Reglează glicemia cu 5 sucuri naturale
Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas
Pancreasul secretă un hormon numit insulină, care reglează glicemia și previne declanșarea unor boli precum diabetul.
Fiind foarte frecvent în zilele noastre, diabetul se declanșează atunci când nivelul de insulină din organism scade sau când pacientul devine rezistent la acest hormon.
Declanșarea diabetului a fost asociată cu dietele deficitare, obezitatea și moștenirea genetică. Conform mai multor studii științifice, stresul, infecțiile și anumite medicamente pot, de asemenea, să provoace diabet.
În fazele sale incipiente, diabetul nu produce simptome vizibile, drept pentru care această boală este în general surprinsă abia când avansează. Cel mai îngrijorător fapt este că, pe măsură ce progresează, diabetul poate produce complicații precum hipertensiune arterială, probleme circulatorii și tulburări renale și de vedere.
Din acest motiv, este esențial să ne supunem unor controale medicale periodice și să ne îmbunătățim stilul de viață. Putem, de pildă, să începem să consumăm alimente naturale ale căror proprietăți reglează glicemia și o țin sub control.
În articolul de azi te invităm să descoperi cinci sucuri naturale care reglează glicemia și pe care le poți prepara la tine acasă. Nu ezita să le încerci!
5 sucuri naturale care reglează glicemia
1. Suc cu fructe de pădure și tofu
Această băutură naturală delicioasă are un conținut ridicat de antioxidanți care, pe lângă faptul că luptă împotriva radicalilor liberi, reglează glicemia.
Ingrediente
- ½ cană (100 g) de afine
- 4 linguri (48 g) de tofu moale
- Sucul a 2 portocale
- 1 lingură (10 g) de rădăcină de ghimbir rasă
Mod de preparare
- Stoarce sucul celor două portocale și toarnă-l într-un robot de bucătărie. Adaugă afinele, tofu și ghimbirul.
- Procesează toate ingredientele menționate pentru câteva minute, până obții un lichid omogen.
- Servește acest suc dimineața.
Citește și:
2. Suc cu ananas și căpșuni
Antioxidanții și enzimele digestive din componența acestui suc sunt utile pentru a stimula metabolismul și a îmbunătăți funcționarea pancreasului. Consumat în mod regulat, sucul cu ananas și căpșuni reduce glicemia și susține detoxifierea naturală a organismului.
Ingrediente
- ½ cană (100 g) de căpșuni înghețate
- 2 felii de ananas
- 3 linguri (60 g) de iaurt simplu
- ½ cană (100 ml) de apă
Mod de preparare
- Pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie și procesează până obții un lichid omogen.
- Servește acest suc pe stomacul gol sau la micul dejun.
3. Suc cu spanac și țelină
Datorită conținutului său ridicat de potasiu, betacaroten și fibre, sucul cu spanac și țelină este un supliment ideal pentru oamenii care suferă de hiperglicemie și hipertensiune arterială.
Ingrediente
- 2 căni (60 g) de spanac
- 2 tulpini de țelină
- 1 morcov
- 1 măr verde
- 1 castravete
- ½ cană (100 g) de apă
Mod de preparare
- Spală și toacă toate ingredientele enumerate anterior.
- Dacă ai un storcător de fructe, stoarce sucul morcovului, al castravetelui și al mărului cu acesta.
- Pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie și procesează până obții un lichid neted.
- Ca să îți reglezi glicemia, servește acest suc pe stomacul gol, de cel puțin trei ori pe săptămână.
4. Suc cu năsturel, roșie și pătrunjel
Deși următoarea băutură nu este la fel de gustoasă precum celelalte variante prezentate în acest articol, proprietățile sale îi permit să fie un remediu excelent împotriva diabetului și a hiperglicemiei.
Ingrediente
- 6 crenguțe de năsturel
- 1 mână de pătrunjel
- 2 roșii
- 2 mere verzi
- ½ cană (100 ml) de apă
Mod de preparare
- Spală bine toate ingredientele. Taie merele în felii și îndepărtează-le sâmburii.
- Pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie și procesează pentru câteva minute.
- De îndată ce ai obținut o băutură omogenă, bea acest suc încet, de preferință pe stomacul gol.
5. Suc cu banană, măr și varză
Următorul suc delicios, preparat cu fructe și legume, reglează glicemia și previne declanșarea diabetului. Consumul regulat de suc cu banană, măr și varză îmbunătățește abilitatea organismului de a se detoxifia, ține sub control inflamațiile și stimulează metabolismul, facilitând astfel pierderea în greutate.
Te sfătuim să citești și:
Ingrediente
- 2 banane
- 2 mere verzi
- 5 kiwi
- 2 căni (60 g) de varză roșie
- ½ l de apă
Mod de preparare
- Decojește banana. Spală merele verzi și taie-le în felii.
- Taie cele 5 kiwi în felii și pune-le într-un robot de bucătărie împreună cu ingredientele menționate la punctul anterior.
- Adaugă varza și o jumătate de litru de apă.
- Procesează pentru câteva minute sau până când obții un lichid omogen.
- Servește o cană sau două din acest suc în fiecare zi.
Încearcă oricare dintre sucurile prezentate în acest articol, iar organismul tău va avea de câștigat. Desigur, nu uita că aceste băuturi naturale pot doar completa—nu și înlocui—tratamentul medicamentos pentru a regla glicemia prescris de medic.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Stull AJ. Blueberries’ Impact on Insulin Resistance and Glucose Intolerance. Antioxidants (Basel). 2016;5(4):44. Published 2016 Nov 29. doi:10.3390/antiox5040044
- Stull AJ, Cash KC, Johnson WD, Champagne CM, Cefalu WT. Bioactives in blueberries improve insulin sensitivity in obese, insulin-resistant men and women. J Nutr. 2010;140(10):1764–1768. doi:10.3945/jn.110.125336
- Chang JH, Kim MS, Kim TW, Lee SS. Effects of soybean supplementation on blood glucose, plasma lipid levels, and erythrocyte antioxidant enzyme activity in type 2 diabetes mellitus patients. Nutr Res Pract. 2008;2(3):152–157. doi:10.4162/nrp.2008.2.3.152
- Paquette M, Medina Larqué AS, Weisnagel SJ, et al. Strawberry and cranberry polyphenols improve insulin sensitivity in insulin-resistant, non-diabetic adults: a parallel, double-blind, controlled and randomised clinical trial. Br J Nutr. 2017;117(4):519–531. doi:10.1017/S0007114517000393
- Li T, Lu X, Sun Y, Yang X. Effects of spinach nitrate on insulin resistance, endothelial dysfunction markers and inflammation in mice with high-fat and high-fructose consumption. Food Nutr Res. 2016;60:32010. Published 2016 Sep 9. doi:10.3402/fnr.v60.32010
- Hyson DA. A comprehensive review of apples and apple components and their relationship to human health. Adv Nutr. ;2(5):408–420. doi:10.3945/an.111.000513
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.