8 băuturi anticancerigene

· 30 noiembrie 2015

Cancerul este o boală gravă, care poate afecta pe oricine. Din ceea ce se cunoaște în prezent, cauzele cancerului pot fi diverse, de la factori genetici, la obiceiuri și stil de viaţă.

În ultimul timp, medicina și tehnica medicală au avansat foarte mult în ceea ce privește tratamentul acestei boli; totuși, cancerul continuă să fie una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume, motiv pentru care există un continuu interes pentru această boală. Iată, așadar, un articol care oferă un subiect legat de cancer, opt rețete de băuturi anticancerigene.

Multe studii medicale, realizate peste tot în lume au demonstrat că există o legătură între alimentaţie și reușita prevenirii cancerului. În concluzia unor astfel de studii s-a arătat că majoritatea dintre alimentele care conțin antioxidanți, precum vitaminele A, C, D, E etc. pot fi eficient folosite pentru a proteja în mod natural organismul.

În rândurile următoare vei găsi 8 rețete de băuturi anticancerigene naturale, pe care le poţi consuma pentru a reduce riscul de cancer:

Băuturi anticancerigene din ananas și ghimbir

Ananasul conține o enzimă numită bromelaină, care contribuie la prevenirea cancerului și la reducerea efectelor negative în chimioterapie și radioterapie. Mai exact, bromelaina înlătură celulele canceroase, dar lasă intacte celulele sănătoase.

Băuturi anticancerigene, preparare

Ghimbirul este bine cunoscut pentru proprietățile anticancerigene, acționând asupra tumorilor, fiind mai eficient decât multe produse farmaceutice în reducerea acestora și în lupta împotriva cancerului.

Cum se prepară:

Se amestecă ananasul, ghimbirul și lapte folosindu-se un blender și, astfel, vei avea la îndemână o gustoasă băutură cremoasă și anticancerigenă.

Suc de portocale și zmeură

Antioxidanții și vitaminele sunt foarte importante în prevenirea și tratarea cancerului, iar fructe precum portocalele și zmeura au proprietăți antioxidante care pot fi combinate în băuturi anticancerigene excelente, gustoase, dar și eficiente în prevenirea maladiei.

Cum se prepară acest suc:

Se amestecă sucul de portocale cu zmeura și preferabil ar fi să se bea pe stomacul gol.

Băuturi anticancerigene din mere și morcovi

Datorită falcarinolului conținut de morcovi, aceste legume pot avea un rol important în stimularea apărării organismului, fiind astfel de folos și în prevenirea unor boli precum cancerul.

Băuturi anticancerigene din morcovi

Pe de altă parte, merele, în special datorită cojilor, conțin foarte multe vitamine și antioxidanți, fiind benefice în prevenirea cancerului. Iar combinarea merelor cu morcovii poate avea drept rezultat excelente băuturi anticancerigene.

Cum se prepară

Se amestecă, într-un blender, un morcov, un măr cu coajă și puțină apă. Băutura se bea imediat după ce a fost preparată.

Băuturi din banane și mango

Cele două fructe sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți. Bananele conțin minerale care rar se pot găsi în alte alimente, dar sunt esențiale pentru imunitate și pentru buna funcționare a organismului, deci sunt de mare folos pentru prevenirea cancerului.

Mod de preparare:

Se pun în blender cele două fructe curățate și se amestecă cu puțină apă. Băutura se poate îndulci cu miere.

O băutură cremoasă de mure

Băuturi anticancerigene din mure

Studii realizate de Wancai Yang au dezvăluit că murele sălbatice conțin antioxidanți, având proprietăți anticancerigene, antineurodegenerative și antiinflamatorii. Aceste minunate fructe previn și acționează eficient mai ales în cazurile de cancer de colon.

Mod de preparare:

Se amestecă, într-un blender, mure cu apă sau lapte și se bea treptat.

Ceai de ghimbir

Cercetătorii au demonstrat că ghimbirul este mai eficient în distrugerea celulelor canceroase decât multe medicamente destinate acestei boli.

Ghimbirul poate fi un bun aliat în prevenirea și tratarea cancerului, fiind eficient în reducerea tumorilor, fără a avea însă efecte secundare asupra sănătății.

Cum se prepară:

Ghimbirul se taie în felii subțiri și se amestecă cu zeamă de lămâie. Se pune la fiert apă, iar când fierbe, se adaugă ghimbirul amestecat cu suc de lămâie, se oprește focul și se lasă să stea 10 minute, apoi se poate bea.

Vin

Potrivit Asociației Americane de Cancer, persoanele care beau câte un pahar de vin își reduc cu 20% riscul de a deceda din cauza cancerului. Vinul conține fenoli (resveratrol și quercetină) cu excelente proprietăți antioxidante, care contribuie la prevenirea cancerului.

Apă cu sare

Băuturi anticangerigene pe bază de apă

Dacă bei apă cu sare, te poţi aștepta la efecte adverse asupra organismului, cum ar fi deshidratare, dar, folosită cu grijă, previne cancerul și te ajută să scapi de anumite boli.

Cum se folosește apa cu sare:

În niciun caz nu trebuie să bei apă cu sare, amestecul trebuie să fie o parte de apă sărată și cinci părți de apă pură, la care se poate adăuga, la fiecare litru, zeama unei lămâi și, eventual, se poate îndulci.