Pliculețele de ceai folosite: utilizări - Doza de Sănătate
 

Pliculețele de ceai folosite: utilizări

De multe ori, atunci când oamenii fac ceai sau infuzie, aruncă ceva ce le-ar putea fi de folos în mai multe feluri. Acestea sunt pliculețele de ceai.
Pliculețele de ceai folosite: utilizări

Ultima actualizare: 11 februarie, 2019

Pliculețele de ceai nu reprezintă doar rămășițe uscate de plante fără folos. Prin urmare, în acest articol vă vom arăta surprinzătoarele moduri în care se pot folosi pliculețele de ceai: ca fertilizator pentru plante, împotriva pungilor de sub ochi, pentru eliminarea mirosurilor din frigider și dulap, împotriva țânțarilor, etc.

Grija pentru mediul înconjurător

Din ce în ce mai mulți oameni sunt interesați să profite la maxim de lucrurile pe care le folosesc și să arunce cât mai puține. În acest articol veți descoperi că pliculețele de ceai folosite pentru infuziile de zi cu zi pot fi soluții practice pentru aproape orice.

Pliculețele de ceai

Fertilizator pentru plante

Mulți dintre cei care au grădină sau livadă au și o grămadă cu îngrășământ: un loc unde aruncă resturile organice. În câteva săptămâni, acestea vor deveni fertilizator pentru plante. Fără îndoială, aceasta este o modalitate pentru a scăpa de reziduuri și, în același timp, a avea mai mult teren fertil.

Urmând acest model, conținutul pliculețelor de ceai vă poate ajuta să pregătiți un fertilizator pentru plante, în proporții mai mici. Puteți aduna mai multe pliculețe sau să îl folosiți pe fiecare după prepararea ceaiului. Pur și simplu aruncați conținutul acestora în ghivece și amestecați-l cu pământul.

Dacă pliculețele de ceai sunt confecționate din material organic și nu au închizătoare metalică, le puteți îngropa direct în pământ.

Pliculețele cu ceai sunt bune pentru plante

Tratament antiinflamator

Majoritatea ceaiurilor au proprietăți benefice atât pentru sănătatea organelor interne, cât și pentru piele. Cele mai folosite, ceaiul verde și ceaiul negru, au și efect antiinflamator. Veți putea ameliora, de exemplu, pungile de sub ochi, pleoapele umflate sau înțepăturile de insecte.

Pliculețele de ceai sunt și mai eficiente dacă sunt reci, deoarece temperatura scăzută contribuie la reducerea umflăturilor. De aceea, vă sugerăm să țineți mereu pliculețele de ceai folosite în frigider. La nevoie, le puteți aplica direct pe zona respectivă, timp de câteva minute.

Mirosurile neplăcute

Aceasta este una dintre cele mai necunoscute utilizări. După uscare, pliculețele de ceai folosite au un efect asemănător cu cel al bicarbonatului de sodiu: absorb mirosurile neplăcute. De aceea, pliculețele absorb mirosurile din frigider sau din dulapuri.

Un singur pliculeț nu este suficient pentru a elimina mirosul dintr-un spațiu mare. De aceea, vă recomandăm să puneți câteva într-o cutie cu găuri. Este mai practic.

Puteți folosi pliculețele de ceai pentru curățarea covoarelor sau a canapelelor pe care au stat animalele de companie. Trebuie doar să împrăștiați conținutul pliculețelor în acele locuri, să așteptați câteva minute, apoi să dați cu aspiratorul. În acest fel veți scăpa de praf și de mirosurile neplăcute.

Fumigații împotriva țânțarilor

Dacă vă place să folosiți aromaterapia, aflați că și frunzele de ceai pot fi folosite pentru fumigații. Acestea purifică aerul și alungă țânțarii, mai ales dacă pliculețele conțin ceai negru, lămâie, lavandă, rozmarin sau eucalipt.

Pliculețele de ceai pot fi refolosite

Dacă vreți să faceți economie, trebuie să știți că puteți refolosi pliculețele pentru o altă infuzie, mai ales dacă încă mai au aromă. Probabil că a doua oară este mai bine să folosiți două pliculețe la o infuzie, pentru a obține aceeași aromă cu cea a unui pliculeț nou.

Pliculețele folosite pot fi și fierte, iar apa respectivă poate fi adăugată în apa din cadă sau folosită pentru a vă îmbăia picioarele. După cum am mai spus, acestea au efect antiinflamator și dezodorizant.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.