5 relaxante musculare naturale și eficiente

· 19 iulie 2018
Când vine vorba de ameliorarea durerilor musculare, nu ducem lipsa de opțiuni. Dar acest tip de disconfort poate semnala o problemă mai gravă, drept pentru care, dacă durerea persistă, te sfătuim să consulți un medic.

Avem la dispoziție numeroase remedii naturiste cu efect analgezic, care ne pot fi de mare ajutor atunci când suntem afectați de diferite boli. În cazul în care experimentezi dureri sau spasme musculare, nu ezita să încerci cele 5 relaxante musculare naturale pe care urmează să ți le prezentăm.

Ce sunt relaxantele musculare?

Numele acestora ne ajută să înțelegem despre ce este vorba. Relaxantele musculare sunt substanțe care calmează mușchii contractați. Unele dintre ele sunt clasificate drept analgezice.

Consecințele mușchilor tensionați

Corpul nostru caută moduri de a ne transmite mesaje cu privire la ceea ce nu funcționează corect în interiorul său. Astfel, atunci când unul dintre mușchii tăi este tensionat sau rigid, acționează cât mai curând posibil pentru a preveni complicațiile în viitor.

Bărbat care are nevoie de relaxante musculare naturale

Dacă mușchii sunt contractați pentru perioade lungi de timp, consecințele sunt semnificative. De pildă, abilitatea de a ne îndeplini sarcinile zilnice poate fi limitată. Cauzele contracțiilor musculare variază și pot include folosirea excesivă a unui anumit mușchi sau, din contră, menținerea mușchiului respectiv în aceeași poziție pentru prea mult timp.

Contracțiile musculare tind să provoacă febră, oboseală extremă și dureri de cap.

Din păcate, această problemă nu este ușor de tratat. În funcție de regiunea corpului în care se instalează durerea, medicii vor prescrie tratamente cu medicamente analgezice, antiinflamatoare sau relaxante.

5 relaxante musculare naturale pe care merită să le încerci

Durerile musculare pot fi de mai multe tipuri. Astfel, avem la dispoziție mai multe moduri de a le ameliora. În cele ce urmează îți prezentăm 5 relaxante musculare naturale la care poți apela pentru a reduce acest tip de durere.

1. Mușețelul

Relaxante musculare naturale pe bază de mușețel

Datorită proprietăților sale relaxante, antiinflamatoare și antispasmodice, mușețelul constituie unul dintre cele mai populare relaxante musculare naturale existente. Ca să ameliorezi ameliorezi disconfortul și să te relaxezi, folosește această plantă pentru a prepara un ceai.

Ingrediente

 • 1 lingură (15 g) sau un pliculeț de ceai de mușețel
 • 1 cană (250 ml) de apă

Instrucțiuni

 • Cel mai bine este să consumi mușețel sub formă de ceai. Nu trebuie decât să adaugi mușețelul (fie frunzele plantei, fie un pliculeț de ceai) într-o cană de apă fierbinte.
 • Lasă să stea câteva minute, astfel încât proprietățile plantei să fie eliberate în apă.
 • Poți să bei cât de mult ceai de mușețel vrei, pe tot parcursul zilei.

2. Levănțica

Levănțică inclusă în relaxante musculare naturale

Levănțica este o floare mov, care nu trebuie folosită în ceaiuri. Însă, datorită proprietăților sale relaxante, poți apela cu încredere la uleiul de levănțică. De fapt, levănțica este folosită frecvent în cadrul aromaterapiei, beneficiile sale fiind utile pentru a trata insomnia și problemele asociate gâtului și plămânilor.

Ingrediente

 • Ulei de levănțică

Instrucțiuni

 • Folosește acest produs pentru a masa (cu mișcări circulare) regiunea vizată. Acest truc îmbunătățește circulația sanguină.
 • Dacă reușești să faci rost de flori de levănțică, le poți adăuga în cada cu apă caldă atunci când faci baie.

3. Rozmarinul, pe lista de relaxante musculare naturale

Rozmarin inclus în relaxante musculare naturale

Rozmarinul este originar din regiunea mediteraneeană. Datorită proprietăților sale antispasmodice și antiinflamatoare, acest ingredient relaxează mușchii și îi ajută să revină la starea lor normală. Poți fie să consumi rozmarin sub formă de ceai, fie să-l incluzi în aromaterapie.

Ingrediente

 • 1 lingură (15 g) de rozmarin
 • 1 cană (250 ml) de apă

Instrucțiuni

Poți folosi rozmarinul ca să prepari diverse remedii utile pentru a-ți relaxa mușchii.

 • Prima variantă pe care ți-o propunem este baia cu rozmarin, care este unul dintre cele mai bune moduri de a profita de puterea relaxantă a acestei plante. Totodată, uleiul de rozmarin are un efect calmant asupra articulațiilor.
 • Însă ceaiul de rozmarin este cel mai popular remediu. Ca să-l prepari, nu trebuie decât să adaugi câteva frunze de rozmarin într-o cană de apă fierbinte.
 • Te sfătuim să uzi o cârpă cu acest lichid și s-o aplici pe mușchii afectați. Las-o să acționeze aproximativ 30 de minute.
 • Fiind un remediu naturist, poți să-l aplici de 2-3 ori pe zi.

4. Valeriana

Valeriană inclusă în relaxante musculare naturale

Este indicat să apelăm la valeriană pentru a trata numeroase probleme de sănătate, cum ar fi crampele menstruale. De asemenea, această floare poate reduce stresul și anxietatea. Așadar, multe persoane o folosesc frecvent pentru a-și îmbunătăți calitatea somnului. În general, valeriana este consumată sub formă de ceai.

Ingrediente

 • 1 lingură (15 g) de valeriană
 • 1 cană (250 ml) de apă

Instrucțiuni

Te sfătuim să consumi ceai de valeriană.

 • Pentru a prepara această băutură, adaugă câteva crenguțe de valeriană într-o cană de apă fierbinte. Lasă să infuzeze 5-10 minute.
 • Strecoară lichidul pentru a îndepărta orice impurități.
 • Deoarece poate provoca somnolență, nu este indicat să bei mai mult de două căni de ceai de valeriană pe zi.

5. Piperul roșu

Relaxante musculare naturale cu piper roșu

Piperul roșu este un ingredient pe care te încurajăm să-l folosești în mod regulat. Deși pentru multe persoane aroma sa este prea picantă, acesta are un efect antiinflamator impresionant. Îl poți consuma în fiecare zi, atât sub formă lichidă, cât și solidă.

Ingrediente

 • Piper roșu

Instrucțiuni

 • Acest remediu este foarte simplu. Nu trebuie decât să adaugi puțin piper roșu în ceaiurile și smoothie-urile pe care le consumi.
 • Poți să-l folosești și pe post de exfoliant pentru a-ți masa mușchii.

Când vine vorba de a trata durerile musculare, avem la dispoziție foarte multe soluții. Însă reține că acest tip de disconfort poate semnala prezența unei probleme mai grave. Din acest motiv, este o idee bună să consulți un medic dacă simptomele persistă.