7 beneficii ale consumului de semințe de papaya

· 7 iunie 2018
Deși multe persoane nu le apreciază gustul, semințele de papaya oferă beneficii importante pentru sănătate, pe care nu trebuie să le ignorăm.

Papaya este un fruct originar din Mexic, dar cultivat în multe țări din lume. Acesta este foarte popular datorită proprietăților vindecătoare și aromei sale bogate. Descoperă principalele beneficii ale consumului de semințe de papaya!

Fructul de papaya poate fi folosit în totalitate. Semințele sale sunt comestibile și, în plus, oferă beneficii la fel de importante ca și restul fructului.

Avantajele oferite de semințele de papaya sunt atât de semnificative, încât uneori este greu de crezut că asemenea componente minuscule pot avea atât de multe proprietăți benefice. Chiar și așa, există deja extracte liofilizate din semințe de papaya.

Atunci când servesc papaya, numeroase persoane aruncă semințele la gunoi, nerealizând că ratează un ingredient medicinal natural incredibil. Din acest motiv, în articolul de azi vom detalia 7 beneficii ale consumului de semințe de papaya.

1. Digestiv

Beneficii ale consumului de semințe de papaya pentru digestie

Semințele de papaya prezintă un conținut ridicat de enzime digestive, care facilitează digestia alimentelor. În plus, acestea au proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene, care pot ține sub control înmulțirea bacteriilor.

De asemenea, semințele de papaya pot ameliora arsurile în capul pieptului. Consumă șapte semințe de papaya, de șapte ori pe zi. Mestecă-le direct sau pisează-le și servește-le cu apă.

2. Antiseptic natural

Pe lângă faptul că sunt excelente în ceea ce privește digestia, semințele de papaya conțin enzime antiparazitare. Ele oferă și un alcaloid numit carpaină, care poate elimina paraziții intestinali într-un mod foarte eficient.

Cum profiți de acest beneficiu?

  • După ce îndepărtezi semințele fructului, pune-le să se usuce la soare.
  • Apoi, pisează-le până obții o pudră fină. Pune-o deoparte.
  • Modul ideal de a folosi acest remediu este să-l consumi de două sau trei ori pe zi. Poți combina semințele de papaya pisate cu apă, sucuri sau miere.

În ceea ce privește copiii, părinții trebuie să aibă grijă. Unii specialiști recomandă creșterea numărului de semințe servite cu una la fiecare cinci ani. Astfel, o persoană tânără nu ar trebui să consume mai mult de trei semințe de papaya deodată.

3. Protector renal, pe lista de beneficii ale consumului de semințe de papaya

Beneficii ale consumului de semințe de papaya pentru rinichi

Aceste semințe mici și negri contribuie la prevenirea problemelor asociate insuficienței renale. Le putem folosi și ca supliment dacă rinichii noștri sunt deja bolnavi.

Cum profiți de acest beneficiu?

  • Consumă doar șapte semințe pe zi, pe care le vei distribui în șapte doze. Dacă gustul lor nu te atrage, le poți servi cu apă sau suc.

4. Detoxifiant al ficatului

Ficatul este organul responsabil de filtrarea toxinelor din organism. Toate substanțele cu efect toxic asupra corpului trec prin ficat, ceea ce previne declanșarea mai multor boli.

Consumând semințe de papaya (simple sau împreună cu restul fructului), îți ajuți ficatul să scape de toate substanțele toxice care, dacă nu sunt eliminate, pot afecta semnificativ sănătatea.

Cum profiți de acest beneficiu?

  • Pur și simplu pisează cinci semințe de papaya și consumă-le de două ori pe zi, cu puțin suc sau o lingură de zeamă de lămâie.
  • Acest tratament oferă avantaje nenumărate pentru piele, care are de suferit atunci când ficatul este intoxicat.

5. Arzător de grăsimi

Beneficii ale consumului de papaya pentru slăbit

Pe lista de beneficii ale consumului de semințe de papaya se numără și pierderea în greutate. Acestea au abilitatea de a împiedica organismul să absoarbă grăsimi și zaharuri în exces.

Astfel, semințele de papaya facilitează eliminarea grăsimilor și susține în mod activ slăbirea.

6. Anticancerigen

Semințele de papaya produc un tip de suc sau sevă care conține un component numit acetogenină. Conform unor studii recente, ele pot preveni dezvoltarea celulelor canceroase în corp.

Acesta este unul dintre motivele pentru care, asemenea fructului propriu-zis, semințele de papaya sunt folosite pe post de remediu naturist în multe regiuni ale globului.

7. Antiacneic

Femeie profitând de beneficii ale consumului de semințe de papaya

Ca să combați acneea, în afară de a consuma semințe de papaya, este indicat să le folosești pentru a prepara o cataplasmă naturală.

  • Combină câteva frunze de papaya cu sâmburii fructului și pune-le la macerat cu puțină apă într-un mojar.
  • Pasta obținută trebuie aplicată pe regiunea vizată și lăsată să acționeze 10 minute.
  • Apoi, clătește cu multă apă rece pentru a îndepărta cataplasma.

Datorită proprietăților antibacteriene și antiinflamatoare ale acestui remediu, vei putea spune adio acneei.