7 remedii pentru a combate mirosul vaginal neplăcut

· 16 iunie 2018
Dacă mirosurile vaginale neplăcute persistă chiar și după ce ai folosit următoarele remedii naturiste, consultă un ginecolog. La baza acestui simptom ar putea sta o problemă care necesită îngrijire specială.

Ai nevoie de câteva remedii pentru a combate mirosul vaginal neplăcut? Fiecare femeie s-a confruntat cu această problemă la un moment dat.

Mirosurile vaginale neplăcute pot fi cauzate de mai mulți factori. Așadar, este important să consulți un medic ginecolog dacă experimentezi acest simptom.

Cele 7 remedii pentru a combate mirosul vaginal neplăcut pe care urmează să ți le prezentăm dau randament. Însă ele nu sunt de ajuns dacă este vorba de o problemă de sănătate gravă.

Printre cele mai frecvente cauze ale mirosurilor vaginale neplăcute se numără:

 • Infecțiile fungice
 • Bolile venerice, precum chlamydia sau gonoreea
 • Vaginoza bacteriană
 • Schimbările nivelului de estrogen în timpul sarcinii sau al menopauzei
 • Folosirea aceluiași absorbant intern sau tampon pentru prea mult timp
 • Săpunurile și alte produse de igienă intimă cu ingrediente iritante

Pe lângă cauzele deja menționate, mirosul vaginal neplăcut poate fi provocat și de boli grave precum cancerul vaginal sau cervical.

Nu uita, următoarele remedii pentru a combate mirosul vaginal neplăcut previn disconfortul, dar te sfătuim să-ți faci programare la ginecolog cât mai curând posibil.

1. Evită articolele vestimentare din materiale sintetice și schimbă-ți lenjeria intimă în mod regulat

Pacientă care folosește remedii pentru a combate mirosul vaginal neplăcut

Știm deja că anumite materiale sintetice, precum satinul și dantela, pot fi sexy și atractive. Problema este faptul că ele nu permit pielii să respire corect, ceea ce poate provoca mirosuri vaginale neplăcute.

Nu-ți spunem că trebui să renunți la asemenea articole pentru totdeauna. Dar ar fi bine să le porți doar la ocazii speciale și să le eviți în viața de zi cu zi.

 • Cea mai sănătoasă alternativă este bumbacul. Pe lângă faptul că este un material ușor, acesta este foarte confortabil.
 • Schimbă-ți lenjeria la fiecare 12 ore dacă este foarte cald și transpiri mult. Dacă aceste condiții nu se aplică, este de ajuns să o schimbi o dată pe zi.

2. Uleiul de arbore de ceai

Și uleiul de arbore de ceai intră în categoria de remedii pentru a combate mirosul vaginal neplăcut. Acest produs are proprietăți antifungice și antiseptice. Dacă folosești deodorante vaginale și observi un miros neplăcut după ce le aplici, înlocuiește-le cu această variantă naturală.

Uleiul de arbore de ceai reface nivelul pH-ului și combate infecțiile.

Există două moduri în care îl poți folosi:

 • Adaugă 3 picături de ulei de arbore de ceai într-o cană de apă și spală-ți regiunea vaginală cu mixtura rezultată. Poți aplica acest tratament de două ori pe zi.
 • O altă variantă este să amesteci 4 picături de arbore de ceai cu o linguriță de ulei de măsline. Înmoaie un absorbant intern în remediu, apoi introdu-l în vagin și lasă-l să acționeze cel puțin o oră. Aplică acest tratament zilnic, timp de o săptămână.

3. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonat inclus în remedii pentru a combate mirosul vaginal neplăcut

Mirosul vaginal neplăcut poate avea la bază un dezechilibru al nivelului pH-ului provocat de prezența ciupercilor și a bacteriilor. Dacă acesta este cazul tău, bicarbonatul de sodiu este o soluție ideală deoarece elimină ambele tipuri de microorganisme.

În afară de a spune adio mirosurilor neplăcute, poți să te bucuri de o baie relaxantă cu bicarbonat de sodiu.

Ingrediente

 • ½ cană (100 g) de bicarbonat de sodiu
 • 1 cană (250 ml) de apă

Instrucțiuni

 • Amestecă bine cele două ingrediente menționate și adaugă-le în apa de baie.
 • Intră în cadă și lasă remediul să acționeze 20-30 de minute.

4. Oțetul de mere

Datorită proprietățile sale antiseptice și antibacteriene, oțetul de mere este unul dintre cele mai bune remedii pentru a combate mirosul vaginal neplăcut.

Acest produs elimină toxinele care provoacă mirosuri neplăcute, fiind o variantă care merită toată atenția.

Ingrediente

 • 2 lingurițe (30 ml) de oțet de mere
 • 1 cană (200 ml) de apă

Instrucțiuni

 • Amestecă cele două ingrediente menționate și aplică-le pe zona vaginală.
 • Poți folosi acest remediu de două ori pe zi.

În cazul în care nu vrei să aplici topic mixtura, poți opta să o consumi. Este de ajuns să bei acest amestec o dată pe zi. Vei începe să observi schimbări într-o săptămână.

5. Clorofila, pe lista de remedii pentru a combate mirosul vaginal neplăcut

Clorofila inclusă în remedii pentru a combate mirosul vaginal neplăcut

Clorofila este un deodorant natural care poate reduce treptat mirosurile vaginale neplăcute. Când cumperi acest produs, asigură-te că este cât mai pur posibil.

Poți găsi clorofilă în plafare sau în supermarketurile mari, la prețuri foarte accesibile, sub formă de lichid sau pastile. Ia o pastilă de clorofilă în fiecare noapte, înainte de culcare. Dacă este sub formă lichidă, urmează instrucțiunile de pe ambalaj.

6. Spălăturile vaginale cu apă de neem

Frunzele de neem au proprietăți antimicrobiene care vindecă o mare varietate de probleme cutanate, ajută la eliminarea paraziților și reduc mirosurile vaginale neplăcute.

Te sfătuim să-ți speli regiunea vaginală cu această mixtură o dată pe zi, timp de o săptămână.

Ingrediente

 • 10 frunze de neem
 • 4 căni (1 l) de apă fierbinte

Instrucțiuni

 • Spală frunzele de neem.
 • Adaugă-le într-o cană de apă fierbinte și lasă-le la infuzat 7 minute.
 • Îndepărtează frunzele și așteaptă până când lichidul se răcește.
 • Spală regiunea vaginală cu apa de neem preparată.

7. Nu mai folosi săpunuri și alte produse parfumate care intensifică mirosurile vaginale

Femeie folosind remedii pentru a combate mirosul vaginal neplăcut

Deși pare a fi o măsură contraproductivă, este foarte important să o adopți. Majoritatea săpunurilor și a produselor parfumate destinate combaterii mirosurilor neplăcute agravează de fapt problema.

Ele deshidratează vaginul și te fac mai vulnerabilă în fața bacteriilor și a schimbărilor nivelului pH-ului. Optează pentru remediile prezentate în acest articol.