7 remedii naturiste pentru pietrele la rinichi

· 16 mai 2018
Următoarele remedii sunt foarte utile pentru a elimina pietrele la rinichi. Este indicat însă să rogi un specialist să-ți evalueze cazul înainte de a începe orice tip de tratament.

Pietrele la rinichi pot deveni o problemă de sănătate gravă. Colica renală este un tip de durere frecvent comparat cu intensitatea nașterii. Din acest motiv, este important să o prevenim cu anumite remedii naturiste pentru pietrele la rinichi.

În articolul de azi îți prezentăm cele mai bune trucuri pentru a trata pietrele la rinichi în mod natural. Profitând de proprietățile medicinale ale anumitor alimente, plante și terapii simple, vei obține rezultate într-un timp scurt.

Din ce sunt alcătuite pietrele la rinichi?

Remedii naturiste pentru pietrele la rinichi care previn formarea lor

Pietrele la rinichi, numite și calculi renali, pot fi de mai multe tipuri. Dacă deja experimentezi colici renale, este important să afli din ce sunt compuse pietrele care îți cauzează probleme. Fiecare tratament este diferit.

 • Acidul oxalic: În acest caz, trebuie să urmezi o dietă săracă în calciu și acid oxalic.
 • Acidul fosforic: La fel ca în cazul anterior, evită calciul și acidul oxalic.
 • Acidul uric: Încearcă să nu consumi alimente bogate în purină.

Ține cont de aceste informații dacă știi ce fel de pietre la rinichi te deranjează sau îți cunoști predispozițiile genetice. Dacă nu ai aceste informații, evită următoarele alimente și încearcă diverse remedii naturiste pentru pietrele la rinichi.

Alimentele interzise

Cele mai nocive alimente pentru pacienții cu pietre la rinichi sunt:

 • Laptele și derivații săi
 • Zahărul
 • Zaharoza
 • Măruntaiele și carnea roșie
 • Crustaceele
 • Făina rafinată

Pentru a trata pietrele la rinichi, trebuie să reduci aportul acestor alimente sau să le elimini cu totul din dieta ta zilnică. Ai la dispoziție alternative ca sucurile de legume, peștele, îndulcitorii naturali sau făina de grâu integral.

Cele mai bune remedii naturiste pentru pietrele la rinichi

1. Sucurile alcaline

Sucuri cu sfecla drept remedii naturiste pentru pietrele la rinichi

Pietrele la rinichi se formează atunci când acidul uric se acumulează excesiv în organism. Așadar, pentru a preveni sau elimina calculii renali, este indicat să consumi alimente alcaline care pot echilibra pH-ul corpului.

Poți obține rezultate rapide cu ajutorul sucurilor verzi. Prepară asemenea băuturi naturale la tine acasă cu următoarele ingrediente benefice, combinându-le oricum dorești:

 • Legume cu frunze verzi (țelină, rucola, frunze de ridiche, frunze de sfeclă, năsturel și nu numai)
 • Mere
 • Castraveți
 • Ghimbir
 • Lămâie

2. Sărurile de magneziu

Sărurile de magneziu sunt excelente pentru a preveni și trata pietrele la rinichi deoarece previn cristalizarea și reduc nivelul acizilor.

Magneziul este un mineral esențial pentru mule funcții vitale ale organismului. Îl poți consuma în mod regulat ca supliment. Îți recomandăm în mod special carbonatul și citratul de magneziu.

3. Vitamina C

Remedii naturiste pentru pietrele la rinichi care conțin vitamina C

Vitamina C este un alt remediu care nu trebuie să lipsească din nicio dietă echilibrată. Acest nutrient poate preveni solidificarea pietrelor la rinichi și stimulează eliminarea lor treptată. O poți lua sub formă de pastile sau consumând următoarele alimente:

 • Acerola
 • Măceșe
 • Guava
 • Fructe de pădure roșii
 • Pătrunjel
 • Kiwi

4. Alunele

Acest delicios fruct cu coajă lignificată are o proprietate foarte surprinzătoare: poate preveni formarea pietrelor la rinichi cauzate de acidul uric. Drept rezultat, ele constituie un remediu preventiv ideal pentru pacienții predispuși la acest tip de calculi renali.

Dacă vrei să consumi alune în fiecare zi fără a te plictisi de ele, poți să-ți prepari propria cremă de alune și cacao. Spre deosebire de variantele din comerț, această opțiune sănătoasă poate fi preparată fără produse lactate sau zahăr.

5. Apa, pe lista de remedii naturiste pentru pietrele la rinichi

Apa pe lista de remedii naturiste pentru pietrele la rinichi

Apa este cel mai simplu și eficient remediu împotriva pietrelor la rinichi. Trebuie însă să bei acest lichid între mese și dimineața, pe stomacul gol. Cantitatea ideală de apă pe care ar trebui să o consumi pe zi este de doi litri.

6. Coada-calului

Coada-calului este o plantă medicinală cu o putere diuretică care poate stimula funcția intestinală și oferă un plus de minerale. De asemenea, ea are un efect antiinflamator foarte puternic.

Ca să profiți din plin de beneficiile sale, consumă coada-calului din când în când pentru a trata orice tip de problemă renală.

7. Căldura localizată

Femeie care are nevoie de remedii naturiste pentru pietrele la rinichi

Aplicarea topică de căldură poate preveni formarea pietrelor la rinichi și ameliorează simptomele incomode.

Folosește o sticlă cu apă caldă, o pernă electrică sau orice altă variantă asemănătoare. Vei fi surprins de cât de relaxant este acest remediu. Îl poți folosi în fiecare noapte, înainte de culcare.