5 sucuri naturale care ar putea reduce riscul de cancer - Doza de Sănătate
 

5 sucuri naturale care ar putea reduce riscul de cancer

Dacă incluzi următoarele sucuri în dieta ta zilnică, îți vei minimaliza riscul de a dezvolta cancer și numeroase alte boli.
5 sucuri naturale care ar putea reduce riscul de cancer

Ultima actualizare: 05 decembrie, 2018

În articolul de astăzi îți vom prezenta câteva sucuri naturale care pot preveni riscul de cancer, ce îți vor fi utile chiar dacă suferi deja de această boală.Cancerul este în prezent boala care omoară cel mai mare număr de oameni din întreaga lume. În momentul de față, milioane de persoane luptă împotriva acestei maladii. Deși în multe situații există o componentă ereditară, dieta este un factor ce poate să crească sau să reducă riscul de a dezvolta cancer.

Cu toții avem celule canceroase în organism, însă acestea suferă mutații și se răspândesc numai în anumite cazuri. Este posibil ca obiceiurile noastre, inclusiv cele alimentare, să ne crească riscul de a suferi de cancer.

Există mai multe tipuri de cancer, diverse reacții și factorii de mediu putând declanșa metastaze. În această situație, celulele canceroase care au suferit mutații se vor răspândi în mai multe regiuni ale organismului, cancerul devenind astfel mult mai greu de controlat.

Dintre milioanele  de bolnavi de cancer din lume, mulți nu reușesc să învingă boala. Din acest motiv, îți vom prezenta câteva sucuri naturale ce au proprietăți care pot preveni și trata diferite tipuri de cancer.

Sucuri naturale ce ar putea preveni unele tipuri cancer

Suc de morcovi, mere și varză furajeră (sau spanac)

Sucul de morcovi este o băutură ce poate preveni cancerul

Consumul de morcovi, mere, varză furajeră și spanac este indicat pentru a preveni cancerul. Aceste patru ingrediente oferă numeroși nutrienți importanți pentru organism, inclusiv vitaminele A, B și E, dar și minerale precum calciul.

Ingrediente:

  • 225 g (½ livre) de morcovi
  • 2 căni (400 ml) de apă
  • Zeama obținută dintr-o jumătate de lămâie
  • ½ măr
  • Varză furajeră sau frunze de spanac (după gust)

Preparare:

Procesează toate ingredientele într-un robot de bucătărie până când obții un lichid neted cu textură de iaurt. Dacă este nevoie, nu ezita să adaugi mai multă apă.

Suc de varză

Varza este un aliment util pentru a trata cancerul

Varza este o legumă bogată în nutrienți, inclusiv proteine, carbohidrați, magneziu, fosfor, potasiu și vitamina C. Din acest motiv, varza este considerată a fi un ingredient-cheie pentru a trata cancerul și efectele negative ale acestei boli.

Ingrediente:

  • 3-4 frunze de varză
  • ½ l de apă
  • Suc de morcovi (ingredient opțional)
  • Broccoli (ingredient opțional)

Preparare:

Procesează frunzele de varză și apa într-un robot de bucătărie. Dacă vrei ca sucul să aibă un gust mai puțin amărui, adaugă suc de morcovi în acesta. Broccoli poate da băuturii un plus de nutrienți.

Suc verde

Un pahar de suc verde ține cancerul la distanță

Așa cum am menționat anterior, varza este un aliat de nădejde în lupta împotriva cancerului. Din acest motiv o vom folosi ca ingredient și pentru a prepara următorul suc verde. Celelalte ingrediente de care ai nevoie îți aprovizionează organismul cu nutrienți esențiali ce împiedică celulele canceroase să sufere mutații.

Ingrediente:

  • 2-3 frunze de varză
  • 1 mână de spanac
  • Broccoli (după gust)
  • 3 portocale coapte

Preparare:

Stoarce portocalele, apoi toarnă zeama obținută într-un robot de bucătărie și adaugă toate celelalte ingrediente. Procesează până obții un lichid omogen. Broccoli reduce gustul amărui al sucului. Pentru a profita la maxim de nutrienții oferiți de sucul verde, este indicat să consumi această băutură pe stomacul gol.

Suc de roșii

Roșiile sunt legume ce previn cancerul

Sucul de roșii este o băutură naturistă cunoscută pentru abilitatea sa de a preveni și trata cancerul. Roșiile au proprietăți antioxidante semnificative și conțin licopen, component ce previne mutațiile celulelor canceroase.

Ingrediente:

  • 5 roșii tocate
  • 1 tulpină de țelină
  • 1 castravete
  • Piper roșu și un vârf de cuțit de sare
  • Busuioc (ingredient opțional)

Preparare:

Procesează toate ingredientele într-un robot de bucătărie. Dacă dorești, poți adăuga busuioc pentru a oferi sucului un gust cu adevărat special.

Suc de mere, morcovi și ghimbir

Combinația de morcovi și ghimbir este utilă pentru a preveni cancerul

Această ultimă rețetă te va ajuta să-ți prepari un suc cu mere, morcovi și ghimbir, băutură ce poate reduce formarea celulelor canceroase.

Ghimbirul este unul dintre cele mai eficiente ingrediente în prepararea unori sucuri naturale pentru a putea trata unele tipuri de cancer. Te sfătuim să-l încerci fără ezitare. În plus, următorul suc este energizant și are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și relaxante.

Ingrediente:

  • 5 mere
  • 3 morcovi
  • Rădăcină de ghimbir

Preparare:

Spală toate ingredientele cu grijă. Decojește merele, morcovii și rădăcina de ghimbir. Taie merele și morcovii în bucățele și rade ghimbirul (nu folosi acest ultim ingredient în exces deoarece are un gust puternic picant). Procesează ingredientele într-un robot de bucătărie. Adaugă și apă pentru ca sucul obținut să aibă o consistență omogenă.

Nu uita!

Cele cinci sucuri naturale pe care ți le-am prezentat mai sus sunt eficiente pentru a preveni și a trata anumite tipuri de cancer grație conținutului de antioxidanți și abilității lor de a echilibra pH-ul natural al corpului.

Numeroase studii efectuate în scopul descoperirii unui tratament eficient împotriva cancerului au scos la iveală faptul căun pH alcalin al sângelui inhibă deseori dezvoltarea celulelor canceroase.

Nu în ultimul rând, te sfătuim să-ți crești aportul zilnic de usturoi. Consumat crud, acest aliment oferă organismului numeroase beneficii, fiind util pentru a trata nu numai cancerul, ci și alte boli (cum ar fi diabetul).


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Nishino, H., Murakoshi, M., Tokuda, H., & Satomi, Y. (2009). Cancer prevention by carotenoids. Archives of Biochemistry and Biophysics. https://doi.org/10.1016/j.abb.2008.09.011
  • Wang, L., Alcon, A., Yuan, H., Ho, J., Li, Q. J., & Martins-Green, M. (2011). Cellular and molecular mechanisms of pomegranate juice-induced anti-metastatic effect on prostate cancer cells. Integrative Biology. https://doi.org/10.1039/c0ib00122h
  • Breinholt, V. M., Nielsen, S. E., Knuthsen, P., Lauridsen, S. T., Daneshvar, B., & Sørensen, A. (2003). Effects of commonly consumed fruit juices and carbohydrates on redox status and anticancer biomarkers in female rats. Nutrition and Cancer. https://doi.org/10.1207/S15327914NC4501_6

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.