6 beneficii ale semințelor de papaya

Știai că semințele de papaya se numără printre cele mai eficiente ingrediente în ceea ce privește îngrijirea ficatului, a rinichilor și a intestinelor? Acestea conțin enzime și antioxidanți cu abilitatea de a detoxifica organismul uman.

Papaya este un fruct tropical celebru datorită aromei sale dulci și a nutrienților oferiți. În general, acesta este servit copt, deoarece nu are un gust plăcut atunci când este încă verde. Cel mai popular component al fructului de papaya este pulpa, care poate fi consumată simplă sau inclusă în deserturi și smoothie-uri. Dar știai că există și diverse beneficii ale semințelor de papaya care merită toată atenția?

Semințele de papaya constituie o modalitate naturală și ieftină de a ne îmbunătăți sănătatea și a preveni bolile. Deși unii dintre noi obișnuiesc să le arunce la gunoi, cele mai noi studii au demonstrat că ele sunt bogate în nutrienți și oferă numeroase beneficii pentru organismul uman.

În cele ce urmează îți vom prezenta 6 dintre principalele beneficii ale semințelor de papaya. Ia aminte!

1. Îmbunătățirea sănătății intestinale

Beneficii ale semințelor de papaya pentru intestine

Datorită conținutului semnificativ de enzime digestive și a proprietăților lor antiparazitare, semințele de papaya susțin o sănătate intestinală optimă.

 • Conțin carpaină, un compus alcalin care ajută la eliminarea paraziților ce se înmulțesc în intestine și previne infecțiile.
 • Semințele de papaya sunt foarte benefice pentru flora microbiană, deoarece mențin stabil pH-ul organismului.

Instrucțiuni:

 • Pisează mai multe semințe de papaya deshidratate și pune-le într-o cană de apă fierbinte.
 • Lasă-le să stea câteva minute, apoi adaugă miere. Servește băutura obținută de 2-3 ori pe zi.

2. Detoxificarea ficatului, unul dintre cele mai interesante beneficii ale semințelor de papaya

Deoarece sunt atât de hrănitoare, semințele de papaya sunt folosite în cadrul medicinei orientale pentru a stimula detoxificarea ficatului.

Enzimele digestive și antioxidanții din componența acestor semințe contribuie la descompunerea toxinelor acumulate în țesuturi. Cu ajutorul lor, poți să tratezi ciroza hepatică și pietrele la ficat.

Instrucțiuni:

 • Consumă 5 semințe de papaya proaspete sau deshidratate timp de o lună, de 2 ori pe zi.
 • Dacă vrei, le poți include în smoothie-uri sau sucuri de fructe.

3. Fortificarea rinichilor

Beneficii ale semințelor de papaya ce te ajută să ai rinichii sănătoși

Persoanele predispuse tulburărilor renale pot profita de beneficii importante dacă aleg să consume semințe de papaya în fiecare zi. Acestea prezintă un efect antiinflamator și conțin antioxidanți, drept pentru care stimulează curățarea sistemului urinar și a rinichilor. Așadar, semințele de papaya pot preveni infecțiile și insuficiența renală.

Instrucțiuni:

 • Mestecă 6-7 semințe de papaya de 3 ori pe zi.
 • Bea 6-8 căni de apă zilnic.

4. Ameliorarea inflamațiilor

Oricât de greu de crezut ar părea, semințele de papaya sunt bogate în enzime naturale care țin sub control inflamațiile din țesuturile corpului. Papaina și chimopapaina acționează asupra agenților care declanșează inflamații, putând ameliora simptomele unor boli ca:

 • Artrita reumatoidă
 • Guta
 • Astmul
 • Osteoartrita

5. Stimularea pierderii în greutate

Principalele beneficii ale semințelor de papaya te ajută să slăbești

Semințele de papaya sunt de mare ajutor persoanelor care vor să slăbească. Proprietățile detoxifiante și digestive ale acestora stimulează descompunerea grăsimii care se acumulează în diferitele regiuni ale corpului. Totodată, aceste semințe reglează metabolismul.

Mai mult, semințele de papaya previn acumularea zaharurilor, un aspect important când vine vorba de ținerea sub control a greutății corporale.

Instrucțiuni:

 • Pisează mai multe semințe de papaya și amestecă-le cu un pahar de apă.
 • Consumă acest remediu în fiecare zi, pe stomacul gol.

6. Prevenirea infecțiilor gastrice

Datorită compușilor antibiotici și antiinflamatori pe care îi conțin, semințele de papaya constituie o modalitate naturală de a combate infecțiile gastrice. Ele sunt eficiente împotriva microorganismelor nocive precum Salmonella și stafilococul.

În plus, această componentă a fructului de papaya poate ameliora balonarea abdominală și stimulează eliminarea deșeurilor și a gazelor intestinale din organism.

Instrucțiuni

 • Ia 5 semințe de papaya, deshidratează-le și pisează-le pentru a obține o pudră.
 • Apoi, prepară un ceai de mușețel și adaugă semințele de papaya pisate.
 • Lasă infuzia să se răcească suficient, după care poți să o bei.
 • Repetă acest tratament de 2-3 ori pe zi, până ce simptomele experimentate se ameliorează.

Aceste beneficii ale semințelor de papaya merită toată atenția. Sunt foarte sănătoase și te pot ajuta să tratezi simptomele mai multor boli. Încearcă-le și te vei convinge de eficiența lor!

Te-ar mai putea interesa