13 utilizări surprinzătoare ale vaselinei

19 februarie 2018
Vaselina este un produs foarte versatil, cu numeroase utilizări cosmetice, precum îngrijirea părului și a unghiilor. 

Există numeroase utilizări surprinzătoare ale vaselinei. Important este să folosești cantitatea potrivită, întrucât acest produs este dens, se aplică ușor și este foarte rezistent la apă, ceea ce înseamnă că se curăță greu în anumite cazuri.

Vaselina este unul dintre cele mai utilizate ingrediente în produsele de machiaj și îngrijire personală. Însă beneficiile acestui produs pe bază de petrol sunt mult mai multe.

Citește articolul de astăzi pentru a descoperi diferite utilizări surprinzătoare ale vaselinei în viața de zi cu zi.

Utilizări surprinzătoare ale vaselinei

1. Mărește persistența parfumului

Utilizări surprinzătoare ale vaselinei amestecate cu parfum

Dacă obișnuiești să reaplici parfumul de mai multe ori pe zi, însă acesta tot nu persistă, masează puțină vaselină pe gât, încheieturi și în spatele urechilor. Acest produs va mări persistența parfumului aplicat.

2. Acționează ca un exfoliant pentru corp

Datorită texturii sale, vaselina este ingredientul ideal pentru un exfoliant natural. Prepară un amestec cu puțină sare de mare sau zahăr brun și aplică-l pe corp. La final, clătește cu apă din abundență.

3. Hidratează coatele și gleznele

Utilizări surprinzătoare ale vaselinei ca hidratarea pielii de pe coate

Aplică vaselina pe zonele pielii care tind să se usuce, cum ar fi gleznele, coatele, mâinile și picioarele. Masează produsul cu mișcări circulare și lasă-l să acționeze 20 de minute pentru a pătrunde bine în piele și a-și face efectul.

4. Previne pătarea pielii cu vopsea de păr

Una dintre principalele utilizări surprinzătoare ale vaselinei ține de îngrijirea părului. Știai că acest produs ajută la prevenirea pătării pielii atunci când îți vopsești părul?

Aplică vaselină pe frunte, urechi și alte zone pe care vopseaua s-ar putea scurge, lăsând pete. Astfel, dacă te murdărești de vopsea pe piele, o vei curăța mult mai ușor.

5. Vindecă rănile deschise

Vindecarea rănilor pe lista de utilizări surprinzătoare ale vaselinei

Dacă ai o rană deschisă, aplică puțină vaselină pentru a preveni formarea unei cicatrici foarte vizibile. Pe lângă faptul că ajută la vindecare, acest produs ameliorează mâncărimile.

6. Acționează ca un demachiant

Majoritatea demachiantelor din comerț conțin substanțe chimice. Chiar dacă efectele lor negative nu se observă la început, în timp, aceste produse ajung să deterioreze pielea. Tocmai de aceea, îți recomandăm să folosești produse naturale, cum ar fi vaselina, pentru a-ți curăța tenul. 

Aplică puțină vaselină pe o dischetă demachiantă și curăță-ți machiajul de pe față. Clătește pielea cu apă caldă și gata!

Cu toate acestea, nu uita că o cantitate mare de produs îți poate bloca porii. Prin urmare, ai grijă să aplici o cantitate mică și să te clătești cu apă din abundență.

7. Poate fi folosită ca „gel” pentru gene și sprâncene

Utilizări surprinzătoare ale vaselinei precum îngrijirea genelor

Dacă sprâncenele tale sunt „dezordonate” și firele nu stau la locul lor, aplică puțină vaselină cu un bețișor de urechi. Aceasta va acționa ca un gel pentru fixarea sprâncenelor.

În ceea ce privește genele, acest ingredient este, de asemenea, foarte util. Aplică puțină vaselină pe gene seara și las-o să acționeze până a doua zi. În câteva zile, vei observa că genele tale sunt mai lungi, mai groase și mai strălucitoare.

8. Mărește rezistența machiajului

Pentru ca fardul de ochi să reziste mai mult timp, aplică puțină vaselină pe pleoape înainte de a te machia. Acest produs va acționa ca o bază pentru fardul de pleoape, menținând intensitatea culorii mai mult timp.

9. Hrănește părul de la rădăcini până la vârfuri

Utilizări surprinzătoare ale vaselinei precum îngrijirea părului

Dacă părul tău crește greu, se deteriorează ușor sau este uscat și tern, vaselina este soluția pe care o căutai. Aplică o cantitate mică pe scalp și maseaz-o ușor în piele.

10. Tratează erupțiile

Vaselina este remediul ideal pentru erupții. Aceasta vindecă zona afectată și ameliorează mâncărimile.

11. Ajută la hidratarea buzelor

Utilizări surprinzătoare ale vaselinei ca balsam de buze

Dacă ai buzele crăpate, folosește vaselină pentru a le hidrata. Poți aplica produsul ca atare sau îți poți prepara singură un balsam de buze natural.

Încălzește o cantitate mică de vaselină la baie de aburi. După ce s-a înfierbântat, adaugă orice aromă dorești.

12. Previne pătarea cu ojă

La fel ca în cazul vopselei de păr, vaselina previne murdărirea cu ojă atunci când îți faci manichiura. Aplică puțină vaselină în jurul unghiilor când te dai cu ojă. După ce termini, șterge vaselina și excesul de ojă cu o bucată de vată.

13. Poate fi folosită ca loțiune după epilare

Utilizări surprinzătoare ale vaselinei după epilare

Una dintre principalele utilizări surprinzătoare ale vaselinei este cea de loțiune după ras. În urma îndepărtării părului de pe corp prin această metodă, pielea se irită și se usucă. Pentru a rezolva problema, aplică puțină vaselină pe zona respectivă, las-o să acționeze un timp, iar pielea ta va deveni din nou moale și hidratată.

Te-ar mai putea interesa