4 motive sau situații în care nu ar trebui să faci sex

· 28 noiembrie 2016
Atunci când sexul devine o activitate compulsivă, nu mai simți plăcere și te poți confrunta cu anumite probleme. 

Sexul este distractiv și ne oferă o stare de bine. Tocmai de aceea este absurd să ne reprimăm dorințele fizice și să nu ne bucurăm de sex.

Totuși, în ciuda avantajelor pe care le oferă, sexul poate avea și o latură negativă. Află din rândurile de mai jos la ce ne referim  mai exact.

1. Infidelitatea

În contextul infidelității, a face sex poate fi un lucru negativ

Fie că ești persoana infidelă sau cea înșelată de partener, dacă nu aprobi infidelitatea într-o relație de cuplu, nu ar trebui să o practici sau să o tolerezi.

Dacă ai o aventură cu o altă persoană, îți pierzi stima de sine, ești trist și te simți prost față de partenerul tău. Dacă tolerezi o infidelitate, fără să fii de acord cu ea, îți umpli sufletul de resentimente și ură.

Tocmai de aceea este important să puneți cărțile pe masă. Poate ați putea lua în considerare posibilitatea unei relații deschise sau puteți găsi o altă soluție.

Cea mai proastă decizie este să ascunzi aventura. Încă din prima zi a unei relații amoroase, cei doi parteneri trebuie să fie sinceri unul față de celălalt.

Există oameni care nu pot practica monogamia. În loc să se prefacă, este important ca aceștia să le spună adevărul persoanelor cu care au de-a face.

2. Când faci sex pentru a suplini o nevoie emoțională

Ai fost vreodată dependent de o persoană din punct de vedere emoțional? Ai avut o copilărie nefericită, în care nu ai avut parte de afecțiune? Persoanele care nu au trăit într-un mediu familial stabil au, în general, probleme și în relațiile de cuplu la maturitate. 

Chiar dacă îți place să faci sex, este posibil să apelezi la această activitate pentru a primi afecțiunea care îți este atât de necesară. Sexul devine ca un drog, o dependență care îți provoacă anxietate atunci când nu ai cum să o „hrănești.”

O situație de acest gen poate duce la dependență emoțională și sexuală și chiar la infidelitate, despre care am vorbit mai sus.  De ce? Atunci când partenerul nu îți mai oferă afecțiunea de care ai nevoie, apelezi la altă persoană pentru a o obține.

Nu trebuie să faci sex pentru a suplini nevoia de afecțiune

În acest caz, este necesar să tratezi problema de la rădăcină. Partidele de sex care îți măresc golul din suflet nu reprezintă o soluție.

În plus, o persoană care folosește sexul doar pentru a primi afecțiune, dezvoltă relații toxice care nu sunt bazate pe dragoste, ci pe nevoie. Astfel, apar și mai multe probleme, deoarece neajunsul inițial nu a fost suplinit.

3. Ești dependent sexual

La fel ca orice altă dependență, și cea sexuală trebuie tratată. Aceasta poartă denumirea de hipersexualitate.

Persoanele hipersexuale nu își pot satisface nevoia de sex. În căutarea continuă a acestei plăceri, ele cad în extrema promiscuității.

Această nevoie compulsivă poate provoca sentimente intense de vinovăție, senzația de gol sufletesc, frustrări și pierderea stimei de sine.

Dependentul nu se bucură niciodată de sex, deoarece acesta a devenit un act compulsiv care nu îi mai  provoacă plăcere.

Dependența de sex provoacă multe neplăceri

4. Când faci sex pentru a evita problemele

Ai auzit de cupluri care se ceartă în timp ce fac sex? Multe persoane folosesc sexul ca pe o soluție a problemelor din relațiile lor.

Din păcate, în acest fel nu obțin rezultatele dorite. Problemele continuă, dar sunt ascunse sub vălul plăcerii sexuale. 

Dacă atunci când te cerți cu partenerul tău, îți trece prin cap să pui capăt conflictului cu o partidă de sex, renunță la această idee.

Pot exista efecte negative pe termen lung asupra relației voastre, întrucât la un moment dat această „soluție” nu va mai fi la fel de eficientă.

Nu trebuie să faci sex pentru a evita problemele din cuplu

Dar tu? Ai făcut vreodată sex din motivele expuse mai sus? Chiar dacă pe moment ai simțit că problemele tale s-au rezolvat, consecințele pot fi dezastruoase.

Este important să nu dăm curs impulsurilor sexuale dacă ne regăsim într-una din aceste situații.

Mai poți adăuga și un alt motiv pe listă?