4 rețete cu fulgi de ovăz delicioase și sănătoase

4 august 2018
În acest articol vei descoperi câteva rețete cu fulgi de ovăz care nu pot lipsi din meniul tău. Sunt destul de ieftine și foarte ușor de preparat.

Ovăzul este bogat în fibre și are o valoare nutrițională ridicată. Datorită aminoacizilor pe care îi conține, accesta ajută la purificarea organismului și la eliminarea toxinelor. Următoarele rețete cu fulgi de ovăz sunt destul de simple și poți obține diverse preparate delicioase în fiecare zi.

Încă din antichitate, ovăzul a fost folosit ca aliment, în special în perioadele de secetă. Așadar, vechimea utilizării sale este estimată la 10.000 de ani.

Din punct de vedere nutrițional, ovăzul este un aliment complex datorită conținutului său de vitamine și minerale (magneziu, zinc, fier și calciu).

De asemenea, ovăzul conține o cantitate impresionantă de vitamine din grupul B (B1 și B2) și o doză importantă de vitamina E. În plus, grație conținutului său de carbohidrați, ovăzul furnizează organismului șase dintre cei opt aminoacizi esențiali.

Rețete cu fulgi de ovăz

1. Biscuiți fără coacere cu fulgi de ovăz și ciocolată

Rețete cu fulgi de ovăz și ciocolată

Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de ingrediente deja pregătite și cântărite, deoarece timpul de pregătire este foarte scurt. De asemenea, trebuie să ai la îndemână o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Ingrediente

Din aceste ingrediente obții o tavă cu aproximativ 12 biscuiți.

  • o cană de zahăr (250 g)
  • jumătate de pachet de unt (150 g)
  • un sfert de cană de lapte (150 ml)
  • două linguri și jumătate de pudră de cacao (35 g)
  • o cană și jumătate de fulgi de ovăz (375 g)
  • o linguriță de esență de vanilie (5 ml)
  • un praf de sare

Mod de preparare

  • Amestecă zahărul, untul, laptele și pudra de cacao într-un recipient la foc potrivit, amestecând din când în când.
  • Când începe să fiarbă și untul s-a topit, adaugă esența de vanilie și praful de sare. Amestecă și lasă pe foc încă două minute.
  • Ia de pe foc și adaugă fulgii de ovăz, amestecă până se omogenizează și lasă totul la răcit 5 minute.
  • Apoi ia câte o lingură din amestec și pune pe hârtia de copt, apăsând ușor cu dosul lingurii.
  • Lasă biscuiții la temperatura camerei o oră sau până când se răcesc.

2. Clătite cu fulgi de ovăz și banane

Iată încă una dintre rețetele cu fulgi de ovăz care nu trebuie să-ți lipsească din meniu. O alternativă perfectă a unui mic dejun sănătos, gustos și bogat în proteine. Este ideal dacă vrei să ai grijă de siluetă, fără a neglija însă aroma și gustul.

Ingrediente

Pentru două persoane:

  • o linguriță de miere (5 ml)
  • 3 albușuri de ou (aproximativ 90 ml)
  • o linguriță de esență de vanilie (5 ml)
  • 2 banane mari (aproximativ 400 g)
  • o linguriță de scorțișoară (5 g)
  • 2 căni de ovăz (500 g)
  • o jumătate de cană de apă (125 ml)

Mod de preparare

  • Pune toate ingredientele în blender și mixează până se amestecă bine. Aluatul rezultat ar trebui să aibă consistența smântânii.
  • Apoi, într-o tigaie încinsă bine, pune câte o lingură de amestec, lasă 2-3 minute și întoarce pe cealaltă parte.
  • Repetă până termini aluatul, apoi servește cu o lingură de miere și scorțișoară pudră.

3. Rețetă cu fulgi de ovăz și lapte

Rețete cu fulgi de ovăz și lapte

Datorită acestei rețete cu fulgi de ovăz și lapte, te poți bucura de un mic dejun sănătos și plin de nutrienți, care îți oferă energie pentru întreaga zi.

Ingrediente

Rețetă pentru două persoane:

  • o cană de lapte (250 ml)
  • o jumătate de cană de fulgi de ovăz (150 g)
  • 2 lingurițe coajă de lămâie (10 g)
  • un baton de scorțișoară de 3-5 centimetri
  • un vârf de cuțit de scorțișoară pudră

Mod de preparare

  • Pune laptele într-o oală pe foc.
  • Adaugă coaja de lămâie și batonul de scorțișoară.
  • Când începe să fiarbă, adaugă și fulgii de ovăz (ține minte că aceștia își dublează volumul la fiert).
  • Lasă pe foc 5 minute.
  • Ia de pe foc, lasă amestecul să stea câteva minute, apoi toarnă câte o porție în castronașe sau boluri de sticlă.
  • Ornează cu pudră de scorțișoară, după gust.

4. Biluțe cu fulgi de ovăz, ciocolată, cocos și lapte condensat

Rețete cu fulgi de ovăz și cocos

Ingrediente

Din aceste ingrediente obții 15 biluțe.

  • 2 căni de fulgi de ovăz
  • 5 linguri de lapte condensat (75 g)
  • 6 linguri de cacao dulce (90 de g)
  • 3 sau 4 liguri de lapte (45 sau 60 ml)
  • o jumătate de cană de unt (125 g)
  • o cană fulgi de cocos (250 g sau după gust)

Mod de preparare

  • Pune fulgii de ovăz într-un vas încăpător, apoi adaugă laptele, pudra de cacao, laptele condensat și la final untul topit.
  • Amestecă bine toate ingredientele cu o lingură de lemn sau o spatulă.
  • Când compoziția devine omogenă, formează biluțe în palmă și presară deasupra fulgi de cocos. Pune-le în frigider pentru 20-30 de minute și gata!

Nu trebuie să ignori aceste rețete cu fulgi de ovăz, un aliment supranumit și regele cerealelor, deosebit de bogat în proteine, vitamine și minerale esențiale pentru o funcționare armonioasă a întregului organism.

Te-ar mai putea interesa