Ceaiuri pentru grăsimea abdominală - Doza de Sănătate
 

Ceaiuri pentru grăsimea abdominală

Un ceai de scorțișoară și miere este un amestec perfect pentru a arde stratul de grăsime, mai ales cel de pe abdomen, dar și pentru a accelera metabolismului.
Ceaiuri pentru grăsimea abdominală

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Există multe remedii pe care le puteți pregăti acasă și care promit arderea straturilor de grăsime abdominală și accelerarea metabolismului. Există și câteva ceaiuri pentru grăsimea abdominalaă, care pot reduce în mod natural stratul degrăsime

Puteți alege să țineți o dietă, să faceți mișcare, să folosiți tratamente de înfrumusețare și multe altele. Dacă le combinați, veți descoperi că va fi mai ușor să vă mențineți o greutate corporală și o siluetă perfecte.

Din păcate, există unele zone ale corpului care sunt mai dificil de tonificat și unde se depozitează grăsime. Abdomenul este o zonă mai greu de ținut în formă și care are nevoie de mai mult ajutor. Dar, din fericire,

Datorită constituției genetice, corpul va acumula mai multe straturi de grăsime în zona abdominală. Dacă aveți dificultăți în a scăpa de această grăsime, nu sunteți singurii. Există mai multe remedii bazate pe alimente sănătoase care vă pot ajuta în lupta cu această grăsime. De ce să nu încercați?

Ceai de miere

Miere pentru grăsime abdominală

Ceaiul de miere și scorțișoară are multe beneficii pentru sănătate, fiind și un remediu natural care vă ajută să vă accelerați metabolismul și să ardeți depozitele de grăsime în exces, mai ales pe cele din zona abdominală.

Secretul constă în înlocuirea zahărului cu miere naturală. Vă recomandăm să consumați o cană la micul dejun și o cană înainte de culcare.

Ingrediente:

  • 1 lingură de miere de albine
  • 1/2 lingură de scorțișoară măcinată
  • 1 cană de apă distilată fierbinte

Preparare:

Fierbeți apa. Adăugați mierea și scorțișoara, amestecând bine până se dizolvă ambele ingrediente. După cinci minute puteți bea ceaiul. Dacă îl consumați zilnic, veți începe să vedeți rezultatele într-o săptămână.

Ceai de lămâie

Lămâie pentru grăsime abdominală

Lămâia este un fruct minune, plin de elemente nutritive care vă ajută să ardeți depozitele de grăsime și să vă mențineți o greutate optimă. Dacă nu puteți scăpa de încăpățânata grăsime, atunci adăugați pe lista de ceaiuri pentru grăsimea abdominală și preparatul din lămâie.

Lămâile au proprietăți antiinflamatorii care vă ajută să obțineți un abdomen plat, așa cum ați visat.

Ingrediente:

  • O lămâie
  • O cană mare de apă fierbinte

Preparare:

Stoarceți bine lămâia într-o cană. Adăugați apa fierbinte. Vă recomandăm să consumați acest ceai dimineața deoarece va fi mai eficient. Puteți să-i dați un gust mai bun dacă adăugați ghimbir, miere sau o infuzie de ceai verde.

Te-ar putea interesa și:

Slăbește cu ghimbir și lămâie

Ceaiuri pentru grăsimea abdominală din salvie și dafin

Salvie pentru grăsime

Dacă aveți probleme digestive, această infuzie vă va fi de folos. Ceaiul de salvie și dafin reduce stratul de grăsime abdominală și ajută la reglarea sistemului digestiv.

Ingrediente:

  • 5 frunze de dafin
  • 1 mână plină de frunze de salvie
  • 1 bețișor de scorțișoară
  • 1 litru de apă

Preparare:

Fierbeți un litru de apă la foc mare. Când începe să dea în clocot, adăugați frunzele de salvie și dafin și bețișorul de scorțișoară. Lăsați să fiarbă timp de 15 minute, apoi opriți focul. După ce strecurați, puteți consuma ceaiul.

Vă recomandăm să introduceți acest ceai în dieta dumnevoastră timp de cel puțin cinci zile consecutive.

Ceaiuri pentru grăsimea abdominală din lămâie și usturoi

Usturoi pentru grăsime abdominală

Usturoiul este recunoscut pentru proprietățile lui nutritive și pentru beneficiile aduse sănătății, printre care stimularea digestiei, combaterea flatulenței și tratarea intestinelor inflamate.

Te-ar putea interesa și:

Scapă de flatulență și indigestie

Usturoiul poate ajuta la detoxifierea organismului și la eliminarea toxinelor. Aceste beneficii au ca efect nu numai scăderea în greutate, dar și protejarea organismului de diferite boli.

Lămâia este una dintre cele mai eficiente alternative pentru a scăpa de grăsime. Aceasta tratează și afecțiunile tractului digestiv și elimină toxinele, proprietăți pe care nu le întâlnim la alte alimente.

Combinația dintre usturoi și lămâie este una dintre cele mai puternice soluții naturale pentru a scăpa de grăsime.

Ingrediente:

  • 1 căpățână de usturoi
  • 2 lămâi
  • 1 1/2 litri de apă

Preparare:

  • Fierbeți apa într-un vas termorezistent. În acest timp curățați usturoiul și adăugați-l în apă.
  • Spălați bine lămâile. Tăiați-le în sferturi, fără a le decoji. Adăugați-le în apa cu usturoi atunci când aceasta începe să fiarbă.
  • Lăsați să fiarbă la foc mic timp de 15 minute.
  • Strecurați și lăsați să se răcească timp de cel puțin 5 minute. Puteți consuma acest ceai în fiecare zi.

Nu uitați aceste detalii pentru a scăpa de grăsime:

  • Toate ceaiurile prezentate mai sus sunt foarte eficiente în lupta cu straturile de grăsime abdominală dacă sunt combinate cu o dietă sănătoasă, exerciții fizice și alte metode de slăbit.
  • Pentru a avea rezultate optime, aveți grijă la alimentele ce pot cauza balonare sau alte efecte secundare. Evitați consumul lor pentru a avea un abdomen plat.
  • Consumați aceste ceaiuri conform recomandărilor. Nu le folosiți în exces, deoarece acest lucru poate avea efecte secundare negative.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Anh, N. H., Kim, S. J., Long, N. P., Min, J. E., Yoon, Y. C., Lee, E. G., Kim, M., Kim, T. J., Yang, Y. Y., Son, E. Y., Yoon, S. J., Diem, N. C., Kim, H. M., & Kwon, S. W. (2020). Ginger on Human Health: A Comprehensive Systematic Review of 109 Randomized Controlled Trials. Nutrients, 12(1), 157. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7019938/
  • ARTICHOKE: Overview, uses, side effects, precautions, interactions, dosing and reviews. (s/f). Webmd.com. Recuperado el 10 de octubre de 2023, de https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-842/artichoke
  • Batool, S., Khera, R. A., Hanif, M. A., & Ayub, M. A. (2020). Bay Leaf. Medicinal Plants of South Asia, 63–74.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7152419/
  • Carneiro, D. M., Freire, R. C., Honório, T. C., Zoghaib, I., Cardoso, F. F., Tresvenzol, L. M., de Paula, J. R., Sousa, A. L., Jardim, P. C., & da Cunha, L. C. (2014). Randomized, Double-Blind Clinical Trial to Assess the Acute Diuretic Effect of Equisetum arvense (Field Horsetail) in Healthy Volunteers. Evidence-based complementary and alternative medicine : eCAM, 2014, 760683.
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24723963/
  • Costabile, A., Kolida, S., Klinder, A., Gietl, E., Bäuerlein, M., Frohberg, C., Landschütze, V., & Gibson, G. R. (2010). A double-blind, placebo-controlled, cross-over study to establish the bifidogenic effect of a very-long-chain inulin extracted from globe artichoke (Cynara scolymus) in healthy human subjects. The British journal of nutrition, 104(7), 1007–1017.
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20591206/
  • Das, B., Rabalais, J., Kozan, P., Lu, T., Durali, N., Okamoto, K., McGeough, M. D., Lee, B. J., Barrett, K. E., Marchelletta, R., & Sivagnanam, M. (2022). The effect of a fennel seed extract on the STAT signaling and intestinal barrier function. PloS one, 17(7), e0271045. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9269469/
  • Klimek-Szczykutowicz, M., Szopa, A., & Ekiert, H. (2020). Citrus limon (Lemon) Phenomenon-A Review of the Chemistry, Pharmacological Properties, Applications in the Modern Pharmaceutical, Food, and Cosmetics Industries, and Biotechnological Studies. Plants (Basel, Switzerland), 9(1), 119. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7020168/
  • Mousavi, S. M., Rahmani, J., Kord-Varkaneh, H., Sheikhi, A., Larijani, B., & Esmaillzadeh, A. (2020). Cinnamon supplementation positively affects obesity: A systematic review and dose-response meta-analysis of randomized controlled trials. Clinical nutrition (Edinburgh, Scotland), 39(1), 123–133. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30799194/
  • Schmeda-Hirschmann, G., Rodriguez, J. A., Theoduloz, C., Astudillo, S. L., Feresin, G. E., & Tapia, A. (2003). Free-radical scavengers and antioxidants from Peumus boldus Mol. (“Boldo”). Free radical research, 37(4), 447–452.
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12747739/
  • Srivastava, J. K., Shankar, E., & Gupta, S. (2010). Chamomile: A herbal medicine of the past with bright future. Molecular medicine reports, 3(6), 895–901. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2995283/
  • Sun, B., Wu, L., Wu, Y., Zhang, C., Qin, L., Hayashi, M., Kudo, M., Gao, M., & Liu, T. (2020). Therapeutic Potential of Centella asiatica and Its Triterpenes: A Review. Frontiers in pharmacology, 11, 568032.
    https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphar.2020.568032/full
  • WebMD Editorial. (2022). Health Benefits of Burdock Root. WebMD.
    https://www.webmd.com/diet/health-benefits-burdock-root

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.