7 remedii naturale pentru psoriazis

· 19 mai 2018
În afară de a încerca următoarele remedii naturale, este important să-ți ții sub control nivelul de stres. Și acest factor poate declanșa erupții de psoriazis.

Ai nevoie de câteva remedii naturale pentru psoriazis? Această boală cutanată cronică este greu de tratat și tinde să se agraveze pe măsură ce pacienții înaintează în vârstă. Aproape orice poate declanșa o erupție sau agrava boala, inclusiv anumite alimente, stresul și schimbările climatice bruște.

În articolul de azi îți propunem 7 remedii naturale pentru psoriazis, care te pot ajuta să previi și să combați boala. Cu puțină răbdare și consecvență, vei încetini progresul psoriazisului, iar starea ta se va îmbunătăți semnificativ.

Factori care influențează psoriazisul

Înainte de a lua orice tratament natural pentru psoriazis, este indicat să ții cont de factorii care îl influențează.

La fel ca în cazul oricărei alte boli, trebuie să ai o dietă sănătoasă și să-ți echilibrezi sistemul nervos. Totodată, evită produsele nocive ca tutunul sau alcoolul și fă mișcare în mod regulat.

O dietă adecvată

Remedii naturale pentru psoriazis completate cu o dietă sănătoasă

Când vine vorba de combaterea psoriazisului, dieta este un factor important. De fapt, aceasta poate fi una dintre cauzele bolii.

Atât alimentele servite, cât și modul în care le consumăm reprezintă obiceiuri pe care, treptat, trebuie să le îmbunătățim. Astfel, vom putea ameliora simptomele psoriazisului.

 • Crește-ți aportul de alimente naturale (fructe, legume cu frunze verzi, leguminoase, fructe cu coajă lignificată și semințe)
 • Evită consumul de făină rafinată
 • Înlocuiește zahărul alb cu îndulcitori naturali (Stevia rebaudiana, zahăr de cocos, miere și nu numai)
 • Servește mai puține mâncăruri semipreparate, prăjeli și alimente ambalate
 • Evită produsele lactate

Nervii și stresul

Problemele nervoase ca anxietatea sau stresul au un impact major asupra psoriazisului, putând declanșa crize bruște de inflamații și mâncărimi. Așadar, pacientul trebuie să-și mențină sistemul nervos echilibrat în mod natural. Iată câteva sfaturi utile:

 • Fă mișcare de 2-3 ori pe săptămână
 • Odihnește-te adecvat în fiecare noapte
 • Încearcă terapia florală Bach
 • Dacă este nevoie, folosește plante medicinale relaxante (roinița, floarea pasiunii, limeta)

Cele mai bune remedii naturale pentru psoriazis

1. Cataplasmele cu argilă și castravete

Castravete inclus în remedii naturale pentru psoriazis

Argila este un produs natural foarte sănătos, care te poate ajuta să tratezi psoriazisul în trei moduri:

 • Reducerea inflamațiilor
 • Absorbția și eliminarea toxinelor din piele
 • Aprovizionarea cu minerale

Un dezavantaj al argilei este faptul că tinde să usuce pielea, ceea ce nu este indicat dacă suferi de psoriazis. Din acest motiv, te sfătuim să o amesteci cu suc de castravete în loc de apă. Cataplasma obținută va hidrata, revigora și calma pielea.

2. Băile cu lemn dulce

Lemnul dulce are un efect similar cu cortizonul, fără însă a produce efecte secundare nedorite. Astfel, îl putem include în băi relaxante, utile dacă suferim de psoriazis.

3. Apa de mare

Apa de mare inclusă în remedii naturale pentru psoriazis

Apa de mare este unul dintre cele mai simple și ieftine remedii naturale pentru psoriazis. Datorită puterii sale mineralizante și a proprietăților sale antiseptice și alcaline, ea poate fi aplicată cu încredere pe piele.

 • Cea mai bună variantă este să mergi la plajă și să înoți. Poți însă să aplici acest lichid și sub formă de spray.

4. Cataplasmele cu morcovi

Morcovii sunt bogați în antioxidanți. Aceștia sunt foarte utili împotriva mai multor tipuri de probleme cutanate.

 • Așadar, poți să razi morcovi, să-i înfășori într-o cârpă și să o aplici direct pe regiunea afectată.
 • Trebuie să fii consecvent și să aplici acest remediu în fiecare zi.

5. Tratamente interne și topice cu aloe vera

Remedii naturale pentru psoriazis cu gel de aloe vera

Aloe vera este o plantă indispensabilă. O poți consuma sub formă de suc pentru a-ți stimula funcția intestinală. Aceste organe sunt strâns legate de psoriazis, drept pentru care trebuie să ne asigurăm că avem mișcări intestinale adecvate.

Aloe vera este și un tratament topic excelent, putând calma, hidrata și regenera pielea.

6. Uleiul de in

Uleiul de in conține acizi grași omega-3, care sunt excelenți pentru piele, în special în ceea ce privește tratarea psoriazisului. Acest nutrient hrănește pielea pe plan intern, prevenind deshidratarea și mâncărimile.

 • Poți consuma ulei de in sub formă de capsule sau îl poți obține din semințe de in măcinate. Reține încă că acest produs se oxidează cu ușurință.

7. Uleiul de cocos și cel de geranium

Ulei de cocos inclus în remedii naturale pentru psoriazis

Datorită conținutului său de acizi grași, uleiul de cocos extravirgin este foarte util pentru a ține sub control psoriazisul. Dacă îl amesteci cu ulei esențial de geranium, vei obține un produs naturist care hrănește pielea, facilitează regenerarea dermei și reduce inflamațiile.