Fața ta îți poate reflecta starea de sănătate - Doza de Sănătate
 

Fața ta îți poate reflecta starea de sănătate

Uneori, pe față apar diferite schimbări, cum ar fi coșuri sau pete. Acestea pot fi semne ale faptului că unele organe interne nu funcționează corespunzător.
Fața ta îți poate reflecta starea de sănătate
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Diferitele schimbări care apar pe față pot fi un semn că starea de sănătate a organismului nu este optimă. Multe dintre aceste semne pot apărea ca urmare a schimbărilor hormonale, expunerii la diferite temperaturi, administrării unor medicamente sau alimente și nu numai.

Anumite studii au arătat însă că, dacă unele schimbări apar în diferite momente, fără nici un motiv anume, pot fi un semnal de alarmă în ceea ce privește starea de sănătate.

Dacă nu te afli în perioada menstruației și nu te-ai expus unor factori despre care se știe că pot provoca pete sau coșuri pe ten, atunci trebuie să acorzi mai multă atenție altor cauze posibile. Imaginează-ți că fața ta este o hartă. Citind-o, îți poți da seama care ar fi problemele și cum le poți remedia.

Iată un ghid cu 14 zone ale feței care pot arăta ce se întâmplă cu starea de sănătate a organismului nostru. Urmărește zonele de pe față marcate cu numere și corespondența posibilă cu problemele detaliate mai jos.

Fața reflectă starea de sănătate a organismului tău

1 și 2. Zona afectată poate fi sistemul digestiv

Dacă observi că îți apar frecvent coșuri, bubițe sau pete în zonele marcate cu 1 și 2, poate fi un semn al faptului că sistemul digestiv nu funcționează corespunzător. Pentru a remedia această problemă, trebuie să reduci consumul de sare, alimente de tip fast food și grăsimi. De asemenea, trebuie să bei mai multă apă.

3. Zona afectată: ficatul

Dacă zona afectată este cea cu numărul 3, este posibil ca starea ficatului să nu fie corespunzătoare. Acest lucru poate fi cauzat de numărul mare de toxine acumulate și a consumului de substanțe nocive. În acest caz, trebuie să eviți  consumul de alcool, alimente de tip fast food și lactoză. În schimb, consumă mai multe legume și fructe, mai ales crude. Îți recomandăm să faci și o cură de detoxifiere cu produse naturale.

Află mai multe! Citește și:

Adevărul neștiut despre chicken nuggets

4 și 5. Zona afectată: rinichii

Orice schimbare se produce în jurul ochilor, inclusiv cearcănele, se poate datora deshidratării sau funcționării necorespunzătoare a rinichilor. Pentru a remedia această problemă, îți recomandăm să consumi mai multe lichide apă, să eviți sarea și să consumi mai multe alimente cu proprietăți diuretice.

6. Zona afectată: inima

Aceasta este zona unde acneea și punctele negre apar cel mai des. Cu toate acestea, dacă apar brusc și trec foarte greu, pot fi un semn al unor probleme ale inimii. Pentru a lupta cu această problemă,evită alimentele nocive precum grăsimile, sarea și mâncărurile condimentate. În schimb, încearcă să crești consumul de acizi grași Omega-3, mai ales din legume.

7 și 8. Zona afectată: rinichii

Rinichii nu funcționează corespunzător din cauza acumulării de toxine, din cauza retenției de apă sau deshidratării. Pentru a remedia problema, consumă mai multe lichide, evită consumul de cafea, băuturi răcoritoare acidulate și alcool.

9 și 10. Zona afectată: sistemul respirator

Aceste zone pot reflecta alergii sau probleme respiratorii cronice, cum ar fi astmul. Este o zonă expusă petelor maronii sau a altor schimbări provocate de obiceiuri proaste sau de tutun. Pentru a scăpa de acestă problemă, renunță la fumat, crește consumul de alimente proaspete și reduce cantitatea de zahăr.

11 și 12. Zona afectată: hormonii

În această zonă se pot vedea semnele schimbărilor hormonale ce apar în mod normal în timpul menstruației. Deși, în unele cazuri, nu se poate evita, această stare poate fi remediată cu următoarele:

  • Alimentație sănătoasă
  • Exerciții fizice
  • Somn suficient, de opt ore pe noapte
  • Consumul unei cantități suficiente de lichide
  • Spălarea frecventă a feței
  • Evitarea alimentelor ce irită sistemul digestiv

13. Zona afectată: stomacul

Această zonă a feței poate indica faptul că digestia nu se realizează corespunzător, colonul nu funcționează normal. De asemenea, este posibil să suferi de constipație. Pentru a lupta cu această problemă, îți recomandăm să crești consumul de fibre, adică fructe, legume și cereale.

14. Zona afectată: starea psihică (stres)

Dacă observați ceva anormal în această zonă, este posibil ca organismul să îți spună că are nevoie de odihnă și de timp să se recupereze. Stresul îți poate afecta starea de sănătate dacă nu ești atentă. Pentru a combate această problemă, îți recomandăm să te relaxezi sau să dormi puțin. De asemenea, consumă mai multă apă și fă mai multă mișcare.

Nu uita!

Există diverse motive pentru care ne apar pete sau coșuri pe față. Cele menționate mai sus sunt doar posibilități. De aceea, este indicat să ceri ajutorul unui medic pentru a vedea dacă aceste probleme sunt cauzate, într-adevăr, de astfel de afecțiuni.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.