11 motive să eviți hainele strâmte

2 decembrie 2017

Cu toții știm că hainele strâmte ne permit să ne etalăm silueta și să ne consolidăm încrederea în sine. Din păcate, aceste articole de îmbrăcăminte pot cauza și anumite probleme de sănătate. În articolul de azi îți prezentăm principalele motive să eviți hainele strâmte.

Cele mai importante motive să eviți hainele strâmte

Poate ai impresia că informațiile din acest articol se aplică doar femeilor. Însă din ce în ce mai mulți bărbați au început să se preocupe de aspectul lor și să opteze pentru haine strâmte.

Îmbrăcămintea foarte strâmtă poate prejudicia postura corporală, circulația sanguină și fertilitatea. Iată câteva motive să eviți hainele strâmte:

Infecțiile

În ceea ce privește femeile, cea mai gravă consecință a hainelor strâmte este reprezentată de infecțiile vaginale.

Această problemă survine din cauza materialelor folosite la fabricarea pantalonilor și a lenjeriei intime, care nu permit pielii să respire. Un nivel ridicat de bacterii și umezeală modifică pH-ul vaginal și declanșează infecții.

Inhibarea circulației sanguine

Dacă hainele pe care le porți sunt foarte strâmte, circulația sanguină va fi inhibată. În general, acest simptom afectează picioarele și apare atunci când purtăm pantaloni strâmți pentru mai multe ore.

Hainele strâmte pot afecta negativ și regiunea abdominală. Senzația de înțepături, oboseala și inflamarea extremităților sunt consecințe frecvente ale purtării acestora.

Varicele

Motive să eviți hainele strâmte legate de apariția varicelor

Blugii mulați și alte articole de îmbrăcăminte strâmte pot compromite venele dacă le purtăm excesiv. Din cauza acestor haine, venele nu reușesc să pompeze sânge spre inimă, ceea ce provoacă varice. În plus, există riscul să apară și vene în pânză de păianjen.

O postură corporală inadecvată

Unele femei optează pentru mărimi mai mici pentru a arăta mai slabe și a fi la modă. Rochiile, bluzele și sutienele prea mici rănesc spatele și coloana vertebrală. În plus, asemenea articole pot afecta postura umerilor, a gâtului și a capului.

O digestie deficitară

Hainele foarte strâmte devin incomode după masă. Chiar și atunci când purtăm pantaloni normali, suntem nevoiți să desfacem un nasture sau doi, astfel încât acest articol să nu „pleznească”.

În afară de a nu servi mese exagerat de copioase, reține că, pentru a avea o digestie optimă, este bine să optezi pentru haine mai largi.

Când mâncăm, stomacul nostru se dilată și are nevoie de spațiu suplimentar. În caz contrar, riscăm să suferim de indigestie, reflux gastroesofagian sau greață.

Dificultățile de respirație, unul dintre cele mai surprinzătoare motive să eviți hainele strâmte

Articolele de îmbrăcăminte strâmte au un impact negativ asupra pieptului, a plămânilor și a diafragmei. Din cauza lor, aceste părți ale corpului nu se pot extinde în mod optim.

Dacă sistemul respirator nu funcționează corect, organismul nu poate elimina dioxidul de carbon, iar celulele îmbătrânesc prematur. Astfel, evită să porți sutiene, bluze sau tricouri care îți comprimă torsul.

Celulita

Motive să eviți hainele strâmte și să-ți protejezi frumusețea

Deși hainele strâmte nu fac pielea să aibă textura cojii de portocală, aceste articole pot agrava problema.

Celulita apare din cauza acumulării grăsimii la nivelul țesuturilor principale ale feselor și ale picioarelor. Dacă pielea nu are suficient spațiu, ea nu reușește să elimine toxinele. Așadar, dacă suferi de celulită, ai grijă ce fel de pantaloni porți.

Problemele neurologice

Blugii strâmți pot declanșa un sindrom numit meralgia parestezică, care provoacă o senzație intensă de înțepături la nivelul picioarelor și sensibilitate extremă în regiunea respectivă. Aceste simptome vor afecta cel mai mult fesele și musculatura picioarelor.

Te sfătuim să eviți să porți blugi strâmți pentru perioade lungi de timp.

Durerile musculare

Unele haine ne limitează abilitatea de a ne mișca liber și sunt incomode. Din cauza lor, ajungem să ne mișcăm asemenea unor roboți și, mai târziu, experimentăm dureri musculare. Hainele strâmte pot cauza și tensiune sau o senzație de greutate în diferite părți ale corpului.

Constipația

Deseori dăm vina pe mesele foarte copioase pentru faptul că suntem constipați, însă aceasta nu este singura cauză posibilă. Hainele pe care le purtăm pot agrava problema.

Dacă purtăm pantaloni sau tricouri prea strâmte, intestinele noastre nu își pot îndeplini corect funcțiile. Drept consecință, experimentăm gaze intestinale sau constipație.

Retenția de apă

Motive să eviți hainele strâmte ca să te simți bine

Hainele foarte strâmte inhibă funcționarea corectă a sistemului limfatic, ceea ce poate cauza inflamarea gambelor și a picioarelor. Retenția de apă nu este doar consecința unui aport excesiv de sare sau a deshidratării. Și pantalonii pe care îi purtăm o pot declanșa.

Câteva sfaturi pentru a evita problemele cauzate de hainele strâmte

Acum că știi care sunt principalele motive să eviți hainele strâmte, a venit momentul să te uiți în șifonier și să faci niște schimbări benefice. Iată ce măsuri poți lua:

  • Dacă ești femeie și îți place să porți pantaloni strâmți, optează mai bine pentru colanți. Acest articol este confecționat din materiale ușoare și nu îți va strânge picioarele la fel de mult ca pantalonii.
  • Cumpără haine care îți vin bine și nu te ghida exclusiv după mărimile înscrise pe etichetă. De fapt, este mai bine să ignori aceste etichete.
  • Când îți cumperi lenjerie intimă, optează pentru articole din bumbac. Acest material permite regiunii intime să respire și te ajută să eviți infecțiile.
  • Dacă ești nevoit să porți aceleași haine pentru mai multe ore consecutive (de pildă, la locul de muncă), optează pentru articole confortabile, nu strâmte. Ziua ta va fi mult mai plăcută!
Te-ar mai putea interesa