9 alimente care detoxifică ficatul și susțin sănătatea

· 14 noiembrie 2017
Cea mai eficientă modalitate de a-ți detoxifica ficatul și a evita problemele hepatice este să adopți o dietă sănătoasă. Următorul plan alimentar detoxifiant îți va aproviziona organismul cu toți nutrienții de care acesta are nevoie.

Ficatul este unul dintre organele de bază ale corpului uman. Pentru a fi sănătoși, este esențial ca acesta să funcționeze corect. Una dintre cele mai bune modalități de a îngriji acest organ este să consumăm alimente care detoxifică ficatul.

Avocado

Avocado face parte din grupa de alimente care detoxifică ficatul

Pe lângă faptul că este delicios, fructul de avocado este benefic în ceea ce privește sănătatea hepatică.

Această proprietate se datorează conținutului său de glutation. Glutationul este cel mai puternic antioxidant produs de organismul uman și, totodată, îl putem obține consumând avocado.

Aloe vera, unul dintre cele mai eficiente alimente care detoxifică ficatul

Gelul de aloe vera este unul dintre cele mai bune alimente care detoxifică ficatul

Aloe vera nu este benefică doar pentru piele. Această plantă poate activa ficatul, stimulând producția de glutation. Beneficiul menționat se datorează conținutului ridicat de polizaharide al gelului de aloe vera, care facilitează eliminarea toxinelor din corp.

Mai mult, aloe vera încetinește procesul de îmbătrânire. Ca să profiți de aceste proprietăți, cel mai bine este să ai la dispoziție o plantă de aloe și să îi poți extrage gelul.

Dacă alegi să cumperi acest produs din comerț, ai mare grijă. Gelul obținut din plantă este foarte benefic, dar sortimentele de pe rafturile magazinelor nu dau la fel de mult randament.

Usturoiul

Usturoiul intră în categoria de alimente care detoxifică ficatul

Usturoiul este bogat în sulf, drept pentru care îl putem folosi pentru a elimina metalele grele acumulate la nivelul ficatului. Această proprietate este utilă pentru a elimina mercurul în exces, care poate afecta negativ celulele. Usturoiul activează enzimele ficatului, stimulând eliminarea metalelor grele.

Grepfrutul și merele

Poți include alimente care detoxifică ficatul în diverse preparate

Grepfrutul este bogat în glutation. Un singur pahar de suc de grepfrut contribuie la producția enzimelor responsabile de eliminarea substanțelor cancerigene și a toxinelor din organism. Acest fruct este fără îndoială unul dintre cele mai bune alimente care detoxifică ficatul.

În ceea ce privește merele, ele conțin acid malic, care poate micșora calculii hepatici, calculii biliari și pietrele la vezica urinară.

Lămâile și limetele

Lămâile și limetele reprezintă 2 tipuri de fructe citrice bogate în vitamina C. Ele pot converti substanțele toxice în unele digerabile. De asemenea, acidul citric din componența lor poate curăța mucoasa gastrică, făcând posibilă o detoxificare mai amănunțită.

Cumpără lămâi și limete doar din magazine de încredere și asigură-te că acestea au sâmburi. Cele fără sâmburi au fost modificate genetic și nu oferă aceleași proprietăți curative.

Fructele uscate

Fructele uscate sunt alimente care detoxifică ficatul

Fructele uscate conțin o cantitate semnificativă din aminoacidul numit arginină. Din acest motiv, ele intră în categoria de alimente care detoxifică ficatul. În plus, fructele uscate sunt bogate în glutation și acizi grași omega-3. Ambele substanțe contribuie la detoxificarea ficatului.

Uleiul de măsline

Îmbogățește-ți dieta cu alimente care detoxifică ficatul

Uleiul de măsline prezintă un nivel ridicat de fitonutrienți, care pot proteja ficatul împotriva oboselii cauzate de toxine.

Totodată, acest produs determină vezica biliară să se contracte, permițând bilei să circule liber prin canalele hepatice. Astfel, ficatul scapă de toxine, iar canalele sale rămân curate.

Sucul de sfeclă

Sucuri și alimente care detoxifică ficatul cu sfeclă

Și sfecla este recomandată celor care vor să își detoxifice ficatul. Proprietățile ei detoxifiante se datorează conținutului de metil. Această substanță este necesară pentru a elimina mercurul și celelalte toxine din organismul uman.

Morcovii

Morcovii sunt alimente care detoxifică rinichii

Morcovii sunt bogați în beta-caroten, o substanță care ajută la vindecarea organelor. De asemenea, aceștia prezintă un conținut ridicat de bioflavonoide care pot ataca agenții cancerigeni ce inhibă funcționarea ficatului.