Remedii naturale pentru sprâncene mai dese - Doza de Sănătate
 

Remedii naturale pentru sprâncene mai dese

Dacă vrei să ai sprâncene mai dese, trebuie să folosești aceste tratamente cu regularitate și să adopți o dietă sănătoasă pentru a stimula creșterea firelor și din interior. 
Remedii naturale pentru sprâncene mai dese

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Ai nevoie de remedii naturale pentru sprâncene mai dese? Sprâncenele groase sunt la modă în ziua de azi. O pereche de sprâncene dese și bine definite îți înfrumusețează privirea și îi oferă mult mai multă expresivitate.

A trecut ceva timp de când sprâncenele subțiri erau în vogă. De fapt, multe persoane caută diverse modalități de a oferi formă și volum sprâncenelor, pentru a obține un look mai natural.

Problema este că pensatul frecvent, produsele chimice folosite și particulele dăunătoare din mediul înconjurător pot slăbi firul de păr și pot distruge aspectul sprâncenelor. De exemplu, se întâmplă adesea ca sprâncenele să se rărească sau să se subțieze în mod excesiv, devenind greu de evidențiat chiar și cu ajutorul machiajului.

Din fericire, există diverse remedii naturale pentru sprâncene mai dese, ce stopează căderea firelor și stimulează creșterea acestora. Aceste tratamente sunt utile și pentru gene sau pentru podoaba capilară.

În articolul de azi îți prezentăm cele mai eficiente remedii naturale pentru sprâncene mai dese. Le poți include cu succes în rutina ta zilnică de înfrumusețare.

Ia aminte!

Remedii naturale pentru sprâncene mai dese

Ulei de ricin

Ulei de măsline pentru sprâncene mai dese

Uleiul de ricin este unul dintre cele mai bune produse pentru creșterea și întărirea sprâncenelor. Este o sursă naturală de proteine, acizi grași esențiali și antioxidanți care pătrund în foliculi și stimulează creșterea firelor de păr.

Cum se folosește?

  • Înmoaie o bucată de vată în ulei de ricin bio și aplică-l pe sprâncene.
  • Maseză delicat sprâncenele timp de 3 minute și lasă uleiul de ricin să acționeze peste noapte.
  • Repetă tratamentul în fiecare zi pentru a obține cele mai bune rezultate.

Ulei de cocos

Pe lângă faptul că are un miros foarte plăcut, uleiul de cocos conține acizi grași cu lanț mediu, vitamina E și minerale care întăresc sprâncenele.

Cum se folosește?

  • Ia puțin ulei de cocos solid și încălzește-l timp de 20 de secunde în cuptorul cu microunde.
  • După ce s-a topit și a ajuns la o temperatură suportabilă, înmoaie o bucată de vată în acest ulei și aplică-l pe sprâncene.
  • Masează zona respectivă timp de două minute și lasă remediul să acționeze peste noapte.
  • Repetă procedeul în fiecare zi, timp de cel puțin două luni consecutive.

Suc de ceapă

Suc de ceapă pentru sprâncene mai dese

Sucul natural de ceapă conține substanțe sulfuroase care întăresc firele de păr și stimulează creșterea sprâncenelor. Proprietățile sale măresc producția de colagen de la nivelul țesuturilor și diminuează efectele radicalilor liberi.

Cum se folosește?

  • Taie o ceapă în jumătate și dă-o prin blender pentru a-i extrage sucul.
  • Masează sprâncenele timp de cinci minute după ce ai aplicat sucul de ceapă și lasă-le să se usuce singure.
  • Dacă nu te deranjează mirosul, lasă sucul de ceapă să acționeze peste noapte. Dacă nu, clătește-l cu apă rece.
  • Repetă tratamentul în fiecare seară pentru cel puțin o lună.

Gălbenuș de ou

Gălbenușul de ou conține proteine de înaltă calitate care îmbunătățesc sănătatea podoabei capilare, a genelor și a sprâncenelor.

Vitaminele și mineralele din gălbenușul de ou întăresc firul de păr și diminuează căderea excesivă cauzată de o carență nutrițională.

Cum se folosește?

  • Sparge un ou, separă gălbenușul de albuș și bate-l până capătă o consistență cremoasă.
  • Aplică produsul pe sprâncene cu o pensulă sau cu o bucată de vată.
  • Așteaptă 20 de minute, apoi clătește gălbenușul cu apă caldă.
  • Aplică acest tratament de două ori pe săptămână.

Lapte

Lapte ca tratament pentru sprâncene mai dese

Laptele conține proteine și grăsimi care hrănesc rădăcinile sprâncenelor, stimulând creșterea firelor.

Cum se folosește?

  • Înmoaie o bucată de vată în puțin lapte integral și aplică-l pe sprâncene.
  • Lasă-l să se usuce timp de 20 de minute, apoi clătește-l cu apă caldă.
  • Aplică acest remediu în fiecare zi, de preferat înainte de culcare.

Ulei de măsline

Fiind considerat una dintre cele mai sănătoase grăsimi, uleiul de măsline conține vitamina E, antioxidanți și acizi grași omega 3 care stimulează creșterea firelor de păr groase și rezistente.

Cum se folosește?

  • Încălzește puțin ulei de măsline și, când ajunge la o temperatură suportabilă, masează-l cu delicatețe pe sprâncene.
  • Nu este nevoie să-l clătești, întrucât se absoarbe ușor în piele.

Aloe vera

Gel de aloe vera pentru sprâncene mai dese

Planta de aloe vera conține enzime și substanțe hidratante care curăță foliculii de păr, pentru a nu exista niciun obstacol în dezvoltarea acestora.

Aplicată în mod regulat pe sprâncene, aloe vera accelerează procesul de creștere și de îngroșare a firului de păr, prevenind căderea.

Cum se folosește?

  • Ia o cantitate mică de suc de aloe vera și masează-l cu delicatețe pe sprâncene.
  • Lasă-l să acționeze peste noapte și clătește-l cu apă caldă a doua zi.

Nu uita că aceste remedii naturale pentru sprâncene mai dese nu fac minuni și nici nu produc rezultate imediate. Trebuie să le folosești mai mult timp, până când efectele devin vizibile. În plus, este necesar să adopți și o dietă bogată în proteine, vitamine și acizi grași omega 3.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Ladda, P. L., & Kamthane, R. B. (2014). Ricinus communis (Castor): An Overview. Int. J. of Res. in Pharmacology & Pharmacotherapeutics.
  • Kappally, S., Shirwaikar, A., & Shirwaikar, A. (2015). Coconut oil – a review of potential applications. Hygeia Journal for Drugs and Medicines. https://doi.org/10.15254/H.J.D.Med.7.2015.149
  • Sharquie, K. E., & Al-Obaidi, H. K. (2002). Onion juice (Allium cepa L.), a new topical treatment for alopecia areata. Journal of Dermatology. https://doi.org/10.1111/j.1346-8138.2002.tb00277.x
  • Eshun, K., & He, Q. (2004). Aloe Vera: A Valuable Ingredient for the Food, Pharmaceutical and Cosmetic Industries – A Review. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408690490424694

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.