10 beneficii oferite de sarea roz de Himalaya

· 13 februarie 2018
Spre deosebire de sarea obișnuită, sarea roz de Himalaya ajută la prevenirea retenției de apă și la îmbunătățirea circulației sanguine. 

Cunoști minunatele beneficii oferite de sarea roz de Himalaya? Acest ingredient mineral provine din munții localizați pe teritoriul Pakistanului, mai exact din mina Khewra. Aceasta este considerată una dintre cele mai pure surse de sare de pe întreaga planetă.

În ultimul timp, sarea roz de Himalaya a început să se vândă bine în mai multe țări din Europa, America sau Asia. Succesul său se datorează în mare parte conținutului bogat de nutrienți. Există multe beneficii oferite de sarea roz de Himalaya pentru organism.

Sarea roz de Himalaya conține 84 de compuși sănătoși. În plus, aceasta este o sursă excelentă de electroliți și oligoelemente care ajută la îmbunătățirea funcționării sistemelor vitale din corp.

Datorită compoziției sale interesante, sarea roz de Himalaya are utilizări terapeutice și cosmetice, ajutând la relaxarea corpului și la întinerirea pielii.

Având în vedere că multe persoane nu cunosc principalele beneficii oferite de sarea roz de Himalaya, profităm de ocazie pentru a-ți prezenta 10 dintre principalele sale utilizări. Descoperă-le în rândurile de mai jos!

1. Beneficii oferite de sarea roz de Himalaya: combaterea retenției de apă

Combaterea retenției de apă pe lista de beneficii oferite de sarea roz de Himalaya

Deși sarea rafinată este una dintre cauzele principale ale retenției de apă, sarea roz de Himalaya este un produs care tratează această problemă.

 • Beneficiul de mai sus este atribuit conținutului a peste 10 tipuri diferite de oligoelemente. Când sunt asimilate în organism, acestea ajută la stimularea funcțiilor care reglează nivelul de lichide din țesuturi.

2. Sarea roz de Himalaya reglează pH-ul din sânge

O cantitate mică de sare roz de Himalaya diluată în apă poate fi folosită ca remediu alcalin pentru reducerea acidității din sânge.

 • Mineralele esențiale din acest ingredient ajută la reglarea pH-ului natural din corp, prevenind reacțiile inflamatorii și bolile cronice.

3. Este energizantă

Beneficii oferite de sarea roz de Himalaya pentru mărirea energiei

Fiind bogată în antioxidanți și electroliți, sarea roz de Himalaya ajută la mărirea nivelului de energie fizică și psihică în mod natural. 

 • Diluat în apă sau adăugat în sucuri și smoothie-uri, acest produs contribuie la oxigenarea celulelor, întărirea musculaturii și funcționarea optimă a creierului.

4. Îmbunătățește absorbția nutrienților

Prin neutralizarea acțiunii negative a acizilor în sistemul digestiv, această sare organică ajută la îmbunătățirea procesului de absorbție a nutrienților din alimente. 

 • Nutrienții săi întăresc flora bacteriană din intestine și îmbunătățesc abilitatea acestora de a selecta și elimina reziduurile din corp.

5. Scade tensiunea arterială

Beneficii oferite de sarea roz de Himalaya pentru scăderea tensiunii arteriale

Excesul de sodiu din alimentație poate mări tensiunea arterială, afectând funcțiile inimii.

 • În schimb, unul dintre minunatele beneficii oferite de sarea roz de Himalaya este combaterea hipertensiunii, întrucât mineralele din compoziția sa reglează nivelul de sodiu din corp și stabilizează ritmul cardiac.

6. Previne varicele

Datorită proprietăților sale relaxante și antiinflamatoare, sarea roz de Himalaya întărește pereții și valvele venelor superficiale.

 • Mineralele absorbite în piele optimizează circulația sângelui prin vene și capilare, prevenind iritarea sau dilatarea vaselor.
 • În plus, sarea de Himalaya îmbunătățește funcțiile sistemului limfatic, prevenind efectele negative ale toxinelor asupra circulației sanguine.

7. Tratează migrenele

Combaterea migrenelor pe lista de beneficii oferite de sarea roz de Himalaya

Mineralele din sarea de Himalaya ajută la tratarea migrenelor, uneori chiar în câteva minute.

 • Când este asimilat în organism, acest ingredient ajută la segregarea serotoninei, un hormon care ameliorează durerea și oferă o stare de bine.
 • Totodată, sarea roz de Himalaya are și un efect antiinflamator, calmează tensiunea musculară de la nivelul capului și ameliorează durerea.

8. Combate congestia nazală

Aplicarea externă a sării roz de Himalaya diluate în apă este un tratament alternativ pentru eliminarea excesului de mucus din căile nazale, fapt care ajută la combaterea congestiei.

 • Mineralele curăță căile înfundate și ameliorează dificultățile respiratorii cauzate de inflamații prin reducerea acestora.

9. Combate acneea

Combaterea acneei pe lista de beneficii oferite de sarea roz de Himalaya

Având o textură granulată, sarea roz de Himalaya poate fi combinată cu uleiuri esențiale sau miere de albine. În acest fel, obții un exfoliant natural cu proprietăți antimicrobiene și astringente.

 • Aplicarea acestei măști ajută la curățarea porilor și la îndepărtarea excesului de sebum și a celulelor moarte care duc la apariția coșurilor.
 • Mineralele din compoziția sa hrănesc celulele tenului și regenerează țesuturile, fapt care ajută la diminuarea cicatricilor și a petelor pielii.

10. Calmează crampele musculare

Datorită conținutului său bogat de oligoelemente, unul dintre principalele beneficii oferite de sarea roz de Himalaya este prevenirea și calmarea crampelor musculare.

 • Acești nutrienți relaxează mușchii încordați și stimulează circulația sanguină, prevenind durerile cauzate de activitățile fizice cu impact ridicat.

Cunoșteai toate aceste beneficii oferite de sarea roz de Himalaya? Acum că știi cât de sănătos este acest ingredient, nu ezita să îl cumperi de la supermarket și să îl folosești pentru a înlocui sarea de masă obișnuită.