5 ceaiuri pentru reducerea nivelului de acid uric - Doza de Sănătate
 

5 ceaiuri pentru reducerea nivelului de acid uric

Datorită proprietăților lor diuretice și detoxifiante, aceste ceaiuri facilitează eliminarea toxinelor și a deșeurilor din regiunile în care se află un exces de acid uric.
5 ceaiuri pentru reducerea nivelului de acid uric
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Acumularea excesivă a acidului uric în organism constituie o tulburare numită hiperuricemie. Hiperuricemia se declanșează atunci când nivelul acestei substanțe în sânge depășește 7 mg/dl. Descoperă câteva ceaiuri pentru reducerea nivelului de acid uric!

Acidul uric rezultă în urma descompunerii purinelor obținute din anumite surse alimentare. Purinele pătrund în sânge, iar rinichii le elimină din organism.

Există situații în care procesul de eliminare a purinelor este inhibat—fie pentru că abilitatea organismului de a îndeplini această funcție este redusă, fie pentru că nivelul acidului uric este excesiv. Drept consecință, se declanșează reacții inflamatorii care alterează calitatea vieții.

Pacientul poate experimenta dureri articulare prezintă un risc crescut de gută sau pietre la rinichi.

Vestea bună este faptul că nu ducem lipsa de remedii naturiste. Proprietățile acestor tratamente permit menținerea unui nivel sănătos de acid uric, astfel încât să prevenim apariția complicațiilor.

În articolul de azi îți propunem 5 ceaiuri pentru reducerea nivelului de acid uric.

Ia aminte!

1. Ceaiul de anghinare

Ceaiuri pentru reducerea nivelului de acid uric cu anghinare

Anghinarele conțin acid linoleic, oleic și cafeic. După ce sunt absorbiți în organism, acești acizi facilitează descompunerea și eliminarea purinelor din sânge.

Proprietățile diuretice ale anghinarelor susțin producția urinei, un aspect esențial în ceea ce privește reducerea nivelului de acid uric.

Ingrediente

  • 1 anghinară
  • 2 căni (500 ml) de apă

Mod de preparare

  • Spală anghinarele și taie-le codițele cu un cuțit.
  • Îndepărtează frunzele exterioare și pune-le pe cele moi deoparte.
  • Toarnă apa într-o oală și pune-o la fiert.
  • De îndată ce începe să dea în clocot, adaugă frunzele de anghinare și redu focul. Lasă să fiarbă pentru 5 minute.
  • După ce s-a scurs intervalul de timp indicat, ia infuzia de pe foc și las-o să se răcească. Apoi strecoar-o.

Mod de consum

  • Servește o cană de ceai de anghinare pe stomacul gol și încă una după-amiaza.
  • Urmează acest tratament timp de 2 săptămâni consecutive.

2. Ceaiul de armurariu

Ceaiul de armurariu este una dintre cele mai eficiente băuturi în ceea ce privește îmbunătățirea funcțiilor excretoare ale organismului uman.

Antixoidanții din componența acestei infuzii susțin funcțiile ficatului și curăță sângele, prevenind hiperuricemia.

Ingrediente

  • 2 linguri (30 g) de muguri de armurariu
  • 1 cană (250 ml) de apă

Mod de preparare

  • Folosind un mojar cu pistil, pisează mugurii de armurariu.
  • Încălzește apa într-o oală. Înainte să înceapă să dea în clocot, adaugă armurariul.
  • Redu focul și lasă să infuzeze timp de 5 minute.
  • Ia oala de pe foc. Lasă ceaiul să se răcească pentru 10 minute, apoi strecoară-l.

Mod de consum

  • Bea ceai de armurariu dimineața. Dacă vrei, poți consuma această băutură și după-amiaza.
  • Urmează acest tratament timp de cel puțin 3 săptămâni consecutive.

3. Ceaiul de păpădie, pe lista de ceaiuri pentru reducerea nivelului de acid uric

Păpădie inclusă în ceaiuri pentru reducerea nivelului de acid uric

Datorită proprietăților sale detoxifiante și diuretice, păpădia este un ingredient ideal pentru a reduce nivelul de acid uric. Componenții săi îmbunătățesc funcția renală și hepatică, prevenind retenția de apă.

Ingrediente

  • 1 linguriță (5 g) de petale de păpădie uscate
  • 1 cană (250 ml) de apă

Mod de preparare

  • Pune petalele de păpădie într-o cană de apă fierbinte.
  • Acoperă cana, lasă să infuzeze 10 minute, apoi strecoară ceaiul.

Mod de consum

  • Bea 2 căni de ceai de păpădie în fiecare zi, timp de 2 săptămâni.

4. Ceaiul de urzică

Urzica este o plantă cu abilitatea de a purifica sângele. Când este consumată sub formă de ceai, ea reduce inflamațiile provocate de retenția de acid uric.

De fapt, componentele urzicii sunt eficiente pentru descompunerea purinelor. În plus, ele stimulează eliminarea cristalelor care se pot forma la nivelul rinichilor.

Ingrediente

  • 1 linguriță (5 g) de urzici
  • 1 cană (250 ml) de apă

Mod de preparare

  • Pune lingurița de urzici într-o cană de apă fierbinte și acoperă.
  • Lasă ceaiul să se răcească timp de 10-15 minute, apoi strecoară.

Mod de consum

  • Bea o cană de ceai de urzici pe stomacul gol în fiecare zi, timp de cel puțin 2 săptămâni.

5. Ceaiul de coada-calului

Coada-calului inclusă în ceaiuri pentru reducerea nivelului de acid uric

Proprietățile diuretice ale ceaiului de coada-calului stimulează producția de urină, reducând nivelul acidului uric și cel al altor deșeuri care se pot acumula în organism.

Ingrediente

  • 1 lingură (15 g) de coada-calului
  • 1 cană (250 ml) de apă

Mod de preparare

  • Adaugă lingura de coada-calului într-o cană de apă fierbinte.
  • Acoperă cana și lasă să infuzeze timp de 10 minute.
  • De îndată ce poate fi băut, strecoară ceaiul.

Mod de consum

  • Bea o cană de ceai de coada-calului pe stomacul gol și încă una după-amiaza.
  • Servește 2 căni în fiecare zi, timp de 3 săptămâni.

Simptomele hiperirucemiei te deranjează? Prepară unul dintre cele 5 ceaiuri pentru reducerea nivelului de acid uric prezentate în acest articol și începe să ții sub control această problemă în mod natural.

Dacă experimentezi orice complicație, cere opinia unui medic.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.