8 simptome ale cancerului deseori ignorate

· 22 ianuarie 2018

Cancerul este o boală serioasă, dar care poate fi tratată, atât timp cât este surprinsă la timp. Însă știai că există anumite simptome ale cancerului deseori ignorate?

Măsurile preventive și ascultarea semnalelor de alarmă reprezintă pași esențiali pentru a învinge cancerul. Este posibil ca organismul tău să încearcă să te avertizeze că există o problemă. Numai ascultându-l poți surprinde cancerul înainte ca acesta să evolueze prea mult.

Există numeroase simptome ale cancerului deseori ignorate sau atribuite altor probleme de sănătate. Trebuie să le reții deoarece prevenția este esențială când vine vorba de tratarea cancerului. Dacă știi să „citești” mesajele transmise de corpul tău, vei putea evita problemele foarte grave.

Tusea și sforăitul constant

Tusea și sforăitul constant ar putea semnala o răceală care trece greu. Ai grijă însă, deoarece aceste simptome indică uneori faptul că suferi de o boală gravă.

  • Dacă tusea sau sforăitul persistă, cel mai bine este să consulți un medic.
  • Deși în general aceste semne nu indică o problemă gravă, cancerul de gât, laringian sau pulmonar le pot cauza.
  • Indiferent dacă ești sau nu fumător, consultă un medic dacă experimentezi asemenea simptome.

Oboseala și epuizarea cronică

Simptome ale cancerului deseori ignorate ce alterează calitatea vieții

Oboseala și epuizarea cronică pot fi cauzate de o carență de fier, dar acestea ar putea fi și consecința unor boli mai grave. Dacă epuizarea experimentată este extremă și constantă, consultă imediat un medic. Aceasta poate semnala leucemia, un cancer al sângelui.

Sângerările intermenstruale

Și sângerările intermenstruale reprezintă un motiv să mergi imediat la medic. Acestea pot fi cauzate de cancerul uterin.

Prezența sângelui în materiile fecale poate semnala faptul că suferi de cancer de colon.

Petele și alte schimbări ale pielii

Pete pe față ca simptome ale cancerului deseori ignorate

Fiecare dintre noi are alunițe. Dar apariția unor alunițe noi sau modificarea formei, a mărimii și a culorii celor deja existente ar trebui să ne determine să cerem opinia unui dermatolog. Specialistul ne va supune unui examen pentru a verifica dacă suferim de cancer de piele.

Schimbări la nivelul vezicii urinare

Dacă acest simptom persistă, el ar putea semnala prezența cancerului de vezică urinară sau a celui renal. Orice modificare a obiceiurilor de urinare poate indica faptul că există o problemă.

De pildă, urina cu sânge poate fi cauzată de prezența unor tumori la nivelul tractului urinar. Acum că știi la ce pericol poți fi expus, consultă un medic de îndată ce observi acest simptom.

Nodulii noi, pe lista de simptome ale cancerului deseori ignorate

Nodulii și simptome ale cancerului deseori ignorate

Pe corpul nostru apar uneori niște noduli mici pe care îi confundăm cu acneea sau alte imperfecțiuni inofensive. Dar acești noduli pot avea la bază boli grave. Printre tipurile de cancer care pot fi detectate cu ajutorul pielii se numără:

  • Cancerul mamar
  • Cancerul testicular
  • Cancerul limfatic
  • Sarcomul de țesut moale

Apariția unor noduli duri se numără printre primele simptome ale cancerului. Poate fi vorba de un chist benign, dar și de o modificare canceroasă la nivelul pielii. Cel mai bine este să ceri opinia unui medic.

Pierderea în greutate aparent fără motiv

Pierderea în greutate cu mai mult de 7 kilograme, fără a depune niciun efort în acest sens, poate fi consecința anumitor tipuri de cancer, în special a celui pancreatic, gastric, esofagian și pulmonar.

Durerile pelvine

Dureri și simptome ale cancerului deseori ignorate

Durerile pelvine sunt foarte intense și tind să fie însoțite de inflamații. Multe boli le pot cauza, inclusiv cancerul, drept pentru care trebuie să ai mare grijă.

Poate experimentezi dureri pelvine din cauza unor chisturi ovariene sau poate este vorba de un tip de cancer asociat organelor reproducătoare feminine. Consultă un medic cât mai curând posibil pentru a exclude prezența bolilor grave.