4 remedii pentru colicile bebelușilor

Bebelușul tău suferă de colică? Nu ezita să încerci următoarele 4 remedii!

Orice părinte știe că puține probleme care afectează bebelușii sunt mai frustrante decât colicile. Din cauza acestora, micuții plâng ore în șir, deși totul pare a fi în regulă. Vrei să descoperi câteva remedii pentru colicile bebelușilor?

Nu are febră, scutecul său este uscat, tocmai a mâncat, dar totuși bebelușul tău continuă să plângă. Te simți total neputincios și te întrebi care ar putea fi problema.

Stresul cauzat de colicile bebelușilor este atât de mare încât, la un moment dat, ai impresia că eșuezi ca părinte. Îți spui „Sunt adult. Oare n-ar trebui să fiu capabil să-mi apăr copilul împotriva tuturor bolilor?”.

Dacă citești articolul de față, cu siguranță scena prezentată anterior îți este cunoscută. Știi însă care este cel mai surprinzător lucru? Cauza exactă a colicilor bebelușilor este necunoscută.

De fapt, colicile bebelușilor sunt definite drept episoade de plâns aparent fără nicio cauză, care durează mult timp. Un studiu a demonstrat faptul că anumiți bebeluși sunt mai predispuși colicilor decât alții.

Adevărul este că asemenea episoade de plâns nu ar trebui să ne surprindă. Ca să înțelegi mai bine despre ce este vorba, încearcă să vizualizezi liniștea din pântec, apoi compar-o cu lumea care în prezent te înconjoară.

Contrastul dintre întuneric și lumină, dintre bătăile inimii mămicii și zgomotul de zi cu zi, dintre sațietatea continuă și senzația de foame… Aceste deosebiri cauzează anxietate, iar bebelușii sunt nevoiți să se exprime în singurul mod pe care îl cunosc: plângând.

Așadar, este esențial să îi ajutăm să se relaxeze.

Cele mai bune remedii pentru colicile bebelușilor

1. Ceaiul de mușețel

Mușețelul în remedii pentru colicile bebelușilor

Mușețelul conține o substanță numită glicină, care are un efect relaxant. În plus, niciunul dintre componentele acestei plante nu sunt agresive, drept pentru care bebelușul tău o poate ingera fără nicio problemă.

  • Pentru a te asigura că bebelușul tău tolerează ceaiul de mușețel, înmoaie-i mai întâi suzeta în această infuzie.
  • Dacă nu reacționează rău, poți să-i dai să bea direct din biberon.
  • În cazul în care nu survine nicio problemă, bebelușul tău poate să înceapă să bea ceai de mușețel în mod regulat.

Bebelușii experimentează deseori gaze intestinale, iar ceaiul de mușețel poate remedia și acest disconfort.

2. Creează o atmosferă relaxantă

Remedii pentru colicile bebelușilor ce sunt relaxante

Ca să ameliorezi colicile bebelușilor, dar și să le previi, o idee bună este să creezi o atmosferă relaxantă. Înconjoară-ți băiețelul sau fetița cu o lumină slabă și oferă-i o jucărie pe care să poată să o țină în mânuță. Poți chiar să îi pui să asculte înregistrări care reproduc sunetele din interiorul pântecelui.

Astfel, bebelușul va simți că se află în siguranță, la fel ca în acel loc în care totul era pașnic și liniștit, în care nu era nevoit să depună niciun efort pentru a obține ceea ce-și dorește. Nivelul de stres al micuțului va scădea, iar el nu va mai simți nevoia să plângă.

  • Dacă vrei, poți opta pentru muzică clasică relaxantă, precum cea a lui Mozart. Cel mai important aspect este să nu permiți bebelușului să fie înconjurat de tăcere.
  • Nu uita, bebelușii descoperă tăcerea abia după ce se nasc. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care mulți dintre ei nu pot să doarmă singuri.

3. Leagănă-l

Remedii pentru colicile bebelușilor ca legănatul

Pe lista de remedii pentru colicile bebelușilor se află și legănatul copilului înainte și înapoi. Capul micuțului ar trebui să fie lipit de pieptul tău.

  • Această mișcare va transporta copilul înapoi în primul său cămin, deoarece este similară cu cea pe care o simțea atunci când mama mergea pe jos.
  • Totodată, având urechea aproape de pieptul tău, bebelușul îți va auzi bătăile inimii, un sunet asemănător celui pe care îl auzea în pântec, care îl va calma.

4. Băile cu apă caldă

Și acest ultim remediu împotriva colicilor bebelușilor presupune să încerci să recreezi mediul din pântec. Înainte să se nască, micuții sunt înconjurați de lichid amniotic. Senzația de flotabilitate oferită de acesta este foarte relaxantă.

Și în acest caz, poți apela la înregistrările menționate anterior. De fapt, combinându-le cu băile cu apă caldă, vei crea un mediu aproape identic cu cel după care bebelușul tău tânjește.

Nașterea este o experiență foarte traumatică. Aceasta presupune, de pildă, ca bebelușul să respire pentru prima dată, un lucru pe care nu trebuia să-l facă în pântec.

După ce se nasc, bebelușii au parte de tot felul de experiențe inedite. Nu ar trebui să ne surprindă faptul că unii copii mai sensibili simt că lumea este un loc ostil și epuizant.

Deși le suntem mereu alături pentru a-i ajuta, bebelușilor le vine la fel de greu să se adapteze noului mediu precum ne-ar veni nouă să ne obișnuim să trăim pe o insulă pustie. Singura diferență este faptul că noi ne putem exprima în cuvinte, pe când micuții nu pot decât să plângă.

Cele 4 remedii pentru colicile bebelușilor prezentate în acest articol nu te vor dezamăgi!

Te-ar mai putea interesa