4 rețete sănătoase cu avocado
Tuturor ne place avocado! Aceste fructe sunt o comoară naturală plină de vitamine și acizi grași monosaturați ce protejează inima și reduc nivelul de colesterol rău. Descoperă 4 rețete sănătoase cu avocado!
Specialiștii numesc acest fruct plin de beneficii și „untul verde”, mai exact un aliment bogat în grăsimi sănătoase care, dacă este consumat în mod corespunzător, ne poate ajuta să slăbim.
Tu știi când este cel mai indicat să mănânci avocado? La micul dejun și la cină. Mai jos îți arătăm 4 rețete sănătoase cu avocadă ce pot fi consumate la aceste mese.
Rețete sănătoase cu avocado
1. Smoothie cu avocado și banană
Ingrediente
- 1 avocado mic
- 1 banană
- 1 cană de lapte de ovăz
- 1 linguriță de miere
Instrucțiuni
- Acest smoothie este ideal pentru a-ți începe ziua încărcat cu energie. Este un cocktail natural de vitamine și minerale ce te menține sătul până la ora prânzului. În plus, este și foarte ușor de preparat, fiind gata în 5 minute.
- În primul rând, trebuie să te ocupi de avocado. Curăță-l, apoi pasează pulpa cu o furculiță, până obții o pastă fină. Decojește banana și pune-o în blender împreună cu fructul de avocado.
- Adaugă laptele de ovăz pentru un gust minunat. Amestecă bine până obții o pastă fină, fără cocoloașe. Adaugă lingurița de miere și pregătește-te să savurezi un smoothie sănătos și delicios. Te vei îndrăgosti de aceste rețete sănătoase cu avocado!
2. Avocado înfășurat în bacon
Ingrediente
- O jumătate de avocado
- Zeama unei jumătăți de lămâie
- 1 linguriță de piper
- 3 fâșii de bacon
Instrucțiuni
- Această rețetă este absolut delicioasă, sănătoasă și hrănitoare. Poate fi servită la cină, alături de o supă de legume. Se prepară în câteva minute și va deveni cu siguranță una din mâncărurile tale preferate.
- Pentru a reduce aportul caloric, folosește doar o jumătate de avocado. Este cantitatea ideală pentru combinația cu bacon, oferind o doză ideală de proteine și un număr redus de calorii.
- Ia mai întâi jumătatea de fruct și taie-o pe lungime în trei bucăți. Pune-le într-un vas în care ai adăugat zeama de lămâie.
- Presară piper pentru un gust mai intens.
- La final, înfășoară fiecare bucată într-o fâșie de bacon. Este un preparat pur și simplu delicios!
Încearcă și:
3. Sandviș cu avocado și căpșuni
Ingrediente
- 2 felii de pâine de secară
- O jumătate de avocado
- 6 căpșuni
Instrucțiuni
- Este o rețetă simplă, delicioasă și rapidă pentru un mic dejun ce te ajută să îți începi ziua plin de energie. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să prăjești pâinea. Aceasta va căpăta o textură crocantă ce se potrivește cu restul ingredientelor.
- Al doilea pas constă în a pasa pulpa de avocado cu o furculiță pentru a obține o pastă pe care să o întinzi pe pâine.
- Spală căpșunile și taie-le în jumătate.
- Unge feliile de pâine cu pasta preparată anterior, apoi pune căpșunile deasupra. Ești pregătit să savurezi acest sandviș delicios? Nu mai sta pe gânduri, încearcă-l acum!
Îți recomandăm și:
4. Avocado cu orez brun
Ingrediente pentru două porții
- 1 avocado
- 1/2 cană de orez brun
- 2 căni de apă
- Zeama unei jumătăți de lămâie
- 2 lingurițe de sos de soia
- 1 conservă mică de ton
- Puțin piper alb
Instrucțiuni
- Această rețetă este ideală pentru o cină ușoară, alături de o supă. Conține două porții, câte o jumătate de fruct pentru fiecare persoană. Este un preparat în stil oriental ce îți stimulează papilele gustative. Poți să îl servești la o ocazie specială.
- Pune orezul la fiert cu două căni de apă. Între timp, ocupă-te de avocado. Taie-l în bucăți, apoi stropește-l cu zeama de lămâie.
- Porționează orezul în două farfurii și adaugă sos de soia pentru un gust mai bun. Adaugă tonul scurs peste orez și amestecă bine. Presară puțin piper alb. Este o mâncare originală și delicioasă, la fel ca și celelalte rețete sănătoase cu avocado.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Barrientos Priego, A. (2010). El aguacate. Biodiversitas.
- Olaeta, J. (2003). Industrialización Del Aguacate : Estado Actual Y Perspectivas Futuras . Actas V Congreso Mundial Del Aguacate.
- Betancur, D., Giraldo, L., Cardozo, C. (2017). Extracción termomecánica y caracterización fisicoquímica del aceite de aguacate (Persea americana Mill. cv. Hass). Informador Técnico, 81(1), 75-85. https://doi.org/10.23850/22565035.728
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.