5 motive pentru care ești deja o femeie completă

Probabil că și tu, la fel ca multe alte persoane, îți petreci întreaga viață acordând o importanță prea mare micilor tale imperfecțiuni și defecte și aspirând la eliminarea lor pentru a deveni o femeie completă. 

Există oameni care pun capăt unei relații amoroase și o așteaptă pe următoarea pentru a primi tot ceea ce le lipsește. Cu alte cuvinte, așteaptă ca următoarea relație să „umple” toate acele goluri pe care nimeni nu le-a putut vindeca și să le aducă fericirea adevărată.

Mulți dintre noi trecem prin viață plângându-ne de lipsurile noastre, în loc să apreciem ceea ce avem deja, ce suntem și ce valorăm ca oameni. Dacă te regăsești în aceste rânduri, este necesar să îți schimbi atitudinea și să adopți o perspectivă nouă asupra tuturor lucrurilor mărunte din viața ta.

Trebuie să-ți amintești în fiecare zi că ești o femeie completă. Nu ai nevoie de altcineva care să-ți spună cum să fii fericită sau să-ți arate ceea ce știi deja: că poți să obții tot ce îți dorești, că ești puternică și frumoasă și că meriți tot ce e mai bun.

În articolul de astăzi îți oferim 5 motive care să te convingă că ești deja o femeie completă.

Ești o femeie completă și curajoasă

1. Toate luptele sunt oportunități de a învăța ceva

Ești o femeie completă care știe deja multe despre viață. Ai trecut prin momente dificile în care ai văzut ce e mai bun și ce e mai rău în oamenii din jur.

 • Fiecare experiență trăită este o oportunitate valoroasă de a învăța ceva util. Dezamăgirile, la fel ca momentele fericite, ne „predau” o lecție de viață.
 • Fiecare luptă și fiecare perioadă de liniște și bunăstare sunt pagini din povestea ta și trebuie prețuite, pentru că ele te-au creat așa cum ești.

2. Nu-ți lipsește niciun lucru pe care nu-l poți găsi singură

Când suntem tineri, ne imaginăm uneori fericirea ca pe o creatură mitologică pe care trebuie s-o găsim și s-o prindem. Însă lucrurile nu stau deloc așa. Fericirea pornește din interior.

Experiențele de viață te-au transformat într-o femeie completă

Persoanele care își petrec întreaga viață gândindu-se la tot ce le lipsește, își creează un gol în inimă care nu lasă fericirea să înflorească.

 • Numai atunci când înțelegi că poți compensa orice lipsă din viața ta, conștientizezi că nu este atât de greu să fii fericită.
 • Dacă ești nesigură, nu căuta siguranța în alte persoane. Învață să renunți la frică.
 • Dacă îți lipsește dragostea de sine, învață să te iubești mai mult. Dragostea pe care ți-o porți ție însăți îți oferă demnitate și puterea de a construi relații fericite cu cei din jur.

3. Ai învățat că anumite lucruri nu merită

Atunci când te maturizezi, îți dai seama că anumite lucruri sau persoane nu merită grija și lacrimile tale.

 • Această revelație îți permite să fii o femeie completă, deoarece poți să-ți concentrezi pasiunea și energia asupra a ceea ce merită cu adevărat.
 • Toți ar trebui să ajungem în acel moment al vieții în care conștientizăm că este necesar să ne gândim mai mult la noi înșine. Asta nu înseamnă că devenim egoiști sau mândri. Pur și simplu ne protejăm stima de sine.

4. Ai învățat să ai încredere în viitor

O femeie completă nu se teme de viitor. De ce? Pentru că are încredere în ea însăși și este expertă în arta rezilienței. Și-a transformat toate luptele personale în oportunități de învățare pentru a putea înfrunta tot ceea ce o așteaptă de acum încolo.

O femeie completă nu se teme de viitor

Ai învățat, de asemenea, să accepți schimbarea și să înveți ceva din ea. Aceasta este cea mai bună armă împotriva fricii.

 • Știi că viața este un proces ciclic. Astfel, pentru a fi fericită, nu trebuie să te agăți de trecut.
 • Dacă cineva te-a părăsit, trebuie să înaintezi cu încredere. Știi că vei întâlni alți oameni care îți aduc bucurii, și nu tristețe.
 • Știi și că ai făcut anumite greșeli și că ai ales uneori drumul care nu trebuia. Însă nu regreți nimic, deoarece aceste greșeli ți-au deschis ochii și te-au ajutat să ai încredere că următorul tău pas va fi unul corect și de succes.

5. Nu ai nevoie de nimeni care să te întregească

Ești deja o femeie completă care se bucură de compania familiei și a prietenilor.

 • Ai ajuns în acel punct al vieții în care știi că, pentru a le oferi celor din jur tot ce e mai bun, trebuie să fii tu bine. Temerile și nesiguranța îți complică și mai tare relațiile personale.
 • Nu ai nevoie de un partener pentru a fi fericită. Nu ai nevoie să-ți găsești sufletul pereche sau jumătatea. Vrei să fii „întreagă” așa cum ești și să te bucuri de maturitate, integritate și libertate.
O femeie completă învață din experiențele sale

Ești o femeie completă care știe să aprecieze ceea ce are deja. Chiar și așa, continui să înveți ceva în fiecare zi, folosindu-ți intuiția și o minte deschisă care dă întotdeauna dovadă de empatie, respect și înțelepciune.

Te-ar mai putea interesa