Detoxifierea sângelui cu 6 plante medicinale
Te simți obosit, umflat, cu pielea uscată și ternă? Toate acestea sunt semne ale faptului că sângele este încărcat de toxine și reziduuri, iar organismul nu numai că duce lipsă de vitamine, dar celulele sunt saturate de substanțe care trebuie eliminate. Iată ce plante medicinale pot fi de ajutor pentru detoxifierea sângelui!
Sănătatea și detoxifierea sângelui
Știm cu toții că organele care au rolul de a curăța sângele de toxine sunt ficatul și rinichii. Drept urmare, pentru a-i ajuta să funcționeze în mod eficient trebuie să adoptăm o dietă echilibrată care include și consumul de ceaiuri care stimulează procesul de detoxifiere a sângelui.
Este important să avem sângele sănătos, pentru că acest lucru ne ajută să prevenim numeroase boli, precum și pielea uscată și ternă, dar și îmbătrânirea prematură. Prin urmare, este necesar să ne menținem organismul în stare optimă, oferindu-i toți nutrienții și vitaminele esențiale și având grijă să-l curățăm din când în când.
În acest articol, îți vom explica în ce fel te ajută plantele medicinale la detoxifierea sângelui.
Cum să îmi detoxifiez sângele?
Înainte de a prezenta lista de plante și ceaiuri care contribuie la detoxifierea sângelui, trebuie să menționăm și alimentele care pot fi de ajutor, cum ar fi următoarele:
- Fructe: lămâie, struguri, grepfrut, ananas, afine, kiwi, căpșuni etc.
- Legume care detoxifică sângele: usturoi, ceapă, morcovi, țelină, pătrunjel, lucernă, soia.
Plante medicinale detoxifiante
1. Rădăcină de brusture
Este o plantă detoxifiantă excelentă pentru sistemul circulator și cel limfatic. Rădăcina de brusture are efecte detoxifiante pentru sângele tău, îmbunătățește circulația, previne retenția de apă și umflăturile.
Pe măsură ce eliminăm toxinele prin piele sau urină, reducem și cantitatea de acid uric din organism. Ce putem cere mai mult? Poate nu știai, dar rădăcina de brusture mai are și alte beneficii. Este un tratament eficient pentru artrită, sciatică, gută, iritații pe piele, acnee, arsuri la stomac, pietre la rinichi sau la vezică, afecțiuni ale ficatului și hepatită, cistită, herpes, febră, diabet.
Te-ar putea interesa și:
Poți să bei până la două căni pe zi, preparând ceaiul prin adăugarea unei lingurițe de tinctură de rădăcine de brusture la o cană de apă clocotită. Vei vedea ce bine te vei simți.
2. Flori de soc
Ai auzit de această plantă? Este un laxativ excelent și are proprietăți detoxifiante și antiseptice. Reduce umflăturile, este un astringent și un agent antibacterian natural, detoxifică sângele și este bună pentru rinichi și pentru ficat. O găsești în magazinele naturiste, atât în formă lichidă, cât și ca tablete.
Ideal ar fi să bei câte o cană de ceai de flori de soc după fiecare masă. Beneficiile sunt numeroase.
3. Urzică vie
Cu siguranță ai auzit de proprietățile excelente ale urzicii. O cană de ceai băută la amiază este un remediu extraordinar. Urzica elimină rapid substanțele toxice din organism și din sânge. Este o plantă diuretică, la rândul ei benefică pentru ficat și rinichi. Reprezintă, fără îndoială, una dintre cele mai inspirate alegeri.
4. Păpădie
Recomandat pentru a fi consumat tot la orele amiezii, ceaiul de păpădie ajută la eliminarea toxinelor și îmbunătățește circulația. Adaugă câteva frunze într-o cană cu apă clocotită, lasă-le la infuzat timp de 5 minute, după care poți să bei cu încredere.
5. Isop
Ai auzit vreodată despre proprietățile extraordinare ale isopului pentru detoxificarea sângelui și eliminarea grăsimilor dăunătoare din organism? Găsești această plantă în magazinele naturiste unde sigur ți se va spune despre abilitatea uimitoare de a stimula pierderea în greutate și de a îmbunătăți calitatea sângelui.
Poți să bei două căni de ceai pe zi, adăugând o linguriță de frunze de isop la o cană cu apă fierbinte.
6. Aloe vera
Toată lumea iubește planta de aloe vera, aceasta fiind de ajutor în tratarea a numeroase afecțiuni. Întărește sistemul imunitar, are efecte detoxifiante și proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice. Vindecă, de asemenea, ficatul și rinichii, curăță sângele, revitalizând întregul organism. Poți să bei un ceai de aloe în fiecare după amiază.
Te-ar putea interesa și:
Nu ai nevoie decât de o lingură de gel transparent care se găsește în tulpina plantei. Adaugă gelul într-o cană cu apă în fierbere. După ce s-a amestecat bine, ia vasul de pe foc și lasă ceaiul să stea timp de 5 minute. Pentru un gust mai bun, adaugă și câteva picături de zeamă de lămâie – este minunat.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Wright, Christopher & Van-Buren, L & Kroner, C.I. & Koning, M.M.G.. (2007). Herbal medicines as diuretics: A review of the scientific evidence. Journal of ethnopharmacology. 114. 1-31. 10.1016/j.jep.2007.07.023.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.