2 feluri de supă de legume pe care trebuie să le încerci

Supele de legume sunt foarte versatile. Poți să le prepari cu aproape orice ingrediente vrei! Pe lângă faptul că oferă vitamine și minerale, aceste preparate te ajută să te menții hidratat.

Supele de legume sunt lichide foarte limpezi și subțiri. Acestea se prepară prin fierberea în apă a mai multor legume, surse de proteine animale (carne roșie, pui sau fructe de mare) și mirodenii. Dacă nu obișnuiești să consumi suficiente produse de origine vegetală, nu strică să încerci o supă de legume.

Ai la dispoziție numeroase variante. Experimentează cu aromele diferitelor ingrediente până descoperi o supă de legume care îți place.

De ce este bine să includ o supă de legume în dieta mea zilnică?

Puțină supă de legume îți oferă numeroase beneficii

Supele de legume sunt esențiale pentru a urma o dietă sănătoasă și echilibrată. Deoarece apa este principalul ingredient al acestor preparate, ele îți vor menține organismul bine hidratat. Un castron de supă de legume îți oferă următoarele beneficii:

  • Constituie o modalitate simplă de a-ți satisface necesarul zilnic de legume. Poți să încerci diverse combinații de ingrediente și să servești o supă diferită în fiecare zi.
  • În funcție de legumele pentru care optezi, aceste supe îți pot aproviziona organismul cu o cantitate semnificativă de vitamine. Desigur, nutrienții oferiți depind de numărul de legume incluse. Cele mai des întâlnite vitamine din acest tip de aliment sunt vitamina E, B6 și A.
  • Procesul de gătire facilitează digestia legumelor. Din acest motiv, supele de legume sunt ideale pentru copiii și adulții care suferă de probleme de digestive sau care nu pot mesteca ușor mâncarea.
  • Dacă servești o supă de legume înainte de masă, te vei simți mai sătul și nu vei mânca în exces, menținând astfel un aport caloric scăzut.
  • Consumul de supă de legume stimulează pierderea în greutate și îți permite să eviți produsele bogate în calorii.

1. Supă de ceapă

Supă de legume cu ceapă

Prima supă de legume pe care ți-o prezentăm are ca bază 2 tipuri de ceapă, dar conține și alte legume. Datorită ingredientelor necesare pentru a o prepara, supa de ceapă este ideală pentru a trata simptomele gripei (foarte frecvente iarna) și senzațiile de slăbiciune.

Ingrediente

  • 2 linguri (32 g) de ulei de măsline
  • Legume (1/4 ceapă albă de mărime medie, 1 dovlecel, 1 bucată de dovleac, 1 morcov, 1 cană de spanac)
  • Ierburi (2 bulbi de arpagic, 2 tulpini de țelină, 2 crenguțe de coriandru, 2 crenguțe de pătrunjel, 1 linguriță de frunze de mentă)
  • 2 l de apă
  • Sare, piper și șovârf (după gust)

Instrucțiuni

  • Taie toate legumele în cubulețe. Ierburile și spanacul pot fi tăiate oricât de mărunt dorești.
  • Încălzește cele 2 linguri de ulei de măsline într-o oală, apoi gătește ceapa în stil sote pentru câteva minute.
  • Adaugă morcovii, țelina și bulbii de arpagic.
  • Apoi, adaugă dovlecelul și dovleacul.
  • Adaugă cei 2 l de apă și asezonează cu sare, piper și șovârf.
  • Gătește pentru 20 de minute.
  • Verifică dacă dovlecelul, dovleacul și morcovii sunt gata. Dacă da, adaugă coriandrul, pătrunjelul, menta și spanacul.
  • Gustă supa pentru a te asigura că este bine asezonată, apoi adaugă sare și piper după gust.
  • Ia supa de pe foc și servește.
  • Dacă vrei, poți presăra parmezan deasupra supei pentru a-i oferi un gust cu adevărat special.

2. Supă de ardei gras

Prepară supă de legume cu ardei gras

Îți plac ardeii grași? Dacă răspunsul tău la această întrebare este nu, află că această legumă este bogată în vitamina C și antioxidanți.

Ardeii grași au o aromă unică, drept pentru care sunt deseori incluși în salate. Oamenii care nu sunt fani ai acestora, dar vor să profite de nutrienții lor, ar trebui să încerce următoarea supă de legume.

Ingrediente

  • Ulei de măsline
  • 1 morcov
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 2 căței de usturoi
  • 3 ardei grași (verzi, roșii sau galbeni)
  • 1 praz
  • 1 dovlecel
  • ½ cană (70 g) de mazăre
  • Sare și piper (după gust)
  • Apă

Instrucțiuni

  • Spală toate ingredientele și taie-le în cubulețe.
  • Încălzește puțin ulei de măsline într-o oală și gătește ceapa și usturoiul în stil sote.
  • Apoi, adaugă legumele tocate și mazărea.
  • Adaugă sarea și amestecă pentru a te asigura că toate ingredientele sunt gătite uniform și nu se lipsesc de oală.
  • De îndată ce sunt gătite suficient, ia oala de pe foc.
  • Toarnă apă peste ingredientele gătite și încălzește la foc mare până ce preparatul atinge punctul de fierbere.
  • Când dă în clocot, redu focul la mediu. Lasă să fiarbă până când legumele sunt gata și supa are o aromă plăcută. Întreg procesul va dura 30-40 de minute, în funcție de mărimea legumelor și de temperatura la care sunt gătite.
  • După ce supa este gata, asigură-te că nu mai trebuie să adaugi sare și piper suplimentar.

Acum că ai descoperit beneficiile incredibile ale unui castron de supă de legume, suntem siguri că vrei să incluzi acest tip de preparat în dieta ta zilnică. Gătește rețetele prezentate în acest articol și încearcă să fii creativ când vine vorba de a găti cu legume.

Categorii: Rețete Etichete:
Te-ar mai putea interesa