5 motive să eviți atașamentele nesănătoase

Câteodată suntem atât de oarbe încât nu realizăm că oamenii din jur ne manipulează și profită de noi pentru a-și atinge obiectivele. Nu te atașa de acești indivizi. Meriți mai mult!

Tu știi care sunt principalele motive să eviți atașamentele nesănătoase? Se spune că persoanele care ne atrag cel mai mult sunt tocmai acelea care obișnuiesc să ne ignore. Poate la baza acestei tendințe se află faptul că ne place să ne jucăm de-a șoarecele și pisica. Cert este că ajungem frecvent să ne atașăm de niște indivizi care, de fapt, nu merită atenția.

Practic, vrem să ne apropiem tocmai de oamenii cărora le place să dispară și să nu ne dea niciun semn de viață pentru mult timp. Apoi, când reapar, toate grijile dispar și atașamentul nostru față de aceștia devine mai puternic.

Ai mare grijă! Ține ochii larg deschiși deoarece ai putea avea de-a face cu o persoană toxică care îți manipulează emoțiile. Îți prezentăm 5 motive să eviți atașamentele nesănătoase!

Nu te mai amăgi singură

Există multe motive să eviți atașamentele nesănătoase

Când ne place de cineva, ne păcălim deseori pe noi însene. În mod subit, vedem tot felul semne care ne dovedesc că celălalt ne iubește și are nevoie de noi. Astfel, începem să ne atașăm.

Convingerea că suntem iubite, că ființa iubită se simte atrasă de noi și își face griji din cauza noastră se intensifică, deși aceasta ne ignoră. Nu te mai amăgi singură. Realizează că nu vezi decât ceea ce vrei să vezi. De ce nu încerci să privești situația cu alți ochi?

  • Te sună doar când are chef. În schimb, când nu vrea să te vadă, nu îți dă niciun semn de viață. Asta demonstrează că se folosește de tine.
  • A amânat o întâlnire cu tine pentru a fi cu prietenii săi sau a face ceva ce i s-a părut mai interesant. Acceptă că nu te place atât de mult pe cât bănuiești (sau îți dorești).
  • Îți închide telefonul în nas deoarece să vorbească cu tine nu este o prioritate pentru el. Nici măcar nu s-a deranjat să îți spună „Vorbim mai încolo”.

Poate obișnuiești să justifici acest comportament cu scuze ca „Pur și simplu are nevoie de puțin spațiu”, „Nu vrea să se simtă încătușat” sau „Este o persoană foarte independentă”. Asemenea scuze nu fac decât să îți atace demnitatea.

Deschide ochii: te ignoră

Motive să eviți atașamentele nesănătoase ca să fii fericită

A venit momentul să deschizi larg ochii și să accepți realitatea. Mai întâi însă, asigură-te că nu ești dependentă emoțional de individul respectiv.

Dacă te regăsești în această situație, vei simți nevoia să fii mereu alături de el și să ocupi un loc important în viața sa. Așadar, i te vei „supune” și vei accepta niște lucruri care te-ar scandaliza dacă vreo prietenă de-ale tale ar fi nevoită să le suporte.

Acceptă că acest individ nu te place foarte mult. Deschide larg ochii și înțelege că a venit momentul să mergi mai departe.

Cuvintele și acțiunile sale te încurcă

Ai încercat vreodată să vorbești cu el despre sentimentele tale? Acele sentimente care sunt atât de intense încât simți că te distrug din interior. Sau poate vrei doar să îi spui cât de mult îl placi.

Nu uita, ai făcut deja tot ce se putea face pentru a deschide această discuție. Dar el nu este consecvent. Astăzi pare că nici măcar nu ține la tine, iar mâine îți spune „Te iubesc” sau „Doar tu contezi pentru mine”. Aceste vorbe nu fac decât să te încurce și te obligă să fii părtașă la jocul bolnăvicios care te menține atașată de el.

Ai parte de afecțiune doar când vrea el

Și tu ai nevoie de afecțiune, dar nu o primești decât atunci când are el chef. Nu trece cu vederea peste acest semnal de alarmă. Dacă devine tandru doar când te superi, este posibil să se folosească de manipulare pentru a te ține alături de el.

Motive să eviți atașamentele nesănătoase ce merită reținute

Evitarea nesiguranței, unul dintre cele mai bune motive să eviți atașamentele nesănătoase

Oamenii buni ne oferă un sentiment de siguranță. Când lucrurile stau invers, ar fi cazul să fugim în direcția opusă.

Probabil ai impresia că totul este în regulă. Ești alături de el și te simți fericită și mulțumită. În asemenea momente, vei evita să îți exprimi sentimentele sau să te gândești la confuzia produsă de ceea ce îți spune.

Dacă nu poți fi tu însăți și nu poți să vorbești deschis atunci când el este în preajmă, înseamnă că ești copleșită de nesiguranță. Și acesta este unul dintre principalele motive să eviți atașamentele nesănătoase și să mergi mai departe. Ai încredere în noi: îți va fi mai bine fără el.

Te-ar mai putea interesa