10 trucuri ca să faci hainele să pară noi

Dacă nu vrei ca hainele tale să aibă un aspect uzat, este esențial să ții cont de anumite aspecte atunci când le speli. Evită acele produse care pot deteriora țesăturile.

Ai nevoie de trucuri ca să faci hainele să pară noi? Articolele de îmbrăcăminte pe care le cumpărăm, indiferent cât de atractive sunt inițial, tind să se deterioreze în timp. Apar găuri mici sub tiv, culorile își pierd intensitatea, materialul se lărgește și nu numai.

Din acest motiv, mulți dintre noi obișnuim să reînnoim garderoba frecvent. Această practică ne va goli foarte repede portofelul. Pentru a-ți da o mână de ajutor, în articolul de azi îți propunem câteva trucuri ca să faci hainele să pară noi.

1. Nu spăla decât hainele într-adevăr murdare

Trucuri ca să faci hainele să pară noi foarte accesibile

Deși pare firesc, multe persoane își umple coșul de rufe cu haine pe care abia le-au purtat și care pot fi considerate a fi „curate”. Reține faptul că hainele se deteriorează mult mai repede dacă sunt spălate în exces.

2. Ai grijă ce faci la prima spălare

Prima dată când speli un anumit articol de îmbrăcăminte este foarte importantă. Culoarea țesăturii și benzile elastice se pot deteriora foarte ușor cu această ocazie. Așadar, citește atent eticheta articolului respectiv și urmează instrucțiunile înscrise pe aceasta.

3. Separă albiturile de colorate

Trăim într-o societate care ne obligă să fim mereu pe fugă, drept pentru care ignorăm adesea acest truc din bătrâni. Totuși, este bine să ținem cont de el. Când le separăm de albituri, avem posibilitatea să spălăm coloratele cu produsele și procesele necesare pentru ca ele să își mențină culorile.

Albiturile au nevoie de îngrijire specială pentru a arăta ca noi și a nu se deteriora. Coloratele trebuie spălate într-un anumit mod, astfel încât nuanțele lor să nu își piardă intensitatea.

4. Nu supraîncărca mașina de spălat

Spălarea corectă și alte trucuri ca să faci hainele să pară noi

Pentru a avea o garderobă impecabilă, ține cont de greutatea fiecărei încărcături în parte. Cantitățile optime de detergent și apă depind de acest factor.

Dacă nu urmezi acest sfat, articolele de îmbrăcăminte nu vor fi bine protejate, iar procesul de curățare le va deteriora. Este esențial să încarci mașina de spălat în mod corect. În caz contrar, aceasta se va transforma din aliat în inamic.

5. Folosește apă rece

Temperatura apei folosite este foarte importantă. Ține cont de faptul că apa rece poate menține orice obiect în stare bună. Nici articolele de îmbrăcăminte nu fac excepție de la această regulă. Apa rece le protejează și le face să arate ca noi.

6. Acordă atenție decolteului și manșetelor

Înainte de a pune rufele în mașina de spălat, verifică decolteurile și manșetele acestora și, dacă este nevoie, aplică puțin bicarbonat de sodiu și oțet. Acest truc va elimina imediat uleiurile care tind să se acumuleze. Hainele tale vor fi curate și vor arăta la fel de bine ca atunci când le-ai cumpărat.

7. Produsele naturale sunt la fel de bune ca cele din comerț

Trucuri ca să faci hainele să pară noi ce nu îți vor goli portofelul

Menținerea calității rufelor și spălarea sustenabilă sunt obiective compatibile. Nu ezita să încerci balsamuri naturale, precum oțetul alb și cel de mere. Aceste produse alternative de curățare sunt mai bune decât detergenții, înălbitoarele și balsamurile cu substanțe abrazive.

Dacă nu ne crezi, amintește-ți că grijile tale cu privire la garderobă au crescut odată cu creșterea popularității produselor din comerț.

8. Folosește un sac pentru spălarea rufelor

Aceste accesorii câștigă din ce în ce mai multă popularitate în rândul celor care vor să își mențină hainele în stare impecabilă. Sacii pentru spălarea rufelor au rolul de a proteja hainele împotriva fricțiunii cauzate de mașina de spălat și a consecințelor acestui fenomen: apariția scamelor și deformarea articolelor.

9. Închiderea fermoarelor, unul dintre cele mai bune trucuri ca să faci hainele să pară noi

Acest truc merită toată atenția. Dacă le lași deschise, lamele fermoarelor se vor agăța de celelalte rufe, slăbind și chiar rupând țesăturile. Dacă vrei ca hainele tale să arate la fel ca în ziua în care le-ai cumpărat, asigură-te că fermoarele lor sunt închise atunci când le bagi în mașina de spălat.

10. Verifică buzunarele

Dacă rufele pe care le speli au monede și alte obiecte asemănătoare în buzunare, rezistența și culoarea țesăturilor ar putea fi afectate. Totodată, monedele se freacă de haine, putând să le rupă sau să le decoloreze din cauza fricțiunii produse în timpul spălării.

Ținând cont de aceste 10 trucuri ca să faci hainele să pară noi, articolele tale de îmbrăcăminte vor rezista mai mult. În plus, vei proteja medul înconjurător deoarece vei folosi produse de curățat sustenabile. Reducând numărul de spălări, vei consuma mai puțină apă și curent electric.

Te-ar mai putea interesa