3 modalități de a trece peste dezamăgiri

· 28 octombrie 2017
Atunci când înțelegi că dezamăgirile sunt doar o parte normală a vieții, le diminuezi importanța și te vindeci de durere. Învață să accepți dezamăgirile și să mergi mai departe. 

A trece peste dezamăgiri nu este ușor. Simți un nod în gât și în stomac. Respiri greu și te simți prins într-o capcană. Însă poți „evada” din acest loc întunecat.

Partea bună este că dezamăgirile îți oferă șansa de a învăța ceva, de a descoperi ce ai greșit și de a găsi soluția pentru a evita această suferință pe viitor.

Dacă vrei să te ferești de decepții, este important să îți schimbi anumite obiceiuri, cum ar fi crearea unor așteptări iraționale. De cele mai multe ori, așteptările nu corespund realității, generând dezamăgiri. 

Astăzi îți prezentăm 3 modalități de a trece peste dezamăgiri pentru a deveni o persoană mai puternică.

1. Exprimă-ți sentimentele pentru a trece peste dezamăgiri

Exprimă-ți sentimentele pentru a trece peste dezamăgiri

Cea mai bună modalitate de a trece peste dezamăgiri este să îți exprimi sentimentele. Ideea nu este numai de a împărtăși celorlalți ceea ce simți, ci și de a te elibera de ceea ce te apasă.

Atunci când exprimi anumite lucruri cu voce tare, le înțelegi mai bine decât dacă le ții în tine. De exemplu, poți conștientiza că ți-ai creat o imagine falsă despre persoana care te-a dezamăgit și că ai perceput-o altfel decât era ea în realitate.

În plus, dacă vorbești despre ceea ce simți, îți poți gestiona mai bine emoțiile. Acestea ies la suprafață, manifestându-se prin accese de furie sau plâns.

Este important să îți recunoști emoțiile, să le identifici și, mai presus de toate, să te eliberezi de ele. În acest fel, acestea nu se înrădăcinează în tine. Din contră, le scoți din inimă și le lași să își urmeze cursul.

Te vei simți mult mai bine după ce exprimi absolut tot ce ai pe suflet, fără a lăsa nimic ascuns în interior.

2. Ce ai învățat?

Pentru a trece peste dezamăgiri, trebuie să înveți să le accepți

Fiecare experiență, fie ea pozitivă sau negativă, te învață ceva, ajutându-te să te maturizezi și să evoluezi ca om. Dezamăgirea face parte din acest proces, așa că nu are rost să te victimizezi. Din contră, ar trebui să te simți privilegiat.

Cu cât ai parte de experiențe mai diverse, cu atât ai șansa să înveți mai multe despre tine și despre cei din jur. Când întâlnești oameni noi, îți poți descoperi propriile limitări. Conștientizezi că, într-un fel sau altul, idealizezi persoanele din jur în așa fel încât acestea ajung să fie așa cum vrei tu. Prin urmare, îți dai seama că îți creezi așteptări prea mari.

Oamenii pot acționa în diferite moduri și te pot surprinde cu lucrurile cele mai mărunte. Însă dacă nu aștepți nimic din partea nimănui, poți evita multă suferință. 

3. Recâștigă-ți încrederea în oameni

Pentru a trece peste dezamăgiri, trebuie să înveți din greșeli

Aceasta este partea cea mai dificilă, dar și cea mai importantă. Trebuie să înveți să ai din nou încredere în oameni, chiar dacă aceștia te-ar putea dezamăgi.

Nu toți oamenii sunt la fel, însă adevărul este că orice persoană se poate schimba peste noapte. Chiar dacă știm asta, continuăm să așteptăm ca lucrurile să se întâmple așa cum ni le închipuim noi.

Este important să îți recâștigi încrederea în oameni, însă luând în considerare lecția învățată. Lasă așteptările și idealizările deoparte. Deschide bine ochii și fii realist. Este greu, dar cu puțină răbdare vei reuși.

Deși este dificil, în relațiile cu cei din jur, cel mai bine este să te bucuri de moment. Fără să vrem, ne creăm tot felul de iluzii și visăm la un viitor minunat alături de persoanele care ne sunt acum alături.

Pentru a trece peste dezamăgiri, trebuie să fii realist

La un moment dat, va trebui să înfrunți realitatea. Ai fost orb mult timp, dar atunci vei fi nevoit să vezi clar lucrurile. Dacă ții ochii deschiși de la bun început, nu vei fi mai suferi decepții

Pentru a trece peste dezamăgiri, trebuie să accepți că acestea sunt o oportunitate de a asimila niște învățături. Datorită lor, nu mai repeți aceleași greșeli pe viitor. În plus, devii o persoană mai înțeleaptă și mai puternică.