Detoxifierea ficatului cu plante medicinale - Doza de Sănătate
 

Detoxifierea ficatului cu plante medicinale

Ficatul este cel mai important organ din corpul nostru. Pentru o viață sănătoasă și pentru bunăstarea organismului, avem posibilitatea să ne îngrijim de detoxifierea ficatului cu plante medicinale. Celelalte organe vor funcționa corespunzător doar dacă avem grijă de ficat.
Detoxifierea ficatului cu plante medicinale
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Ficatul este cel mai important organ din corpul nostru. Pentru o viață sănătoasă și pentru bunăstarea organismului, avem posibilitatea să ne îngrijim de detoxifierea ficatului cu plante medicinale. Celelalte organe vor funcționa corespunzător doar dacă avem grijă de ficat.

Vă prezentăm o listă de plante medicinale ce ajută la detoxifierea ficatului și a colecistului în mod natural.

Detoxifierea ficatului cu plante medicinale – coaja de Borututu

Detoxifierea ficatului cu plante ca și borututu

Coaja acestui copac are foarte multe proprietăți benefice pentru detoxifierea ficatului, a colecistului și a sistemului digestiv. De asemenea, are puterea de a curăța sângele. Antioxidanții conținuți de aceasta ajută la întărirea organismului.

Rădăcina de cicoare

Rădăcina de cicoare aduce beneficii uimitoare organismului și ajută la detoxifierea ficatului și a colecistului. Ea poate preveni formarea de calculi biliari și hepatici. Pregătiți un ceai sănătos din două linguri de rădăcină și două căni de apă și consumați-l de două ori pe zi.

Detoxifierea ficatului cu plante medicinale – rostopasca

Detoxifierea ficatului cu plante ca și rostopasca

Această plantă este frecvent folosită pentru detoxifierea ficatului și a colecistului, pentru a curăța sângele și a trata problemele respiratorii și indigestia.

Semințele de armurariu

Aceste semințe au puterea de a ajuta ficatul să se regenereze. Celulele ficatului pot fi distruse de anumite afecțiuni. Semințele de armurariu cresc secreția de bilă (fiere), o substanță foarte importantă pentru funcționarea optimă a ficatului.

Infuzia din semințe de armurariu ajută la echilibrarea nivelului de colesterol și oferă organismului o cantitate mare de antioxidanți, foarte importanți în lupta cu radicalii liberi. Aceasta previne inflamarea ficatului și a colecistului.

Frunzele de mentă

Detoxifierea ficatului cu plante ca și menta

Infuzia din frunze de mentă ajută ficatul și colecistul să funcționeze corespunzător. Menta are capacitatea de a relaxa mușchii și de a reduce disconfortul produs de diferite probleme ale stomacului.

Detoxifierea ficatului cu plante medicinale – turmericul

Turmericul este un puternic antioxidant. Acesta curăță sângele pentru a menține corpul într-o stare de sănătate perfectă. De asemenea, ajută la buna circulație a sângelui în organism. Consumul regulat de turmeric este recomandat pentru a menține sănătatea ficatului.

 Rădăcina de măcrișor

Această rădăcină este foarte eficientă pentru detoxifierea organelor. De asemenea, are capacitatea de a stimula tranzitul intestinal, lucru benefic pentru persoanele ce suferă de constipație.

Poate ameliora și problemele rinichilor deoarece crește producția de urină, eliminându-se astfel substanțele nocive din corp.

Chanca Piedra

Beneficiile acestei plante uimitoare au fost descoperite recent, dar este un remediu foarte puternic pentru rinichi și ficat.

Pentru a face o infuzie de chanca piedra, fierbeți (aproximativ) trei pahare de apă cu trei linguri de frunze. După ce a fiert timp de 15 minute, opriți focul și lăsați infuzia la răcit. Consumați-o de trei ori pe zi, timp de o săptămână.

Femeile însărcinate sau cele care alăptează nu trebuie să folosească această plantă. Consumați chanca piedra cu mare atenție în cazul în care aveți diabet sau hipertensiune.

Nu uitați…

Plantele medicinale sunt de un real ajutor în tratarea bolilor și în prevenirea lor. De aceea, trebuie să știți foarte bine cum să le folosiți, să urmați indicațiile tratamentului și să nu consumați o cantitate mai mare decât cea prescrisă. Acest lucru poate avea efecte adverse.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • De Vilanova, Carlos. Guía para limpiar el hígado, la vesícula y los riñones. EDITORIAL SIRIO SA, 2016.
  • Chifa, Carlos, and Armando IA Ricciardi. “Especies hidrófitas y palustres utilizadas como medicinales por los habitantes del norte y nordeste de la provincia del Chaco.” Dominguezia 22.1 (2006): 15-20.
  • Crawford, J. M. “El hígado y las vías biliares.” Robbins. Patología (2000).

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.