7 obiceiuri alimentare care îți afectează tenul

Dacă vrei să ai o piele tânără și frumoasă, evită aceste 7 obiceiuri dăunătoare și adoptă o alimentație sănătoasă. Acest lucru este de mare ajutor!

Pentru a avea tenul frumos nu este importantă numai îngrijirea exterioară a acestuia, ci și alimentația. Prin urmare, pentru a avea pielea sănătoasă, trebuie să adopți o dietă sănătoasă și echilibrată.

În articolul de azi, îți prezentăm obiceiurile alimentare care ți-ar putea afecta pielea feței.

O dietă echilibrată, cel mai bun aliat al pielii tale

Desigur, este important să-ți protejezi pielea de radiațiile solare și să o menții curată și hidratată. Însă aceste măsuri nu sunt suficiente.

Pentru sănătatea întregului organism, inclusiv a dermei și a epidermei, este bine să adopți o dietă corespunzătoare.

Există mai multe obiceiuri alimentare la care trebuie să renunți dacă vrei să ai pielea fermă, fină și lipsită de impurități.

Ia aminte, acestea sunt lucrurile care ți-ar putea afecta tenul.

1. Zahărul în exces

Consumul excesiv de zahăr îți distruge tenul

Pe lângă faptul că îngrașă, zahărul din băuturi răcoritoare, deserturi și tot felul de dulciuri duce la îmbătrânirea pielii.

În plus, atunci când este consumat în cantități mari, zahărul distruge colagenul și elastina. Astfel, pielea își pierde elasticitatea și apar ridurile.

Dacă ești amator de dulciuri, este indicat să mănânci fructe.

2. Consumul excesiv de alcool

Un pahar de vin la anumite ocazii este considerat un obicei sănătos. Problema apare atunci când consumul de băuturi alcoolice este în exces. În acest caz, te poți confrunta cu diverse efecte negative, cum ar fi deshidratarea care duce la pierderea frumuseței tenului și la apariția ridurilor.

3. Obiceiul de a sări peste mese

Specialiștii în nutriție ne avertizează că este foarte important să servim toate cele patru mese zilnice recomandate. Însă, după cum știm cu toții, ducem o viață agitată și ocupată care ne determină să sărim uneori peste micul dejun, prânz sau gustările dintre mese. Acesta este unul dintre obiceiurile care ne afectează pielea.

Dacă sari peste mese, nu primești nutrienții de care ai nevoie pentru a arăta bine.

4. Consumul de alimente care favorizează apariția acneei

Există multe alimente delicioase care, dacă sunt consumate prea des, ajung să îți distrugă tenul, provocând acnee. Aceste alimente sunt:

  • Fructe de mare, din cauza conținutului ridicat de iod.
  • Produse de panificație și paste, deoarece sunt bogate în amidon.
  • Lapte și alte produse lactate, întrucât conțin un hormon care stimulează producția de sebum.

5. Excesul de sare

Știm cu toții că un consum excesiv de sare este dăunător organismului, însă este important de reținut faptul că inflamațiile provocate de retenția de apă afectează și celulele pielii, scăzându-le elasticitatea.

6. Consumul excesiv de prăjeli

Consumu excesiv de prăjeli afectează tenul

Pe lângă faptul că duce la mărirea colesterolului, problemă care provoacă numeroase complicații, consumul excesiv de prăjeli împiedică oxigenarea corespunzătoare a pielii. Drept urmare, aceasta își pierde elasticitatea.

Totodată, prăjelile pot crește riscul de apariție a ridurilor de expresie.

7. Consumul excesiv de cafea

O ceașcă de cafea poate fi o alegere gustoasă și sănătoasă. Însă atunci când consumăm această băutură în cantități prea mari, ne putem confrunta cu diverse neplăceri. Printre altele, cafeaua în exces mărește nivelul de cortizol, hormonul stresului. Acesta provoacă alte urmări negative:

  • Grăbește procesul de îmbătrânire.
  • Duce la deshidratarea pielii.
  • Oferă pielii un aspect tern.

Renunță la obiceiurile alimentare care îți afectează tenul

O alimentație sănătoasă îți menține tenul frumos și tânăr

Este clar că o dietă echilibrată este cea mai bună opțiune pentru a avea o piele tânără și frumoasă.

Nu este cazul să renunțăm definitiv la mâncarea preferată sau la berea ocazională cu prietenii. Problema apare atunci când consumăm o cantitate prea mică sau prea mare din anumite alimente sau băuturi.

De exemplu, apa este alegerea excelentă pentru hidratarea corespuzătoare a corpului și pentru eliminarea toxinelor. Însă dacă bem prea multă apă într-o perioadă scurtă de timp, putem provoca anumite dezechilibre grave în organism.

Așadar, dacă vrei să ai tenul tânăr și frumos, adoptă obiceiuri alimentare sănătoase. Chiar îți vor fi de mare ajutor!

Te-ar mai putea interesa