorbția nutrienților.
  • Stimulează eliminarea excesului de apă din corp.
  • Întărește sistemul imunitar.
  • Combate respirația urât mirositoare.
  • Oferă energie și vitamine.

4. Apă cu oțet de mere

Deși este adevărat că gustul acestuia nu este pe placul tuturor, este posibil să-ți schimbi părerea atunci când vei simți beneficiile amestecului de apă cu oțet de mere.

  • Datorită conținutului său de aminoacizi esențiali, apa cu oțet de mere îmbunătățește digestia.
  • Acest remediu poate fi extrem de util atunci când ai ajuns la vârsta la care acizii gastrici produși de organism nu-și mai îndeplinesc funcțiile în mod corespunzător, fapt ce îngreunează procesul digestiv.
  • În plus, apa cu oțet de mere este bună pentru echilibrarea pH-ului corpului și îți îmbunătățește starea generală de sănătate.

5. Apă cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este ideal pentru echilibrarea pH-ului corpului

Poți să îți ajuți foarte mult organismul dacă bei un pahar cu apă (200 ml) amestecat cu 2 g bicarbonat de sodiu și puțină zeamă de lămâie de trei ori pe săptămână.

  • Aceasta este una dintre cele mai bune soluții pentru echilibrarea pH-ului corpului.
  • Deși nu există studii care să sprijine această teorie, unii specialiști susțin că apa cu bicarbonat de sodiu poate încetini dezvoltarea anumitor tumori. Bicarbonatul de sodiu oferă multe beneficii și nu faci niciun rău dacă îl consumi în mod regulat.
  • Îmbunătățește funcțiile renale, întrucât filtrează sângele.
  •  Îmbunătățește digestia.

6. Apă cu scorțișoară

Bea un pahar de apă cu trei grame de scorțișoară măcinată. Aceasta este o soluție excelentă pentru a reduce nivelul de zahăr din sânge. 

Poți să bei un pahar cu ceai de scorțișoară îndulcit cu puțină miere dimineața pe stomacul gol. Este delicios! O altă opțiune este să pui un bețișor de scorțișoară într-o sticlă cu apă.

7. Apă cu cuișoare

Consumă cuișoare pentru echilibrarea pH-ului corpului

Cuișoarele se găsesc în orice magazin naturist sau supermarket. Pe lângă faptul că sunt o mirodenie foarte apreciată în bucătărie, cuișoarele sunt și extrem de benefice pentru sănătate.

  • Reglează glicemia
  • Ameliorează durerile
  • Combate bacteriile
  • Este afrodiziac
  • Ușor stimulent
  • Combate spasmele și crampele

Pentru a profita de toate aceste beneficii, adaugă cinci cuișoare într-o sticlă cu apă. 

După cum poți vedea, există mai multe modalități de a îmbunătăți gustul și proprietățile apei și de a echilibra nivelul de pH din corp.

Deci… Ce variantă alegi? Pe toate? De ce nu! Optează pentru amestecul care se pliază cel mai bine pe nevoile organismului tău și pe gusturile tale. Începe chiar de azi!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Romero, X., Navarro, P., & Noguera, J. (2005). Acidez y pH. Escuela Venezolana para la Enseñanza Química.
  • Miller, M. (2012). Alcalinidad. Parámetros Fisico-Químicos.
  • Jones, L. V. (2012). Acidosis tubular renal. Boletin Medico Del Hospital Infantil de Mexico. https://doi.org/10.1016/B978-84-9113-015-4/00529-3
  • Bodas, R., Fernández, B., Giráldez, F. J., López, S., & Mantecón, A. R. (2009). Efecto de niveles de suplementación con bicarbonato de sodio en el consumo alimentario y el comportamiento animal de ovinos de ceba. Revista Cubana de Ciencia Agrícola.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.