3 trucuri pentru a-ți îndrepta părul fără să îl deteriorezi

26 ianuarie 2018
Poate nu ți se pare un lucru important, însă folosirea unei plăci de calitate este esențială pentru a diminua daunele asupra firului de păr. În plus, este important să îți protejezi părul înainte de a-l îndrepta. 

Aspectul fizic joacă un rol important în impresia pe care o lași celor din jur. În ziua de azi, înfățișarea exterioară a devenit un element de bază și în interacțiunile sociale. În acest sens, părul este un component important. Dacă vrei să îl aranjezi frumos într-un mod sigur și sănătos, descoperă mai jos câteva trucuri pentru a-ți îndrepta părul fără să îl deteriorezi.

Aspectul fizic al unei persoane cuprinde mai multe elemente, iar părul este unul dintre cele mai evidente. Prin urmare, este necesar să îl îngrijești în mod corespunzător.

Când vine vorba de păr și înfrumusețarea acestuia, ai la dispoziție foarte multe accesorii și dispozitive. Însă nu toate îți mențin părul sănătos.

Marele paradox

Femeile folosesc de mult timp diverse instrumente și dispozitive pentru înfrumusețarea părului, indiferent de ce efecte ar avea acestea asupra sănătății lui.

Faptul că punem aspectul exterior mai presus de sănătate poate fi considerat un paradox. De ce oare procedăm în acest fel?

Placa de păr

Trucuri pentru a-ți îndrepta părul cu placa

Placa de păr este unul dintre cele mai utilizate instrumente în îngrijirea personală și înfrumusețare, iar multe femei o adoră. Ce legătură are acest dispozitiv cu paradoxul menționat mai sus?

Deși ești mulțumită de rezultatele pe care le oferă, placa deteriorează firele de păr și scalpul. Din păcate, multe persoane nu vor decât să arate bine, chiar cu prețul sănătății părului lor.

Dincolo de paradoxul menționat, există și o împărțire în două categorii a persoanelor care folosesc și care nu folosesc placa de păr. Fiecare dintre cele două grupuri prezintă argumente pertinente, astfel încât întreaga chestiune devine și mai complicată.

Dacă placa de păr afectează sănătatea părului, cum ai mai putea să o folosești? Soluția este să apelezi la anumite trucuri pentru a-ți îndrepta părul fără să îl deteriorezi. Iată despre ce este vorba!

Trucuri pentru a-ți îndrepta părul fără să îl deteriorezi

Excesele sunt întotdeauna un pericol pentru sănătate, iar accesoriile și instrumentele pentru înfrumusețare nu fac excepție de la regulă. Ajungem astfel la subiectul plăcii de păr.

Sfaturile de mai jos îți vor fi foarte utile dacă obișnuiești să îți îndrepți des părul.

1. Protejează-ți scalpul

Trucuri pentru a-ți îndrepta părul prin protejarea scalpului

Unul dintre cele mai importante trucuri pentru a-ți îndrepta părul fără să îl deteriorezi este protejarea scalpului, una dintre cele mai sensibile zone ale pielii. Având în vedere această fragilitate, căldura emanată de placa de păr poate cauza arsuri și uscăciune la nivelul scalpului, fapt care diminuează rezistența firului de păr.

  • Folosește produse speciale pentru protejarea scalpului. Există numeroase opțiuni pe piață.
  • Dacă ai ocazia, apelează la un specialist pentru alte recomandări utile.

2. Descâlcește-ți părul

Cine nu a simțit că își rupe părul în timp ce îl îndrepta cu placa? Dacă ți s-a întâmplat și ție acest lucru, înseamnă că știi la ce ne referim. Ruperea părului are loc atunci când îl îndrepți foarte repede sau când este încâlcit. Pe lângă durerea resimțită, pot exista și alte efecte neplăcute, printre care deteriorarea părului.

  • Sfatul nostru este să îți piepteni bine părul înainte de a-l îndrepta, pentru a-l descâlci și a preveni ruperea lui.

Acest truc este valabil pentru toate tipurile de păr. Părul încâlcit poate fi o problemă pentru fiecare dintre noi.

3. Încearcă să îți cumperi o placă de păr de calitate

Trucuri pentru a-ți îndrepta părul prin folosirea unei plăci de calitate

În anumite cercuri, persoanele care cumpără produse scumpe sau de firmă sunt criticate. Atunci când vine vorba de produse de înfrumusețare, această atitudine este învechită, deoarece calitatea trebuie să primeze. 

  • Un exemplu bun este placa de păr. Există o gamă largă de modele la prețuri diferite. Însă nu trebuie să alegi un astfel de produs în funcție de aspectul sau accesibilitatea sa, ci trebuie să ții cont de caracteristicile sale.
  • De exemplu, nu toate plăcile de păr permit reglarea temperaturii. Acest element este cel mai important și trebuie să fie primul lucru pe care îl iei în calcul atunci când îți alegi o placă de păr.

Dacă nu îți îndrepți părul acasă, ci la coafor, întreabă persoana respectivă ce fel de placă folosește. Nu uita că sănătatea părului tău este cea mai importantă. 

Te-ar mai putea interesa