6 moduri de a combate anxietatea

20 ianuarie 2018
Stresul vieții de zi cu zi te împiedică să fii sănătos și fericit? Citește în continuare pentru a descoperi cum poți ameliora stresul care provoacă anxietate!

Care sunt oare cele mai bune moduri de a combate anxietatea? Deseori experimentăm anxietate pentru că nu suntem capabili să facem tot ce ne-am propus. Soluția este să stabilești obiective realiste și să îți împarți timpul corect. În fond, nu poți controla fiecare aspect al vieții tale.

Când este foarte intensă, anxietatea ne împiedică să avem o viață normală. Suferința generată de aceasta poate produce situații foarte neplăcute.

Anxietatea ne mobilizează corpul, menținându-l în stare de alertă astfel încât să putem face față evenimentelor care ne obligă să părăsim zona de confort. Dacăsimți că nu mai poți face față, nu ezita să pui în aplicare următoarele 6 moduri de a combate anxietatea.

1. Identifică sursa de stres

Moduri de a combate anxietatea descoperindu-i sursa

Mai întâi, identifică sursa anxietății. Acesta este primul pas important pentru a putea face față stresului. Rezervă-ți câteva minute pentru a te gândi la factorii care te fac să fii stresat pe tot parcursul zilei. Fă o listă cu toate acțiunile care produc asemenea emoții negative și încearcă să le eviți de acum înainte.

Poate descoperi că există anumite obligații pe care nu le poți îndeplini pentru că nu te simți în stare sau nu ai suficient timp la dispoziție.

Nu uita, nu există om fără obligații familiale sau profesionale, dar cel mai bine este să îți petreci majoritatea timpului făcând ce îți place. Elimină factorii care provoacă mult stres și te vei simți mai liber.

2. Fii mai ordonat

Stresul este deseori consecința faptului că suntem dezordonați. De pildă, nu avem cum să găsim ceea ce căutăm dacă în locuința noastră domnește dezordinea. Drept consecință, experimentăm stres vizual.

Rezervă-ți puțin timp ca să îți organizezi mai bine spațiul personal și să devii o persoană ordonată. Astfel, te vei relaxa și vei vedea totul cu alți ochi. Dacă nu faci asta, riști ca viața ta să devină dezastroasă.

3. Oferă-ți suficient timp

O măsură simplă precum organizarea mai bună a timpului te va ajuta să scapi de anxietate. În fond, atunci când întârziem la o întâlnire, experimentăm de obicei stres.

Adoptă obiceiul de a face lucrurile încet și o să fii surprins de cât de mult îți va scădea nivelul de stres. Depune un efort conștient pentru a te pregăti din timp, a pleca de acasă devreme, etc.

Cea mai bună măsură pe care o poți lua este să calculezi cât timp îți trebuie pentru a fi gata și a ajunge la destinație. Numai așa vei evita crizele de timp și stresul produs de acestea.

4. Acceptă că nu poți controla totul

Moduri de a combate anxietatea prin relaxare

O modalitate bună de a scăpa de stresul produs de nesiguranță este să acceptăm faptul că nu putem controla totul. Este absurd să încerci să dirijezi orice situație sau să îi controlezi pe ceilalți. Acest obicei nu face decât să îți crească nivelul de anxietate, agravând problema.

Reține că nu te poți controla decât pe tine. Unul dintre cele mai bune moduri de a combate anxietatea este să accepți acest lucru. Pune în aplicare acest sfat, iar rezultatele obținute te vor surprinde!

5. Nu te suprasolicita

Ai multe lucruri de făcut (sarcini la locul de muncă, angajamente și nu numai) și, când te gândești la ele, începi să te experimentezi anxietate pentru că ai impresia că nu ai suficient timp la dispoziție. Te sfătuim să fii realist și să te concentrezi asupra activităților pe care le poți face și care îți aduc plăcere.

Chiar dacă suprasolicitarea pare a fi cel mai bun mod de a fi productiv, în realitate aceasta nu face decât să producă stres. Nu poți lupta pe mai multe fronturi deodată.

Suprasolicitarea te obligă să te gândești permanent la toate treburile de care trebuie să te ocupi. Drept consecință, îți va crește nivelul de stres și nimic nu îți va ieși așa cum vrei.

6. Odihna suficientă, unul dintre cele mai simple moduri de a combate anxietatea

Moduri de a combate anxietatea prin odihnă

Acesta este cel mai important sfat pe care ți-l putem da. Dacă primești odihna de care ai nevoie, vei scăpa mai ușor de stres.

După ce ai reușit să identifici toți factorii care provoacă stres și epuizare din viața ta, evită-i pentru a-ți crește nivelul de energie și a te putea odihni mai mult. Singura modalitate de a te simți mai bine și a fi plin de viață este să ții stresul la distanță.

Te-ar mai putea interesa