Bea acest ceai pentru a arde grăsimea abdominală - Doza de Sănătate
 

Bea acest ceai pentru a arde grăsimea abdominală

Combinat cu o dietă sănătoasă și un aport suficient de apă, consumul regulat al următorului ceai stimulează arderea grăsimii abdominale într-un timp scurt.
Bea acest ceai pentru a arde grăsimea abdominală
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Fiecare dintre noi se află în căutarea unei metode de a arde grăsimea abdominală, însă puțini știu rețeta acestui ceai naturist.

Trebuie să ținem cont de faptul că această problemă este consecința funcționării deficitare a organelor. Mai exact, este vorba despre acele organe responsabile de detoxificarea organismului.

Organe precum rinichii, plămânii, ficatul și colonul sunt responsabile de curățarea organismului de impurități. Dacă vreunul dintre acestea nu funcționează în stare optimă, este posibil ca grăsimea abdominală să se acumuleze în exces.

Pericolele la care te expune grăsimea abdominală

Grăsimea abdominală te expune la mai multe pericole pentru sănătate

Pe lângă faptul că ne afectează aspectul fizic și ne reduce stima de sine, un plus de grăsime în jurul taliei poate avea efecte devastatoare asupra stării generale de sănătate. Când se acumulează în exces, grăsimea abdominală poate cauza probleme ca:

  • Hipertensiune arterială
  • Tulburări cardiace
  • Diabet
  • Osteoporoză
  • Dificultăți de respirație
  • Migrene
  • Demență

Din fericire, există diverse produse naturiste la care putem apela pentru a ne subția talia și a arde grăsimea abdominală.

Un ceai natural care arde grăsimea abdominală

Următorul ceai are abilitatea de a arde grăsimea abdominală. Eficiența sa constă în ingredientele folosite, care au proprietăți detoxifiante ce ajută organismul să se curețe de toxine. Citește în continuare ca să descoperi principalele beneficii oferite de ingredientele necesare pentru a prepara ceaiul.

Lămâile și limetele

Printre altele, zeama de lămâie te ajută să arzi grăsimea abdominală

Lămâile și limetele sunt foarte utile pentru a elimina toxinele. Aceste două fructe sunt incluse deseori în ceaiuri și smoothie-uri pentru slăbit pentru că, după ce sunt ingerate și pătrund în sânge, se transformă în agenți care ard grăsimea.

Mai mult, lămâile și limetele conțin vitamina C (este esențială pentru a avea un sistem imunitar puternic) și acid citric (maximizează funcționarea enzimelor care stimulează ficatul).

Acest fructe sunt, de asemenea, celebre datorită proprietăților lor diuretice și a faptului că sunt surse importante de pectină, un compus care oferă o senzație de sațietate de durată. În plus, lămâile și limetele alcalinizează organismul, reducând senzația de foame și frecvența poftelor.

Scorțișoara

Și scorțișoara te ajută să arzi grăsimea abdominală

Scorțișoara este cunoscută pentru abilitatea sa de a regla glicemia. Acest beneficiu previne creșterea sau scăderea excesivă a nivelului de insulină. Atunci când organismul primește un plus de insulină, acesta nu mai poate arde toată glucoza din sânge. În cele din urmă, glucoza este convertită în grăsime.

Consumând scorțișoară, îți reglezi glicemia. Un nivel mărit de glucoză în sânge produce deseori un câștig în greutate, iar aceste kilograme în plus nu vor putea fi eliminate ușor.

Mierea

Puțină miere te ajută să scapi de grăsimea abdominală în exces

Deși o porție de miere conține mai multe calorii decât o cantitate egală de zahăr (mai exact, 21 versus 15), aceasta are o valoare nutritivă mai mare și este absorbită mai încet de către organism.

Mierea conține vitamine, săruri minerale și aminoacizi celebri datorită proprietăților lor terapeutice și a beneficiilor pentru sănătate pe care le oferă. Compușii din componența mierii reduc nivelul de stres, reglează somnul, previn declanșarea bolilor respiratorii și prezintă un efect laxativ.

Ghimbirul

Ghimbirul intră în categoria de alimente care ard grăsimea abdominală

Ghimbirul este un aliment antiinflamator care susține sensibilitatea la glucoză și crește nivelul de serotonină, facilitând ținerea sub control a poftelor. De asemenea, această rădăcină facilitează procesul de curățare a organismului și combate retenția de apă.

Un alt beneficiu al ghimbirului este faptul că stimulează producția sucurilor gastrice care reduc disconfortul asociat indigestiei. Mai mult, acesta ajută organismul să absoarbă mai ușor nutrienții și să elimine deșeurile.

Cum se prepară acest ceai care arde grăsimea abdominală?

Ingrediente

  • 1 cană de apă
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • Zeama unei jumătăți de lămâie
  • 1 linguriță de miere
  • 1 bucată mică de ghimbir

Mod de preparare

  • Încălzește apa și, de îndată ce atinge punctul de fierbere, adaugă toate celelalte ingrediente, cu excepția mierii.
  • Lasă infuzia să fiarbă 10 minute, apoi lasă-o să se răcească încă 5 minute.
  • Strecoară infuzia și, înainte să o bei, îndulcește-o cu o linguriță de miere.

Mod de administrare

Pentru a arde grăsimea abdominală, bea ceaiul prezentat mai sus de două ori pe zi: o dată dimineața (pe stomacul gol) și încă o dată seara, înainte de culcare. După ce ai băut ceaiul dimineața, așteaptă o jumătate de oră înainte de a servi micul dejun. Va trebui să fii consecvent pentru a obține rezultatele dorite.

Ține seama de faptul că, pentru a profita de toate beneficiile ingredientelor acestui ceai, este important să adopți o dietă sănătoasă și o rutină de exerciții, precum și să consumi apă suficientă.

După ce bei ceaiul prezentat anterior, vei observa imediat că începi să te simți mai plin de energie, iar grăsimea abdominală care te deranjează va începe să dispară. Combinând această băutură cu un stil de viață sănătos, vei obține niște rezultate incredibile. Nu ezita să încorporezi acest ceai în dieta ta zilnică chiar acum!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Ali, B. H., Blunden, G., Tanira, M. O., & Nemmar, A. (2008). Some phytochemical, pharmacological and toxicological properties of ginger (Zingiber officinale Roscoe): A review of recent research. Food and Chemical Toxicology. Elsevier Ltd. https://doi.org/10.1016/j.fct.2007.09.085
  • Mohanapriya, M., Ramaswamy, L., & Rajendran, R. (2013). Health and Medicinal Properties of Lemon (Citrus Limonum). International Journal Of Ayurvedic And Herbal Medicine1(3), 1095–1100. Retrieved from http://interscience.org.uk/v3-i1/8 ijahm.pdf
  • Israili, Z. H. (2014). Antimicrobial properties of honey. American Journal of Therapeutics21(4), 304–323. https://doi.org/10.1097/MJT.0b013e318293b09b
  • Rao, P. V., & Gan, S. H. (2014). Cinnamon: A multifaceted medicinal plant. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. Oxford University Press. https://doi.org/10.1155/2014/642942

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.