6 caracteristici ale femeilor puternice

· 24 mai 2018
Chiar dacă se bucură de compania celor din jur, femeile puternice nu au nevoie de alte persoane pentru a se simți complete. Dacă își doresc, acestea pot trăi singure, întrucât știu că merită tot ce e mai bun și nu se mulțumesc cu mai puțin de atât. 

Care sunt principalele caracteristici ale femeilor puternice? Crezi că le poți atribui și propriei persoane? Citește în continuare pentru a afla despre ce este vorba.

Femeile puternice inspiră și influențează schimbările la nivel social atunci când se consideră demne de tot ceea ce își propun să obțină.

Cu puțin timp în urmă, Academia de Limbă Spaniolă (RAE) a dezvăluit ultimele noutăți în cadrul limbii spaniole. Printre schimbări se remarcă și apariția unui termen mult așteptat: „sexul slab”. Specialiștii au clarificat că „sexul slab” este o sintagmă derogatorie și discriminatorie asociată femeilor.

Desigur, este necesar un progres major pe mai multe niveluri. Însă evoluția cea mai interesantă se observă, deocamdată, în plan lingvistic. Pornind de aici, este necesar să explicăm care sunt principalele caracteristici ale femeilor puternice. Cum poate fi definită, de fapt, această „putere”?

De exemplu, adevărata forță nu are nimic de-a face cu ridicarea greutăților, rezistența, masa musculară sau înălțimea. Există alte seturi de caracteristici ale femeilor puternice. Iată o listă clară cu care suntem siguri că multe dintre cititoarele noastre se vor identifica.

1. Acceptarea vulnerabilității

Caracteristici ale femeilor puternice precum vulnerabilitatea

A ști să fii vulnerabilă înseamnă a crea o conexiune cu propriile emoții. Prin urmare, trebuie să te accepți așa cum ești, să știi care sunt punctele tale forte, ce este important pentru tine și ce anume te leagă de cei din jur.

 • Vulnerabilitatea nu este sinonimă cu slăbiciunea. Din contră. Ne referim, de exemplu, la oamenii care își ascund mereu emoțiile. Aceștia refuză să vadă, să accepte sau să înfrunte lucrurile care le provoacă suferință.
 • Puțin câte puțin, aceste persoane își construiesc un zid în spatele căruia se ascund. Au grijă ca nimeni să nu le descopere problemele personale și evită să își înfrunte sau să își satisfacă adevăratele nevoi interioare.

Această modalitate de gestionare a universului emoțional provoacă suferință și este o dovadă de imaturitate. Oamenii care își ascund sau își neagă durerea nu sunt puternici.

Persoanele cu adevărat puternice își îngăduie să fie vulnerabile pentru a favoriza acceptarea, cunoașterea de sine și dezvoltarea personală.

2. Libertatea de a alege

Una dintre principalele caracteristici ale femeilor puternice este libertatea de a alege și de a decide orice mișcare. Acestea nu încearcă să fie pe placul nimănui. Fiecare pas pe care îl fac este o decizie personală.

 • O femeie puternică încearcă mereu să evolueze. Este atentă la semnalele din jur, acceptă opiniile celorlalți, cere sfaturi și ține cont de sugestii. Însă, decizia finală îi aparține doar ei.
 • Totodată, așa cum au curaj să își urmeze propriul drum, oricât ar fi de greu, femeile puternice nu se tem nici să renunțe la ceea ce nu le convine. 

Acestea urcă din ce în ce mai sus, își folosesc aripile pentru a atinge cele mai înalte culmi și nu își calcă în picioare visurile și stima de sine.

3. Caracteristici ale femeilor puternice: „permisiunea” de a iubi singurătatea

Caracteristici ale femeilor puternice precum lipsa fricii de singurătate

O femeie puternică nu are nevoie să fie într-o relație pentru a se simți „întreagă”. Ea, în sine, este o ființă completă și împlinită.

 • Tocmai de aceea femeile puternice au relații mai fericite. Ele nu au nevoie ca iubiții lor să le umple golurile sufletești sau să le vindece rănile. Aceste persoane dau ce-i mai bun din ele partenerilor de viață, construind relații solide, fericite și mature.
 • Totodată, una dintre indubitabilele caracteristici ale femeilor puternice este plăcerea de a-și petrece timpul singure.
 • Profitând de momentele de solitudine, aceste persoane poartă dialoguri interioare fructuoase, meditează asupra prezentului și își fac planuri de viitor.

4. Investesc în dezvoltarea personală

Femeile care se concentrează exclusiv asupra atenției pe care o primesc din partea celor din jur stagnează. Acestea uită de ele însele și își neglijează sănătatea și stima de sine.

 • O femeie puternică știe că este importantă, valoroasă și că merită toată dragostea din lume, mai ales din partea propriei persoane.
 • Fără dragoste de sine, nimic nu are sens. Dacă nu investești timp, energie și atenție în viața personală, orice altceva este inutil.

Această mentalitate nu este egocentrică, ci denotă un echilibru psihologic și emoțional.

5. Își exprimă propriile opinii

Caracteristici ale femeilor puternice în relație cu copiii

Femeile puternice sunt asertive. Acestea își apără propriile drepturi și le respectă pe cele ale oamenilor din jur. Dacă îți trăiești viața în concordanță cu propriile valori, ești liberă și fericită. În acest sens, este importantă și o conviețuire armonioasă. Nimeni nu trebuie să se supună spuselor nimănui.

Trebuie să îți exprimi opiniile fără frică și fără să te preocupe părerile celorlați. Tot ce contează este să ții cont întotdeauna  de principiul egalității dintre oameni.

6. Femeile puternice iubesc și sunt iubite

Femeile puternice iubesc cu intensitate, sinceritate și maturitate. Totodată, dragostea pe care o oferă celorlalți îmbogățește viețile partenerilor, a familiei și a prietenilor.

 • Această dragoste te înconjoară, te inspiră, te învăluie din interior și te validează.
 • Totodată, o femeie puternică știe că merită să fie iubită, adică să primească o dragoste adevărată, care o să o ajute să evolueze ca om și să nu o facă să sufere.

În concluzie, suntem siguri că multe dintre cititoarele noastre pot recunoaște în ele însele cele șase caracteristici ale femeilor puternice menționate mai sus. Prin urmare, haideți să eliminăm pentru totdeauna din vocabular expresii precum „sexul slab”. Numai o femeie puternică știe prin ce a trecut, știe ce suflet curajos are și știe că nu se dă bătută niciodată.