Trebuie să aștepți momentul potrivit cu răbdare - Doza de Sănătate
 

Trebuie să aștepți momentul potrivit cu răbdare

Tot ceea ce este sortit să se întâmple, se va întâmpla la momentul potrivit. Nu trebuie să te grăbești sau să trăiești în stres pentru a-ți atinge obiectivele. Dacă ai răbdare, universul te va conduce spre destinația mult visată.
Trebuie să aștepți momentul potrivit cu răbdare

Ultima actualizare: 18 decembrie, 2018

Ceea ce este sortit să se întâmple se va întâmpla în cele din urma, dar numai la momentul oportun. Răbdarea de a aștepta momentul potrivit este o valoare pe care trebuie să ne-o însușim cu toții, împreună cu voința de a avansa puțin câte puțin, până ne atingem obiectivul.

Putem trage multe lecții de viață din acest mod de a vedea lumea. În primul rând, nu este bine să forțăm lucrurile să se întâmple. Dacă încercăm să facem asta, nu vom obține rezultatele dorite.

În al doilea rând, trebuie să acceptăm ciclurile vieții și ocaziile care ne ies în cale. Nimeni nu poate aspira la o relație amoroasă perfectă dacă mai întâi nu a învățat să se iubească pe sine.

Este perfect normal să treci printr-o perioadă de introspecție după o relație care a eșuat. Făcând asta, te vei apropia mai mult de persoana care ești cu adevărat. Dezvoltarea personală implică învățare, dar și a fi deschis la orice oportunitate ce îți iese în cale. În articolul de azi îți vom prezenta mai multe informații despre acest subiect.

Răbdarea înseamnă să accepți că totul se întâmplă atunci când trebuie

Atunci când te aștepți cel mai puțin, totul se va termina cu bine. Când se întâmplă asta, cauza nu este mereu celebra „lege a atracției”. În general, nu este suficient să vrei un lucru foarte mult pentru a-l obține.

Într-adevăr, uneori lucrurile bune se întâmplă ca prin minune. Dar, în general, lucrurile pozitive din viața noastră se întâmplă pentru că am depus un efort în acest sens și am avut răbdarea necesară pentru a ne atinge obiectivele. La momentul potrivit, ne vom bucura de rezultatele muncii noastre.

Răbdare pentru momentul potrivit

Magia oportunităților și momentul potrivit

Este esențial să înveți să recunoști momentul în care ai în față o nouă oportunitate, pentru că numai așa ți se vor deschide drumuri noi la momentul potrivit. Trebuie pur și simplu să înveți cum să percepi momentul în care te afli în pragul a ceva minunat.

Iată un exemplu concret: ai studiat un subiect anume și ai dedicat foarte mult timp pentru a dobândi cunoașterea și competențele necesare pentru fi considerat „calificat”.

  • La puțin timp, apare pe piața muncii un nou tip de job. Acest job este foarte inovativ și, deși se suprapune oarecum cu ceea ce ai învățat, eziți să îți depui CV-ul. Nu ești sigur dacă ești cu adevărat calificat pentru acest post sau nu.
  • Numai cei care privesc această situație drept o oportunitate și îndrăznesc să riște au potențialul să obțină ceea ce vor. Nici mai devreme, nici mai târziu—această oportunitate apărut la momentul potrivit.

Dacă nu ai curajul să faci un pas înainte, este posibil să pierzi o ocazie unică, o situație ideală care nu se va mai repeta niciodată.

Ce trebuie să se întâmple se va întâmpla, dar trebuie să depui și tu un efort

În general, oportunitățile nu sunt complet gratuite. Acestea nu sunt atrase de persoanele care nu fac nimic, nici de cei care pur și simplu își doresc ceva foarte mult și se gândesc la acel lucru tot timpul.

„Ceea ce trebuie să fie” nu se va întâmpla decât dacă depui un efort real. Fiecare dintre noi este un creator. Suntem capabili să schimbăm realitatea și să creăm noi oportunități atunci când țintim un anumit obiectiv.

Deși uneori avem noroc și ceva bun ni se întâmplă fără a depune niciun efort, nu putem să ne culcăm pe o ureche, gândind că așa vor sta lucrurile mereu. Dacă vrem ceva anume, trebuie să avem voință și tărie și să ne dedicăm complet atingerii obiectivului nostru. Desigur, și răbdarea este indispensabilă.

Momentul potrivit pentru visele tale

Nevoia de a ne păstra mintea deschisă

A avea mintea deschisă nu înseamnă să-ți petreci tot timpul visând cu ochii deschiși. O persoană care are mintea deschisă prezintă următoarele trăsături:

  • Își cunoaște nevoile.
  • Este conectată cu eul său interior, își înțelege firea, are o stimă de sine ridicată, știe ceea ce vrea de la viață și nu ratează oportunitățile atunci când acestea îi ies în cale.
  • Observă ceea ce se întâmplă în jurul său. Are ochii și urechile larg deschise, ia decizii care o ajută să se dezvolte și merge mereu înainte.
  • O persoană receptivă, cu mintea deschisă știe să profite de momentul actual. Aceasta își concentrează toată energia și cunoștințele la momentul potrivit, de fiecare dată când întâlnește o nouă oportunitate.

Răbdarea este o valoare pe care trebuie să ne-o însușim

Persoanele care acționează prea repede se expun riscului de a eșua pentru că acestea nu analizează pericolele pe care le au în față. Răbdarea este necesară dacă nu vrem să fim dezamăgiți.

  • Deseori ni se spune: „Fii mai îndrăzneț, încearcă să-ți asumi un risc, ieși din zona ta de confort”. Însă, ca să putem face acest pas, trebuie să fim pregătiți cu adevărat.
  • Dacă nu avem o stimă de sine dezvoltată, nu vom fi niciodată fericiți într-o relație. Vom depinde mereu de acțiunile partenerului sau partenerei noastre pentru a ne simți bine.
  • De asemenea, nu trebuie să încercăm să obținem o anumită slujbă fără a dobândi mai întâi calificările necesare. Altminteri vom fi respinși—și pe bună dreptate! Răbdarea este esențială. Trebuie să investim timp în dezvoltarea noastră personală, în maturizarea noastră și în dobândirea anumitor abilități sau cunoștințe.
Momentul potrivit și așteptarea

Știm cu toții că răbdarea poate fi epuizantă. De multe ori ne pierdem răbdarea așteptând ca ceea ce dorim—și merităm—să ni se întâmple.

Însă, înainte să obținem lucrul mult dorit, trebuie să continuăm să avem încredere în noi înșine, să luptăm și să nu ratăm oportunitățile ce ne ies în cale. În cele din urmă vom obține ceea ce dorim.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Hall, L. (2013). Focusing on the good things. Occupational Health.
  • Bashford, S. (2012). Staying calm: It’s the thought that counts. Occupational Health.
  • Bondolfi, G. (2013). Topic: 309 -Debate: Is Mindfullness an Evidence-Based Treatment? IS MINDFULLNESS AN EVIDENCE-BASED TREATMENT? European Psychiatry. https://doi.org/10.1016/S0924-9338(13)77507-2
  • Sharma, O. P., & Vijay, D. (2016). Relational Study of Mindfullness and Perceived Stress among Undergraduate Students. INDIAN JOURNAL OF PSYCHOLOGICAL SCIENCE.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.