3 modalități inedite de a aplica tușul de ochi

În funcție de ocazie și de look-ul pe care intenționezi să-l obții, poți opta pentru diferite modalități de a aplica tușul de ochi. Important este să folosești un produs rezistent la apă pentru ca machiajul să nu se scurgă. 

Arta de a aplica tușul de ochi cere o mână fermă, puțină imaginație și o dorință puternică de a crea un look impecabil. Cu ajutorul tușului lichid sau al celui tip cariocă, poți să obții rezultate incredibile. 

Deși pare complicat, a desena un contur perfect este mai ușor decât ne imaginăm. 

Tocmai de aceea în articolul de azi îți prezentăm 3 modalități simple și rapide de a aplica tușul de ochi pentru a obține un look spectaculos.

1. Aplică tușul de ochi în stilul pin-up

Tușul de ochi te ajută să recreezi stilul pin-up

Stilul pin-up era foarte popular în anii ’40 și ’50. Este elegant, senzual și mereu la modă.

Poți opta oricând pentru acest look. Pentru a-l recrea, trebuie mai întâi să aplici un fond de ten pentru a obține o piele perfectă, fără pete. Ochii vor fi astfel în centrul atenției pe chipul tău.

Cum să-ți conturezi ochii în stilul pin-up

Pentru început, ai nevoie de un corector bun pentru a-ți acoperi cearcănele. Alege o nuanță care se potrivește pielii tale.

 • După ce ai aplicat corectorul sub ochi, ocupă-te de pleoape. Aplică mai întâi o bază pentru machiaj (primer). Aceasta ajută la fixarea fardului și acoperă ridurile superficiale sau alte mici imperfecțiuni.
 • Aplică fardul de pleoape. Pentru stilul pin-up, ai nevoie de nuanțe nud sau bej. Ai grijă să estompezi liniile vizibile.
 • Acum va trebui să aplici tușul de ochi. Folosește un tuș lichid sau gel, dacă se poate rezistent la apă pentru ca machiajul să reziste mai mult timp.
 • Ai nevoie de un tuș negru pentru a face ochii cât mai expresivi.
 • Desenează o linie bine definită deasupra genelor de sus. Apoi, pentru o privire „de felină”, îndreaptă vârful tușului în sus atunci când ajungi la capătul ochiului. 
 • La final, aplică o nuanță de bej în colțul din interior al ochiului pentru a adăuga o notă de delicatețe look-ului și pentru a face ochii să pară mai luminoși. Pur și simplu senzațional!

2. Stilul grecesc

Poți să aplici tușul de ochi în stil grecesc

Conturarea ochilor în stil grecesc este o opțiune excelentă pentru o seară în oraș în care îți dorești un look delicat și sofisticat. Acest machiaj este îndrăzneț, dar și echilibrat în același timp.

Cum să aplici tușul de ochi în stil grecesc

În acest caz, îți sugerăm să urmezi aceeași pași ca și la stilul pin-up. Singura diferență este că faptul va trebui să aplici un contur negru și la baza pleoapei inferioare, împreună cu un fard argintiu sau alb pe deasupra.

 • Folosește un tuș negru pentru a contura colțul extern al ochiului, dar nu trasa linia decât până la jumătate. În acest fel oferi și mai multă eleganță acestui look.
 • Pentru un plus de rafinament, aplică și un fard argintiu. Această culoare face ochii să pară mai mari, mai provocatori. Aplică-l în principal în colțul interior al ochiului și foarte puțin în zona de deasupra acestuia.
 • Aplică un rimel de calitate și bucură-te de acest look spectaculos.

3. Tușul colorat

Tușul de ochi colorat este ideal pentru zilele de vară

Original, proaspăt, distractiv și ușor de aplicat. Acest look este tineresc și perfect pentru zilele de vară. Poți să apelezi la el oricând dorești. Nu trebuie decât să ții cont de sfaturile de mai jos.

Cum să aplici tușul colorat

Întâi de toate, ai nevoie de un corector bun și de un fard de pleoape în nuanțe de nud pentru a acoperi petele sau alte imperfecțiuni ale pielii. Trebuie să alegi o nuanță luminoasă și naturală care să scoată în evidență culoarea tușului folosit.

 • Acest machiaj se concentrează exclusiv asupra genelor. Pentru a-l recrea, ai nevoie de două tușuri de ochi. 
 • Primul tuș trebuie să fie negru. Trasează o linie subțire și delicată din colțul interior al ochiului către cel exterior. Nu trebuie să închei conturul în stilul pin-up. În acest caz, scopul este de a scoate în evidență tușul colorat.
 • În continuare, aplică cel de-a doilea tuș, chiar deasupra liniei negre. Nuanța aleasă trebuie să se asorteze culorii ochilor tăi. Să vedem ce combinații merg cel mai bine:
  • Ochi albaștri: tuș albastru sau auriu
  • Ochi verzi: tuș verde sau mov
  • Ochi negri: tuș albastru, verde, argintiu sau roz
  • Ochi căprui: tuș maro, verde sau auriu
  • Ochi albaștri-gri: tuș auriu, verde, albastru sau roz.

Încearcă să folosești întotdeauna un tuș de calitate, rezistent la apă. În acest fel previi scurgerea machiajului și un aspect obosit al feței.

După cum poți vedea, aceste 3 modalități de a aplica tușul de ochi sunt foarte simple și atrăgătoare. Cu siguranță îți vor scoate în evidență frumusețea în orice moment al zilei.

Te-ar mai putea interesa