5 lucruri pe care doar femeile le știu

În ciuda „tavanului de sticlă” care ne încetinește progresul, noi femeile știm că suntem competente și merităm să obținem tot ceea ce ne-am propus.

Există anumite lucruri pe care doar femeile le știu. Fiecare femeie știe, de pildă, ce înseamnă reziliența, curajul și intuiția. În fond, aceste calități ne ajută să ne atingem obiectivele. Sentimentele noastre ne permit să ne conectăm cu ceilalți într-un mod constructiv, special și intim.

Înțelepciunea feminină este un izvor de valori care poate inspira noi generații. Deși aceste trăsături nu sunt specifice doar femeilor, ele sunt deseori mai pregnante la persoanele de sex feminin. Cauza este o realitate pe care nu o putem ignora: patriarhatul continuă să fie un element dominant în multe culturi.

Din punct de vedere social și cultural, bărbații încă ocupă poziții de putere în scenariile zilnice. Așadar, femeile sunt nevoite să înfrunte multe provocări de care bărbații nu sunt nici măcar conștienți. Adesea nici măcar nu vorbim deschis despre aceste probleme.

Este vorba despre lupta internă și externă pentru egalitate, pentru a primi un rol, pentru a avea o voce și putere egală. Acestea sunt lucruri pe care doar femeile le știu. În articolul de azi îți prezentăm tot ceea ce trebuie să știi despre acest subiect.

1. Femeile știu ce înseamnă încrederea în sine

Timp de secole, rolul femeilor a fost limitat la îngrijirea gospodăriei și creșterea copiilor. Însă, datorită progreselor sociale, în zilele noastre femeile au acces la domenii care, în trecut, erau exclusiv masculine.

În ciuda acestor progrese, există încă inegalități semnificative. Femeile sunt nevoite să demonstreze constant faptul că sunt capabile să îndeplinească diverse sarcini și responsabilități.

Deși ambele sexe pot obține slujbe bine plătite, femeile sunt nevoite să demonstreze că le „merită”. Până recent, multe persoane se îndoiau de abilitatea femeilor de a ocupa o poziție de conducere într-o organizație.

În societatea contemporană noi, femeile, știm că suntem capabile să ne asumăm aceleași responsabilități ca un bărbat. Trebuie doar să avem încredere în noi însene.

2. Nu au nevoie de nimeni altcineva pentru a se simți „complete”

Aceste lucruri pe care doar femeile le știu sunt lecții de viață importante

Să ne întoarcem din nou în trecut. De data aceasta însă, ne vom concentra nu asupra trecutului îndepărtat, ci a celui relativ apropiat, pe care îl putem înțelege mai ușor.

Nu este nevoie să călătorim departe înapoi în timp pentru a descoperi diverse idei menite să insufle anumite tipare de gândire în mintea feminină. Una dintre acestea este foarte celebră: Pentru ca o femeie să se poată simți completă și fericită, ea are nevoie de un partener.

Totodată, am fost învățate să credem că femeile fără parter de viață sau copii sunt copleșite de singurătate și nefericire. Chiar dacă o tânără este singură și mulțumită de sine, societatea se aștepta ca ea să își găsească un soț.

Dar acum știm că această concepție este eronată. În zilele noastre, orice femeie este conștientă de faptul că a avea un partener nu te va face deloc mai „completă”. Femeile, la fel ca bărbații, se nasc deja complete. Nu putem nega că dragostea aduce multă fericire, dar aceasta nu este o obligație sau o necesitate.

3. Trebuie să fie un exemplu pentru generațiile viitoare

O mișcare interesantă a luat naștere: împuternicirea femeilor. Am început în sfârșit să luptăm pentru egalitatea reală. Însă această dorință de a deveni mai puternice nu înseamnă faptul că femeile trebuie să devină „superioare” bărbaților.

Mișcările pentru împuternicirea femeilor caută să obțină egalitate, demonstrând că și persoanele de sex feminin pot să dețină putere. Mintea noastră este plină de inspirație, iar abilitățile noastre sunt identice cu cele ale bărbaților.

Lupta pentru împuternicire are o semnificație specială în acele țări în care femeile sunt foarte vulnerabile din cauza sexului lor. Educația joacă un rol cheie. Orice societate care vrea să avanseze trebuie să ofere educație egală băieților și fetelor.

4. Să ai grijă de tine nu este o dovadă de egoism – unul dintre cele mai importante lucruri pe care doar femeile le știu

Această lecție a fost mai dificilă. Chiar și bărbații simt deseori că sunt egoiști când se preocupă excesiv de sine. Însă această concepție greșită este mai pregnantă în rândul femeilor.

Uităm că, pentru a putea avea grijă de ceilalți, trebuie să ne punem pe noi pe primul loc. Nicio altă persoană nu ar trebui să îți acapareze atât de mult atenția încât să uiți de tine însăți.

Fenomenul menționat poartă numele de „sindromul Wendy” și este o consecință a faptului că, tradițional, femeile au ocupat rolul de îngrijitoare. Din acest motiv, multe femei au ajuns să creadă că fericirea nu poate fi atinsă decât îngrijindu-i pe ceilalți.

Însă mentalitatea colectivă se schimbă treptat. Acum știm că trebuie să trasăm anumite limite și să avem mai întâi grijă de noi însene.

5. Opiniile celorlalți nu le definesc

Lucruri pe care doar femeile le știu și merită toată atenția

Trebuie să ai un iubit. Te-ai îngrășat? Trebuie să te aranjezi ca să fii frumoasă. Acum că ești mămică, ar fi cazul să devii casnică.

Acest tip de sfaturi constituie o coloană sonoră pe care multe femei au fost nevoite să o asculte constant. Acum însă, am început să înțelegem că vorbele celorlalți nu ne definesc.

Fericirea adevărată constă în a lua propriile decizii. Această idee intră în categoria de lucruri pe care doar femeile le știu, iar cei care ne iubesc cu adevărat trebuie să o accepte.

Te-ar mai putea interesa