Remediu pentru slăbit cu frunze de dafin și scorțișoară - Doza de Sănătate
 

Remediu pentru slăbit cu frunze de dafin și scorțișoară

Pe lângă faptul că îmbunătățește digestia și previne gazele intestinale, ceaiul cu frunze de dafin și scorțișoară este foarte sățios, astfel că nu vei mai simți nevoia să iei diferite gustări între mese. 
Remediu pentru slăbit cu frunze de dafin și scorțișoară
Karla Henríquez

Scris și verificat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 10 ianuarie, 2019

În articolul de azi vrem să-ți prezentăm un tratament excelent pentru slăbit pe bază de frunze de dafin și scorțișoară. 

Nu este un leac „miraculos”, ci un ajutor pe care poți să i-l oferi organismului tău pentru a scăpa de încăpățânatele straturi de grăsime.

Acest remediu natural se prepară din două ingrediente minunate pentru sănătate. Totuși, este necesar să reții un lucru important: nu trebuie să faci abuz de acest remediu.

Dacă depășești doza recomandată de frunze de dafin, spre exemplu, te poți confrunta cu o serie de efecte secundare foarte neplăcute.

Prin urmare, cheia succesului este echilibrul. Dacă adopți o dietă diversificată și incluzi și acest remediu ca supliment după masă, vei avea parte de numeroase beneficii.

Aceasta este o băutură aromată care îți îmbunătățește digestia și starea generală de sănătate. Te vei simți mult mai bine, drept pentru care merită să afli mai multe despre acest tratament pe bază de frunze de dafin și scorțișoară ce poate fi folosit și într-o cură de slăbit. În rândurile de mai jos îți arătăm ce avantaje prezintă ea pentru organism.

Frunze de dafin și scorțișoară, un remediu vechi pentru slăbit

Poate mulți nici nu au auzit de dafin, sursa binecunoscutelor frunze aromate. Acesta este un arbust peren cu multiple proprietăți, frunzele fiind folosite cu precădere în bucătăria mediteraneană.

  • Grecii antici și romanii, de exemplu, au folosit frunzele de dafin secole întregi. Acestea erau apreciate pentru proprietățile lor digestive, expectorante, nutritive și chiar terapeutice. 
  • De fapt, în latină, rădăcina dafinului, „laurus” înseamnă „premiu sau câștigătorul unui premiu”, această plantă fiind un simbol al puterii și al virtuților.

Dafinul este foarte apreciat în medicina naturistă, iar în combinație cu o mirodenie minunată precum scorțișoara, se transformă într-un tratament incredibil care merită încercat.

În cele ce urmează îți explicăm de ce ar fi bine să îl introduci în alimentație.

Tratament digestiv

Frunzele de dafin sunt bune pentru digestie

Atât scorțișoara, cât și frunzele de dafin au proprietăți antiseptice, digestive și diuretice.

Dacă obișnuiești să bei o cană din acest ceai imediat după masă, îți îmbunătățești digestia, prevenind gazele intestinale și hiperaciditatea.

  • În același timp, acest remediu te ajută să previi infecțiile tractului urinar. Cele două ingrediente ajută organismul să lupte împotriva bacteriei E. coli și a ciupercii numite Candida albicans, care provoacă infecții vaginale.
  • Interesant de știut este faptul că în bucătăria asiatică combinația de frunze de dafin și scorțișoară este foarte comună în numeroase rețete, nu doar un diete de slăbit.

Ambele condimente oferă un gust deosebit preparatelor și contribuie la instalarea senzației de sațietate, drept pentru care nu ți se mai face foame între mese.

Un ceai cu mulți nutrienți

Scorțișoara și frunzele de dafin au mulți nutrienți

După cum știi deja, ceaiurile nu se remarcă printr-un conținut nutrițional foarte bogat. Nu este și cazul celui de față. Acest ceai îți îmbunătățește starea de sănătate și te ajută să faci față fiecărei zile cu brio.

Pe lângă faptul că este un ceai detoxifiant, diuretic, sățios și digestiv, el conține și următorii nutrienți:

  • Vitaminele A, C și complexul de vitamine B, niacină, riboflavină, piridoxină, acid pantotenic și acid folic.
  • Minerale (calciu, potasiu, mangan, magneziu, cupru, fier, seleniu și zinc).

Reglează metabolismul

Combinația dintre scorțișoară și frunze de dafin este o modalitate excelentă de a-ți accelera metabolismul și a porni o cură pentru slăbit.

Frunzele de dafin ajută la eliminarea toxinelor, la reducerea acidului uric din organism și la reglarea glicemiei.

  • Atât frunzele de dafin, cât și scorțișoara îți îmbunătățesc circulația, îngrijesc ficatul și accelerează metabolismul, stimulând arderea grăsimilor ceea ce îl transformă într-un remediu ideal pentru slăbit.
  • Un alt aspect important de menționat este faptul că această băutură este foarte potrivită pentru diabetici. 

Reține că nu trebuie să consumi și frunzele de dafin în sine. Scoate-le din mâncare atunci când o servești sau din ceai, înainte să-l bei.

Cum se prepară  acest tratament cu frunze de dafin și scorțișoară

Ceaiul te scorțișoară și frunze de dafin te ajută să slăbești

Ingrediente

  • 1 litru de apă
  • 2 bețișoare de scorțișoară
  • 5 frunze de dafin

Te-ar putea interesa și

Combate anxietatea cu 2 remedii cu foi de dafin

Mod de preparare

Frunzele de dafin și scorțișoara se găsesc în orice magazin naturist. Frunzele trebuie să fie uscate, iar scorțișoara sub formă de bețișoare, nu măcinată. Astfel, remediul îți va oferi un maxim de beneficii.

  • Modul de preparare este foarte simplu. Fierbe apa într-o cratiță. După ce a dat în clocot, adaugă dafinul și scorțișoara.
  • Lasă să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute. După încheierea acestui interval, ia-l de pe foc și lasă-l să stea deoparte preț de cel puțin o jumătate de oră.
  • La final, strecoară lichidul. Poți să îl pui într-o sticlă de sticlă pentru mai târziu.
  • Bea această băutură pe parcursul întregii zile. Servește o cană dimineața, pe stomacul gol și pe celelalte după fiecare masă. Poți repeta tratamentul de două sau de trei ori pe săptămână.

Dacă adopți o dietă sănătoasă și faci și mișcare în fiecare zi, acest remediu te va ajuta să scapi de kilogramele și de centimetrii în plus mult mai ușor.

Merită să încerci!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Batool S, Khera R. A, et al. Bay leaf. Medicinal Plants of South Asia. 2020: 63-74.
  • Bay leaf (herb). (n.d.). britannica.com/EBchecked/topic/56673/bay-leaf
  • Biglar M, Sufi H, et al. Screening of 20 Commonly Used Iranian Traditional Medicinal Plants Against Urease. Iranian Journal of Pharmaceutical Research. 2014. 13 (Suppl): 195-198. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3977070/#__ffn_sectitle
  • Fittall, K. Herbs that heal. Good Health. (2014). 80-81
    connection.ebscohost.com/c/articles/97507653/herbs-that-heal.
  • Kawatra P, Rajagopalan R, et al. Cinnamon; mystic powers of a minute ingredient. Pharmacognosy Research. Junio 2015. 7 (Suppl 1): S1-S6.
  •  Khan, A., Zaman, G., Anderson, R. Bay Leaves Improve Glucose and Lipid Profile of People with Type 2 Diabetes. 2008.
    ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2613499/ – __abstractid549508title.
  • Kirkham S, Akilen R, et al. The potential of cinnamon to reduce blood glucose levels in patients with type 2 diabetes and insulin resistance. Diabetes, Obesity and Metabolism. Diciembre 2009. 11 (12): 1100-13. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19930003.
  • National Center for Complementary and Integrative Medicine. Cinnamon. Mayo 2020.
  • Rao P. V, Gn S. H. Cinnamon: A Multifaceted Medicinal Plant. Evidence based Complementary and Alternative Medicine. 2014: 642942. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4003790/

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.