4 remedii naturiste pentru alergii

· 31 martie 2018
Eucaliptul, lămâia și busuiocul sunt 100% eficiente împotriva alergiilor. Principalul lor avantaj este faptul că nu provoacă efecte secundare nedorite.

Cu toții suntem afectați de alergii de câteva ori pe an. Dacă ai încercat deja toate tratamentele disponibile și nu îți place să iei medicamente în exces, nu ezita să folosești oricare dintre următoarele 4 remedii naturiste pentru alergii.

Reacțiile alergice se declanșează atunci când sistemul imunitar răspunde într-un mod exagerat la prezența anumitor substanțe în corp. Aceste substanțe poartă numele de alergeni.

Sistemul imunitar protejează organismul împotriva agenților externi. Uneori însă, unele substanțe sau lucruri pe care le considerăm a fi „sigure” declanșează reacții extreme.

Este important să reținem faptul că alergiile pot fi de mai multe tipuri, iar fiecare caz necesită un tratament special. În cele ce urmează îți prezentăm 4 remedii naturiste pentru alergii care te vor ajuta în acest scop.

Principalele tipuri de alergii sunt:

  • Alergiile alimentare
  • Alergiile la înțepăturile de insecte
  • Alergiile sezoniere
  • Alergiile asociate ochilor
  • Intoleranța la latex

Unele dintre problemele menționate pot fi tratate cu unul dintre cele 4 remedii naturiste pentru alergii de mai jos. Apelează la următoarele trucuri simple ca să combați disconfortul.

1. Eucaliptul

Eucaliptul pe lista de remedii naturiste pentru alergii

Eucaliptul este celebru datorită proprietăților sale expectorante. În Statele Unite, precum și în alte regiuni ale lumii, multe persoane obișnuiesc să fiarbă frunzele acestei plante și să inhaleze aburii rezultați pentru a ameliora simptomele alergiilor și ale răcelilor.

Putem folosi eucalipt și sub formă de ulei concentrat. Aplică-l pe piept pentru a-ți desfunda căile respiratorii. Totodată, eucaliptul iese în evidență datorită efectului său mucolitic și decongestionant.

Eucaliptul conține citronella, o substanță cu proprietăți analgezice și antiinflamatoare. În plus, această plantă prezintă un efect expectorant, ajutând organismul să elimine microorganismele nocive care au o acțiune alergenă.

Nu putem să nu menționăm faptul că uleiul de eucalipt constituie un tratament eficient pentru infecțiile tractului respirator, prevenind (sau reducând considerabil) acțiunea agenților infecțioși.

2. Oțetul de mere

Remedii naturiste pentru alergii ca oțetul de mere

În primul rând, oțetul de mere poate desprinde mucusul, curățând căile respiratorii. De asemenea, conform organizației Natural Standard, acest produs este folosit frecvent pentru a trata durerile în gât, sinuzita și răcelile. Ai grijă: consumă cel mult de 2 linguri de oțet de mere diluat într-o cană de apă, de 3 ori pe zi. Nu face abuz.

Oțetul de mere se numără printre cele mai eficiente remedii naturiste pentru alergii. Îl poți folosi la tine acasă ori de câte ori ai nevoie. Nu uita, aceste tratamente alternative nu provoacă efecte secundare. Le poți încerca cu încredere pentru a combate reacțiile alergice.

3. Zeama de lămâie, pe lista de remedii naturiste pentru alergii

Zeama de lămâie pe lista de remedii naturiste pentru alergii

Zeama de lămâie stimulează drenajul limfatic și ameliorează problemele respiratorii. Consumul său zilnic combate dezvoltarea bacteriilor și stimulează sistemul imunitar.

Poți folosi atât zeama, cât și coaja de lămâie. Adaugă puțină apă și pulverizează soluția obținută pe suprafețele din locuința ta pentru a le dezinfecta. Mai mult, uleiul esențial de lămâie poate ucide bacteriile și elimină alergenii din aer. După cum poți vedea, zeama de lămâie și uleiul extras din coaja acestui fruct oferă numeroase beneficii.

4. Uleiul de busuioc

Busuiocul în categoria de remedii naturiste pentru alergii

Uleiul esențial de busuioc reduce răspunsul inflamator la alergeni. În plus, acest produs este compatibil cu glandele suprarenale, care joacă un rol în secreția a peste 50 de hormoni care stimulează toate funcțiile corpului.

Așadar, uleiul de busuioc ajută organismul uman să reacționeze corect la amenințări prin creșterea fluxului sanguin spre creier, inimă și mușchi. Acest produs detoxifică organismul, elimină virusurile și bacteriile și combate inflamațiile, durerea și oboseala.

Nu uita, folosirea regulată a uleiului de busuioc constituie un tratament antimicrobian 100% eficient, care te ajută să eviți efectele negative ale bacteriilor și ale mucegaiului ce provoacă astm și probleme respiratorii. Ce mai aștepți? Încearcă-l pentru a te simți mai bine, fără efecte secundare nedorite.