Apa de stafide curăță ficatul și îl menține sănătos - Doza de Sănătate
 

Apa de stafide curăță ficatul și îl menține sănătos

Ai auzit vreodată de beneficiile apei de stafide? Această băutură extraordinară este foarte eficientă, în special pentru menținerea sănătății ficatului.
Apa de stafide curăță ficatul și îl menține sănătos
José Gerardo Rosciano Paganelli

Scris și verificat de medicul José Gerardo Rosciano Paganelli.

Ultima actualizare: 17 octombrie, 2018

Ai auzit vreodată de beneficiile apei de stafide? Această băutură extraordinară este foarte eficientă, în special pentru menținerea sănătății ficatului. În articolele noastre îți recomandăm adesea diverse remedii simple și naturale pentru detoxifierea și întărirea ficatului. Astăzi dorim să îți prezentăm unul care va avea cu siguranță rezultate uimitoare. Apa de stafide curăță ficatul și are multe beneficii uimitoare.

Așadar, care este marele secret din spatele apei de stafide? Aceasta stimulează procesele biochimice de la nivelul ficatului și ajută la detoxifierea sângelui. Beneficiile apei de stafide provin în mare parte de la strugurii din care se obțin acestea.

Dacă urmezi acest tratament pentru patru zile consecutive, vei observa o îmbunătățire a digestiei și vei avea un nivel mai ridicat de energie. Nu vrei să ratezi această oportunitate, nu-i așa? Citește mai departe pentru a descoperi modul în care apa de stafide curăță ficatul și îl menține sănătos.

Beneficiile apei de stafide

Apa de stafide curăță ficatul și oferă multe alte beneficii

Apa de stafide curăță ficatul

Medicii recomandă consumul de stafide dimineața, întrucât acestea ajută la îngrijirea inimii, elimină colesterolul rău, scad nivelul de trigliceride și previn constipația și indigestia.

Stafidele reprezintă o sursă naturală de vitamine și minerale. Însă aceste beneficii sunt multiplicate în mod considerabil dacă bei apa în care au fost înmuiate. Acest lucru se datorează reducerii conținutului de zahăr, fapt ce te ajută să obții un remediu excelent pentru ficat.

Să vedem despre ce este vorba!

O sursă naturală de antioxidanți

Este important să reții că stafidele reprezintă una dintre cele mai bune surse naturale de antioxidanți. Acestea nu sunt altceva decât struguri uscați, iar strugurii sunt fructe bogate în bioflavonoide caree apără organismul de radicalii liberi și care întăresc sistemul imunitar.

Stafidele și apa de stafide au fost folosite în mod tradițional pentru prevenirea bolilor de inimă și de ficat. Merită să ții minte acest lucru.

Ajută la detoxifierea organismului

Așa cum știi deja, ficatul și rinichii sunt organe esențiale ce curăță sângele, eliminând toxinele și metalele grele care se acumulează în sânge și care provoacă diverse boli. Uneori aceste funcții importante sunt afectate de anumite alegeri alimentare greșite, de consumul excesiv de grăsimi sau de anumite obiceiuri zilnice dăunătoare.

Dacă bei apă de stafide timp de patru zile consecutive, cel puțin o dată pe lună, contribui la buna funcționare a ficatului. Beneficiile sale vor fi vizibile în acele momente în care te simți greoi sau observi că ai o digestie lentă sau dureroasă.

Ajută digestia

Consumul de apă de stafide este o metodă simplă și eficientă de a purifica sângele și de a stimula funcționarea corespunzătoare a ficatului. Acest lichid contribuie și la separarea acizilor gastrici, ajutând la procesarea eficientă a alimentelor și la absorbția nutrienților. Vei observa aceste beneficii cam la două zile de când ai început „cura” cu apă de stafide.

Cum se prepară apa de stafide?

Apa de stafide curăță ficatul datorită conținutului de nutrienți

Ingrediente

  • 2 căni cu apă
  • 150 grame de stafide

Mod de preparare

Apa de stafide curăță ficatul și ajută digestia
  • Așa cum ai putut vedea, apa de stafide curăță ficatul și oferă multe alte beneficii. Pentru a te bucura de ele, trebuie să alegi cu grijă stafidele. Ignoră-le pe cele foarte strălucitoare, întrucât luciul acesta este rezultatul tratamentelor chimice care li se aplică pentru a avea un aspect cât mai atrăgător. Caută stafide mai închise la culoare și care să nu fie nici prea tari, nici prea moi. Alege stafide întregi și asigură-te că sunt curate.
  • Spală stafidele și pune-le deoparte.
  • Pune la fiert două căni cu apă. Adaugă stafidele și lasă-le să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute. Este foarte simplu. Însă procedeul nu se încheie aici. Trebuie să lași stafidele la înmuiat în apă și peste noapte.
  • În dimineața zilei următoare, strecoară apa și lasă deoparte stafidele. Încălzește puțin din acest lichid delicios pentru a-l putea consuma. Poți să îl bei cald sau fierbinte, dar cel mai important lucru este să îl consumi pe stomacul gol, imediat după ce te trezești. Așteaptă apoi încă 30-35 de minute înainte de a servi micul dejun.

Alte recomandări

  • Este bine să repeți acest remediu pentru câteva zile consecutive, iar seara lasă băutura pregătită pentru a putea fi servită imediat după trezire.
  • Nu uita că trebuie să urmezi acest tratament pentru cel puțin patru zile. Alege mereu stafidele cele mai închise la culoare și asigură-te că nu au fost supuse vreunui proces de prelucrare care ar putea dăuna sănătății tale. Cumpără stafide organice sau achiziționează-le de la un magazin naturist, pentru a fi sigur că nu au fost crescute sau tratate cu diverse chimicale și pesticide.
  • Poți urma tratamentul o dată pe lună. Nu are efecte secundare și prezintă avantajul posibilității de a evita aportul mare de zahăr al stafidelor consumate ca atare. Dacă adopți și un regim alimentar sărac în grăsimi și bogat în fructe și legume proaspete, vei vedea că apa de stafide curăță ficatul și îi îmbunătățește sănătatea.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Doreste, P. (2011). Pasas de uva. Alimentos Argentinos.
  • Flórez, J. M. O., & Mendez, J. (2003). Guía de plantas y productos medicinales (Vol. 7). Siglo Del Hombre Editores SA.
  • Siedentopp, U. (2008). Nutrición: la uva. Revista Internacional de Acupuntura2(1), 42-45.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.