Sfecla îți scade tensiunea arterială!

Sfecla are anumite proprietăți ce permit organismului să elimine toxinele și susține sănătatea colonului și a ficatului. În același timp, această legumă facilitează eliminarea metalelor grele din organism.
Sfecla este o legumă foarte sănătoasă

Sfecla este o legumă celebră în toată lumea, cunoscută atât pentru gustul unic pe care aceasta îl conferă mâncării, cât și pentru numeroasele sale beneficii aduse sănătății. Pe lângă un conținut bogat de vitamine A și C, fier și multe alte minerale, sfecla ne oferă și carotenoide și fibre dietetice.

Grație valorii sale nutriționale incredibile, sfecla ne-a fost recomandată de multă vreme drept un aliment ce poate îmbunătăți calitatea vieții și starea generală de sănătate. Mai multe studii au demonstrat că persoanele ce consumă sfeclă în mod regulat sunt mai puțin predispuse să sufere de îmbătrânire prematură, hipertensiune arterială, probleme cardiovasculare și anumite tipuri de cancer.

Cum ne ajută sfecla să scădem tensiunea arterială?

Conform unui studiu publicat în Science Daily, conținutul de nitrați al sfeclei permite acestei legume să fie un remediu eficient pentru reducerea tensiunii arteriale.

Atât sfecla, cât și legumele cu frunze verzi conțin nitrați, compuși pe care organismul îi convertește în oxid de azot în urma unui șir lung de reacții chimice. Oxidul de azot poate relaxa și dilata vasele de sânge, ceea ce îmbunătățește circulația sanguină și scade tensiunea arterială.

Sfecla stimulează formare de globule roșii

Un singur pahar de suc de sfeclă consumat zilnic ar putea fi suficient pentru a reduce tensiunea arterială în mod semnificativ. Însă specialiștii sunt de părere că încă nu au fost efectuate destule studii pentru a putea determina cu certitudine dacă sucul de sfeclă chiar scade tensiunea arterială atunci când este administrat pe termen lung.

Rețetă – suc de sfeclă pentru scăderea tensiunii arteriale

Această rețetă de suc de sfeclă este recomandată în mod special  celor ce doresc să-și scadă tensiunea arterială, să-și îmbunătățească circulația sanguină, să-și trateze varicele și să se apere de bolile cardiovasculare.

Ingrediente:

  • 3 sfecle
  • 2.5 cm rădăcină de ghimbir
  • 2 mere
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 tulpini de țelină

Mod de preparare:

Decojește și spală foarte bine toate ingredientele, apoi taie-le în bucățele. Pune totul într-un robot de bucătărie și, după ce ai adăugat puțină apă, amestecă ingredientele până când obții un lichid omogen. Bea sucul obținut în fiecare zi, înainte de masa ta principală.

Cum ne ajută sfecla să luptăm împotriva tumorilor?

Sfecla, folosită pentru a prepara un suc sănătos

Dintre toți agenții naturali anticancerigeni, sfecla roșie se evidențiază grație conținutului său bogat în flavonoide. Acești antioxidanți puternici, printre care se numără și betanina, au capacitatea de a preveni și inhiba dezvoltarea tunurilor canceroase în organismul uman.

Așadar, specialiștii ne recomandă să combinăm sfecla cu alte alimente anticancerigene (usturoiul, ghimbirul, ceapa, roșiile etc.) pentru a îmbunătăți proprietățile anticancerigene ale acestei legume.

Rețetă – suc de sfeclă anticancerigen

Această băutură are un conținut bogat de vitamine, antioxidanți și fibre—elemente ce protejează organismul împotriva cancerului.

Ingrediente:

  • 1 cană cu apă (250 ml)
  • 1 sfeclă de mărime medie
  • 1 morcov de mărime medie
  • 1 măr de mărime medie
  • 4 cuburi de gheață

Mod de preparare:

Decojește și taie toate ingredientele, apoi introdu-le într-un robot de bucătărie. Procesează-le până când obții un lichid ce are consistența dorită. Bea acest suc fără a-l strecura.

Cum ne ajută sfecla să ne curățăm ficatul?

Sfecla te poate ajuta să-ți cureți ficatul

Atunci când ficatul este plin cu toxine și deșeuri, nu strică să profiți de numeroasele beneficii aduse de sfeclă acestui organ. Această legumă poate mări producția de bilă, îmbunătățind astfel performanța ficatului. În plus, consumul de suc de sfeclă susține eliminarea metalelor grele din organism și poate chiar preveni dezvoltarea cancerului hepatic.

Rețetă – suc de sfeclă pentru curățarea ficatului

Acest suc de sfeclă ușor de preparat este recomandat celor ce vor să-și curețe ficatul și să îmbunătățească funcționarea acestuia. Ingredientele folosite în prepararea sa stimulează eliminarea toxinelor din organism și pot îmbunătăți sănătatea colonului.

Ingrediente:

  • 1 sfeclă de mărime mare, tăiată în bucăți
  • 1 lămâie mare

Mod de preparare:

Stoarce lămâia și introdu sucul obținut împreună cu bucățile de sfeclă într-un robot de bucătărie. Adaugă jumătate de cană de apă pentru a facilita procesarea, apoi pornește robotul de bucătărie și lasă-l să toace până când obții un lichid omogen. Bea acest suc rece, de preferință pe stomacul gol.

Rețetă – suc de sfeclă pentru detoxifierea ficatului

Consumul de alcool, dieta neadecvată, produsele pe bază de tutun etc.—toate acestea îți pot afecta în mod negativ ficatul. Sucul pe care ți-l vom prezenta mai jos combină proprietățile excelente ale sfeclei cu cele ale salatei verzi, verzei furajere și merelor, acesta fiind o băutură foarte puternică ce poate detoxifia ficatul.

Ingrediente:

  • 1 sfeclă, tăiată în bucăți
  • 1 salată verde
  • 3 frunze de varză furajeră
  • 1 măr

Mod de preparare:

Introdu toate ingredientele de mai sus într-un robot de bucătărie și adaugă puțină apă. Amestecă ingredientele timp de câteva minute, până când obții un lichid omogen. Bea acest suc rece, timp de șapte zile.