Cureți rinichii ușor cu remedii naturale - Doza de Sănătate
 

Cureți rinichii ușor cu remedii naturale

Dacă ai tensiunea arterială scăzută sau prea ridicată, dacă ai dureri abdominale și dacă urina ta este închisă la culoare, s-ar putea să existe un dezechilibru la nivelul aparatului excretor.
Cureți rinichii ușor cu remedii naturale

Ultima actualizare: 19 iunie, 2023

Mulți oameni nu știu cât este de important să cureți rinichii și să-i menții sănătoși. Sistemul urinar poate genera multe boli. Dacă te gândești că rinichii au rolul de a elimina impuritățile din organismul tău, o să-ți dai seama de ce este atât de important să îi menținem în perfectă stare.

Simptome care indică nevoia să cureți rinichii

Dacă ai tensiunea arterială scăzută sau prea ridicată, dacă ai dureri abdominale și dacă urina ta este închisă la culoare, s-ar putea să existe un dezechilibru la nivelul aparatului excretor. Aceeași problemă poate fi indicată de sete  excesivă sau dacă te duci la baie foarte des în timpul nopții.

Alte semnale că trebuie să-ți cureți rinichii ar putea fi faptul că urinezi mai puțin de un litru pe zi, dacă simți mereu că ai vezica plină, dacă ai dureri când urinezi. De asemenea dacă ți se umflă gleznele pe timp de noapte, dacă ai ochii umflați dimineața, dacă te trezești cu diverse vânătăi și sângerări fără a te fi rănit.

În orice caz, prezența pietrelor la rinichi sau la vezică reprezintă un motiv suficient pentru a-ți curăța rinichii.

Sănătatea rinichilor la femei

Cum să previi dezechilibrele la nivelul rinichilor

  • Pentru a preveni creșterea cantității de toxine din organismul tău este necesar să-ți controlezi alimentația. Dacă toxinele se mută în sânge, nu vor mai putea fi eliminate prin urină.
  • Poți să previi formarea pietrelor la rinichi și dezvoltarea insuficienței renale prin evitarea consumului excesiv de sare și de alimente procesate (mai ales cele congelate sau acoperite cu pesmet).
  • Nu consuma prea multe produse lactate, mai ales lapte integral.
  • Încearcă să reduci cantitatea de proteine de origine animală consumate (carne și ouă). Acestea transportă calciul în urină, fapt care mărește șansele apariției pietrelor la rinichi. Mai conțin, de asemenea, o cantitate mare de acid uric.
  • Evită consumul de băuturi alcoolice sau care conțin mult zahăr, întrucât determină eliminarea mai rapidă a calciului din organism.
  • Încearcă să adopți o dietă vegetariană sau bogată în alimente naturale. Include în alimentația ta sucurile naturale de fructe și de legume.
  • Consumă multe alimente cu proprietăți diuretice: portocale, struguri, lămâi, grepfrut, țelină, morcovi, castraveți, mere, pepene roșu, pepene galben și salată verde..
  • Limitează utilizarea medicamentelor cum ar fi aspirina sau ibuprofenul.
  • Bea cantități mari de apă zilnic (doi litri iarna și trei vara) pentru ca urina ta să fie aproape transparentă. Nu este bine să bei nici prea multă apă, pentru că îți vei suprasolicita rinichii.
Curăță rinichii cu apă

Cum să-ți cureți rinichii în trei zile

Aceasta nu este o soluție magică ce promite să „cureți rinichii în 72 de ore”, dar te va ajuta în acest proces. În primele trei zile, trebuie să eviți cafeaua, alcoolul, sarea și produsele cu un conținut mare de proteine. Toate aceste produse irită rinichii și împiedică eliminarea toxinelor din vezica urinară.

Încearcă să înlocuiești aceste băuturi cu apă minerală și carnea cu semințe de in și floarea soarelui, sau cu migdale.

Începe ziua cu un mic dejun care să conțină suc de afine, acesta ajutând la reducerea cantității de calciu acumulat în vezică. Aceste sedimente încetinesc funcționarea rinichilor și împiedică eliminarea toxinelor. Previne și apariția infecțiilor tractului urinar și a pietrelor la rinichi, care sunt foarte dureroase.

 

La jumătatea dimineții, bea un pahar de suc bogat în potasiu. Acesta acționează ca un detoxifiant tonic care îți oferă energie pe tot parcursul celor trei zile. Poți să prepari un suc din morcovi, țelină, pătrunjel și spanac sau poți să mixezi ingredientele într-un blender pentru a obține un smoothie.

La amiază, bea un pahar de clorofilă lichidă, o substanță care oferă plantelor culoarea verde. Se găsește la plafar sau în magazinele naturiste. Poți să plantezi semințe de iarbă într-un ghiveci, pe care să le tai și să le adaugi în blender. Clorofila îmbunătățește sistemul imunitar, ajută la curățarea sângelui  și oferă multe alte beneficii.

Între prânz și cină, la vremea gustării, bea un pahar de ceai de semințe de pepene roșu. Această băutură are un foarte ușor efect diuretic care contribuie la buna funcționare a rinichilor și a vezicii urinare. Ajută la o mai bună digerare a alimentelor și la motilitatea intestinală pe timp de noapte.

Curăță rinichii cu mentă

Nu uita de sport!

Nu uita să faci exerciții fizice sau să practici un sport în aceste trei zile. Poți să faci o plimbare de 30 de minute în fiecare zi pentru o mai bună funcționare a rinichilor. Îți recomandăm să faci o vizită la saună pentru a elimina toxinele prin transpirație.

În ceea ce privește mesele principale, mănâncă ce vrei, dar ține cont de recomandarea de a renunța la carne în primele trei zile, precum și la făină. Profită de ocazie pentru a-ți modifica dieta alimentară. 

La cină poți bea și un pahar de suc de morcovi pentru a regulariza frecvența urinării. Poți să consumi și suc de afine.Înainte de culcare, bea un ceai de frunze de mentă sau de păpădie. Acestea detoxifică organismul și te ajută să digeri mai bine mâncarea pe timp de noapte.

Poți, de asemenea, să faci o baie fierbinte acasă, după care să te revigorezi cu un duș cu apă caldă sau rece.

Și nu în cele din urmă, întinde-te seara și dimineața. Dacă îți întinzi trunchiul și membrele, îți vei „activa” organismul, oferindu-i mai multă energie pentru a începe și a înfrunta ziua într-o stare optimă.

Sursa fotografiilor: Andrew Magill, Andreas Kontokanis, Kyle MacDonald, Chris RubberDragon și Tony Alter.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. (2013). Diet for Kidney Stone Prevention. National Kidney and Urologic Diseases Information Clearinghouse.
  • Sampiro, F. J. B. (2007). Protective effects of cranberries on infection-induced oxidative renal damage in a rabbit model of vesico-ureteric reflux. International Braz J Urol. https://doi.org/10.1111/j.1464-410X.2007.07088.x
  • Motulsky, A. G. (1989). Diet and Health: Implications for Reducing Chronic Disease Risk. In Diet and Health: Implications for Reducing Chronic Disease Risk. https://doi.org/10.17226/1222

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.