10 alimente care hidratează pielea - Doza de Sănătate
 

10 alimente care hidratează pielea

Alimentele prezentate în acest articol contribuie la hidratarea pielii și oferă multe alte beneficii organismului. 
10 alimente care hidratează pielea

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Alimentația are un impact major asupra sănătății pe plan intern, dar și extern. De pildă, există anumite alimente care hidratează pielea, drept pentru care este bine să le adaugi în dietă. 

Vechea zicală, „Ești ceea ce mănânci”, nu este atât de departe de adevăr. Alimentele pe care le consumi îți pot proteja sau deteriora organele, îți pot menține sau deregla temperatura corpului și îți pot afecta sistemul digestiv în mod pozitiv sau negativ.

Pentru a-ți menține sănătatea, este esențial să bei suficientă apă și te hidratezi. În acest fel, îți reduci riscul de îmbolnăvire, îți mărești nivelul de energie și stimulezi arderea grăsimilor.

În plus, este foarte important să consumi cât mai puțină sare, sodiul cauzând retenție de apă, care îngreunează procesul de eliminare a toxinelor.

Atunci când vine vorba de hidratare, nu trebuie să te limitezi numai la lichide propriu-zise. Nu contează dacă alimentele sunt în stare lichidă sau solidă. Important este să consumi produse pe bază de apă, adică sucuri, ceaiuri, ciorbe, supe etc.

Unele alimente sunt alcătuite aproape în întregime din apă, drept pentru care ajută și la hidratarea pielii. 

Castraveții sunt alimente care hidratează pielea

Alimente care hidratează pielea consumate sub formă de sucuri

Castraveții sunt compuși din 65% apă, au numai 17 calorii și sunt bogați în substanțe hrănitoare, cum ar fi potasiu, vitamina C și fibre, fiind foarte benefici și pentru digestie.

Îți recomandăm să mănânci castraveți în stare crudă, pentru a putea beneficia de toate proprietățile lor.

Papaya

Alimente care hidratează pielea precum papaya

Papaya facilitează digestia, oferă mai multă energie organismului, repară pielea și îi oferă luminozitate.

În plus, acest fruct conține vitamina A, drept pentru care menține sănătatea corpului și asigură funcționarea optimă a organelor.

Pepenele

Pepenele roșu pe lista de alimente care hidratează pielea

Pepenii sunt foarte bogați în vitamina C, nutrient care menține pielea hidratată și întărește sistemul imunitar.

În plus, un pepene conține apă în proporție de 92%, reduce riscul de boli cardiace și diverse tipuri de cancer, cum ar fi cel de prostată, ovarian, de col uterin, oral, faringian, esofagian, pulmonar și pancreatic.

Poți să mănânci pepene pe stomacul gol înainte de masă, pentru a-ți îmbunătăți digestia, sau ca fel principal, pentru a profita de toate beneficiile pe care le oferă.

Roșiile

Roșiile sunt alimente care hidratează pielea

Datorită conținutului de licopen, un antioxidant foarte puternic, roșiile sunt alimente care hidratează pielea și combat acneea.

Roșiile sunt alcătuite din circa 94% apă și au doar 20 de calorii. În plus, acestea conțin potasiu, fosfor și vitaminele A și C.

Merele

Merele sunt alimente care hidratează pielea

Merele conțin apă în proporție de 86%. Dacă mănânci un măr pe zi, îi oferi organismului toată cantitatea de fibre de care are nevoie. În plus, acest fruct conține cei mai buni antioxidanți, drept pentru care previne dezvoltarea celulelor canceroase și scade riscul de Alzheimer și diverse boli cardiace.

Legumele cu frunze verzi

Alimente care hidratează pielea precum salata verde

Spanacul și salata verde conțin apă în proporție de 95% și sunt bogate în vitaminele A și C. Prin urmare, cele două sunt alimente care hidratează pielea și o mențin în stare optimă.

Aceste legume cu frunze verzi conțin minerale, antioxidanți și substanțe hrănitoare ce susțin procesul de detoxifiere, facilitând eliminarea toxinelor și a impurităților din piele.

În plus, spanacul și salate verde ajută la prevenirea cancerului, la îmbunătățirea memoriei și la menținerea sănătății vederii.

Kiwi

Kiwi pe lista de alimente care hidratează pielea

Aceste fructe sunt compuse din 83% apă și conțin de două ori doza zilnică necesară de vitamina C. Grație conținutului de fibre, kiwi scade nivelul de colesterol, tensiunea arterială, lipidele din sânge și riscul de formare a cheagurilor.

Îți recomandăm să citești și:

4 vitamine pentru o piele sănătoasă

Grepfrutul

Grepfrutul inclus pe lista de alimente care hidratează pielea

Grepfrutul îți oferă aceleași beneficii ca roșiile, grație conținutului său ridicat de licopen și antioxidanți, care mențin pielea luminoasă și fără coșuri.

Apa de cocos

Alimente care hidratează pielea precum nuca de cocos

Apa de cocos îți oferă toate beneficiile fructului din care se obține în ceea ce privește hidratarea. În plus, acest lichid previne semnele îmbătrânirii și este foarte bună pentru digestie și piele, ajutând la regenerarea membranelor pielii și oferindu-i netezime și luminozitate.

Sucul de portocale

Portocalele sunt alimente care hidratează pielea

Portocalele conțin apă în proporție de 88%, sunt bogate în potasiu, vitamina C, calciu, acid folic, precum și alte substanțe hrănitoare. Astfel, acestea sunt incluse în lista de alimente care hidratează pielea și o ajută se se refacă.

Nu uita că este important să mănânci bine dacă vrei să îți menții sănătatea, atât în interior cât și la exterior.

Nu trebuie să faci mari sacrificii, întrucât alimentele pe care ți le-am prezentat mai sus sunt delicioase și le vei putea include cu ușurință în dieta zilnică. În plus, acestea te vor ajuta  să îți satisfaci și pofta de dulce.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • van Breemen, R. B., & Pajkovic, N. (2008). Multitargeted therapy of cancer by lycopene. Cancer Letters. https://doi.org/10.1016/j.canlet.2008.05.016
  • Chaurasia, M., & Gaba, R. (2014). Kiwi Fruit: A fruit or a medicine? ISSN

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.